Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ




Το παρακάτω κείμενο το έστειλα σε πολλά ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Μόνο ένα το δημοσίευσε και αυτό για πολύ λίγο. Όλα τα άλλα το "έπνιξαν"! Προφανώς δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος. Η αλήθεια ενοχλεί!
Μόνη λύση, αν θέλουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις, είναι η αντίδρασή μας με την  προώθηση  του παρόντος, αναδημοσιεύοντας και κοινοποιώντας.
Σπάστε το ολιγοπώλιο της ενημέρωσης.  Η καλή χρήση του διαδικτύου στηρίζει και προστατεύει  τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.


ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Από τον κανόνα αυτό, δεν ξέφυγε καθόλου το σοβαρότατο πρόβλημα της σήραγγας του Αποσελέμη.
Πραγματικά, εκτός από την επιστολή που δημοσίευσα προ ημερών, κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε με το τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό πρόβλημα του τόπου, με ένα θέμα που απειλεί να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά. Ούτε οι περιβαλλοντολόγοι, ούτε οι υδρογεωλόγοι,  ούτε η Περιφέρεια Κρήτης, ούτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και φυσικά ούτε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας του  οποίου η περιοχή απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή!
Από την άλλη πλευρά, σχεδόν σε καθημερινή βάση, από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου και των  μέσων μαζικής ενημέρωσης,  συνεχίζεται να διαφημίζεται το καταστροφικό έργο της σήραγγας. Ανάμεσα στα τεχνικά χαρακτηριστικά της σήραγγας, ως σημαντικότερο προβάλλεται εκείνο της μεγάλης παροχετευτικής δυνατότητας. Θα έχει λέει δυνατότητα παροχέτευσης 20 m³ το δευτερόλεπτο!
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;  Ότι μπορεί να  μεταφέρει από το Οροπέδιο στο φράγμα 72.000 m³ την ώρα, ή 1.728.000 m³ το εικοσιτετράωρο, ή  51.840.000 m³ το μήνα!  Δηλαδή, για τους τρεις χειμερινούς μήνες 155.520.000 κυβικά μέτρα νερό! Ποσότητα πολλαπλάσια από την συνολική απορροή του Οροπεδίου Λασιθίου!
Για να καταλάβει ο αναγνώστης το τι σημαίνουν τα 20 m³ ανά δευτερόλεπτο, παραθέτω τη μέση παροχή ορισμένων ποταμών της χώρας μας:  Λουδίας 20 m³,  Πηνειός Πελοποννήσου 25 m³,  Πηνειός Λαρίσης 50 m³, Νέστος 58 m³, και  Αξιός 165 m³ το δευτερόλεπτο.
Με άλλα λόγια, έχουν προγραμματίσει να παίρνουν όλη την ποσότητα του νερού από το Οροπέδιο, πριν προλάβει έστω και μία σταγόνα να εισέλθει εντός του υδροφορέα των Λασιθιώτικων βουνών από τον οποίο υδρεύεται η περιοχή μας.  Εδώ είναι η πηγή της απειλής,  εδώ είναι  η απειλή της καταστροφής του ο Τόπου μας.                   
Οι γεωτρήσεις μας θα επηρεαστούν σίγουρα. Άλλωστε, αυτό απέδειξε η μελέτη του ΙΓΜΕ που αναφέραμε στο προηγούμενο δημοσίευμά  μας.  Οι χρωστικές που έβαλαν στο χώνο του Λασιθίου, βρέθηκαν  μετά από λίγες ημέρες στις γεωτρήσεις της περιοχής μας. Δεν γνωρίζουμε αν οι γεωτρήσεις θα στερέψουν  τελείως. Αλλά, ακόμη κι αν αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή  τους, κάτι πολύ αμφίβολο,  θα υποβαθμιστεί σίγουρα η στάθμη τους. Αυτό θα έχει τεράστιες περιβαλλοντικές  και οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή μας, διότι θα οδηγηθεί σε ερημοποίηση και  θα ανέβει κατακόρυφα, το ήδη υψηλό, κόστος άντλησης του νερού.         
Θυμίζω στους αναγνώστες ότι μόλις προ 20 έως 30 χρόνια,  αντλούσαμε νερό από βάθη 20, 30 έως 50 m.  Η υπεράντληση των γεωτρήσεων του Δήμου Ηρακλείου που λειτουργούν στην περιοχή μας,  οδήγησε τα πράγματα ώστε σήμερα,  να αντλούμε από βάθη που υπερβαίνουν ακόμη και τα 300 m! 
Τώρα, πάλι χάριν του Δήμου Ηρακλείου, κινδυνεύουμε να γίνουμε μία άνυδρη και προβληματική περιοχή. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω, ότι είμαστε η μοναδική περιοχή του Νομού που τροφοδοτεί με νερό το Ηράκλειο επί 35 και πλέον χρόνια,  χωρίς να έχει το παραμικρό ανταποδοτικό όφελος, και αυτό σε αντίθεση με εκείνο που συμβαίνει με άλλες περιοχές, που έδωσαν νερό αλλά  είχαν ανταποδοτικά οφέλη  από το Ηράκλειο.
                Γιατί έπρεπε οι κάτοικοι του Δήμου μας να επιβαρυνθούν το αυξημένο κόστος ρεύματος για  το  πενταπλάσιο βάθος άντλησης  που μας επιβλήθηκε, λόγω της πτώσης στάθμης, από την υπεράντληση των γεωτρήσεων του  Ηρακλείου; γιατί έπρεπε  όλο αυτό  το  κόστος  να το επιβαρυνθούν  οι δημότες μας;
Παρά ταύτα όμως,  δείξαμε υπεύθυνη στάση,   κατανόηση και αλληλεγγύη προς το Ηράκλειο, και δεν διαμαρτυρηθήκαμε, δεν δημιουργήσαμε προβλήματα στην ομαλή ύδρευση της πόλης.             Όμως τώρα κινδυνεύουμε με ολοκληρωτική  καταστροφή! Τα πράγματα έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανοχής και της αντοχής μας.

Ποιο είναι τώρα "το δια ταύτα"; Τι πρέπει να κάνουμε;
 Κατά την άποψή μου οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής κατά σειρά:

1.    Πλήρης και σε βάθος ενημέρωση των πολιτών της περιοχής μας για το σοβαρό αυτό πρόβλημα και τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή μας.
2.    Πρόσκληση προς τους περιβαλλοντολόγους, τους γεωλόγους,  γενικότερα προς τον τεχνικό και επιστημονικό κόσμο,  ώστε να λάβουν θέση για το παραπάνω τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό πρόβλημα.
3.    Απαίτηση από την πολιτεία ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες (ΙΓΜΕ), για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό το φαραωνικό έργο, στην ζωή και την οικονομία του τόπου μας. 
4.    Προβολή με όλα τα μέσα, της αρνητικής θέσης μας για την κατασκευή της καταστροφικής σήραγγας παροχέτευσης των νερών του χώνου  του Λασιθίου, προς το φράγμα Αποσελέμη.
5.    Άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ώστε να διατεθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, υπεύθυνες για τα νερά, ώστε να γίνει λεπτομερής και άμεση μέτρηση της στάθμης και των παροχών των γεωτρήσεών μας, ώστε να υπάρχει μία αξιόπιστη σύγκριση, αν ο μη γένοιτο, λειτουργήσει η παραπάνω, ούτως ή άλλως, καταστροφική σήραγγα.
6.    Δέσμευση του φορέα διαχείρισης των νερών του Αποσελέμη για την άμεση αποζημίωση του Δήμου για το αυξημένο κόστος ρεύματος που θα υπάρξει από τη μείωση της στάθμης των γεωτρήσεων μας.
7.    Δέσμευση του Δήμου Ηρακλείου, ώστε συγχρόνως με την έναρξη λειτουργίας του έργου του Αποσελέμη και την τροφοδοσία της πόλης με το νερό από το φράγμα,  να σταματήσει αμέσως η λειτουργία των γεωτρήσεων του στην περιοχή  μας και να αποδοθούν στο δήμο Μινώα Πεδιάδας. Είναι αδιανόητο να μειώνονται τα αποθέματα μας σε νερό, εξ’ αιτίας του Ηρακλείου, από δύο μεριές:   Από τις γεωτρήσεις του Ηρακλείου που αντλούν από την περιοχή μας  και από την παρέμβαση του ιδίου στο χώνο  του Λασιθίου, που επίσης μειώνει τα αποθέματά μας.
8.    Άμεση προετοιμασία του Δήμου ώστε να έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο αν υπάρξει αρνητική έκβαση στα παραπάνω θέματα.                                                        
9.    Τέλος, το σημαντικότερο είναι, ότι  όλα τα παραπάνω “πρέπει να γίνουν χθες”. Με την έννοια αυτή πρέπει ο Δήμος, εκτός των άλλων,  να επιβεβαιώσει τις παλαιότερες θέσεις μας που  εκφράζουν  την έμπρακτη αντίθεσή μας  για  την κατασκευή του παραπάνω έργου,   λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει στο περιβάλλον και στην περιοχή μας.
   
Τότε μόνο θα είμαστε απόλυτα συνεπείς και νομιμοποιημένοι να ζητήσουμε αποζημιώσεις, επανορθώσεις για τις  σοβαρές ή ολέθριες  ζημιές που θα .υποστεί ο τόπος μας από την καταστροφική σήραγγα του Αποσελέμη.

Αρκαλοχώρι  19.12.2014

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΟΤΑΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Ο πολίτης του πρώην Δήμου Αρκαλοχωρίου είχε ανακύκλωση των απορριμμάτων και την σταμάτησαν.    Είχε υψηλό επίπεδο καθαριότητας και αυτό υποβαθμίστηκε κατά πολύ. Είχε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών φωτισμού και αυτό δεν υπάρχει πλέον.
            Όμως, ενώ δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω, συνεχίζει να πληρώνει τα ίδια υψηλά τέλη όπως και παλαιότερα που τα είχε. Πληρώνει μέχρι και  50% παραπάνω από ότι πληρώνουν οι συνδημότες του των άλλων δημοτικών ενοτήτων Καστελλίου και Θραψανού.
        Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη απρέπεια και ασέβεια προς τους δημότες της δημοτικής ενότητας Αρκαλοχωρίου. Όμως χειρότερη και από αυτή την απρέπεια, είναι η δικαιολογία που βρήκαν να εκστομίσουν στην τελευταία  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν είπαν ότι δεν φταίνε αυτοί, αλλά η  ευθύνη ανήκει στη ΔΕΗ η οποία δεν τους έχει δώσει στοιχεία, δεν τα έχουν συγκεντρώσει, και άλλες αστείες δικαιολογίες  και γι αυτό υπάρχει αυτή η διαφορά στα τέλη! Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο για τον πρώτο χρόνο, μετά την δημιουργία του νέου δήμου, αλλά και τότε θα ήταν άδικο για αυτούς που πληρώνουν περισσότερα.
          Φαίνεται λοιπόν ότι δεν φτάνει η περιφρόνηση στην αξιοπρέπεια και στην υπόληψη των πολιτών, αλλά υποτιμούν και τη νοημοσύνη τους. Επί πέντε χρόνια όταν γινόταν συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ετίθετο από εμάς  το θέμα της εξομοίωσης των τελών,  με το επιχείρημα ότι είναι παράλογο για τις ίδιες υπηρεσίες, να πληρώνουν άλλοι δημότες περισσότερα και άλλοι λιγότερα.
            Η οποιαδήποτε δικαιολογία είναι απαράδεκτη.    Ο νόμος προβλέπει ότι, κάθε χρόνο, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού, λαμβάνεται απόφαση για τον καθορισμό των τελών για όλες τις περιοχές του δήμου και τότε η απόφαση αυτή προσκομίζεται στην ΔΕΗ η οποία εισπράττει τα αντίστοιχα  τέλη που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Ο νόμος επίσης δεν προβλέπει μόνο το ύψος των τελών αλλά και τον τρόπο κατανομής τους σε όλους τους δημότες κατά δίκαιο τρόπο.
            Άλλωστε το ίδιο  επιβάλλεται και από  το  άρθρο 4  του Συντάγματος που προβλέπει την ανάλογη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών,  δηλαδή την ίση κατανομή  των βαρών  μεταξύ τους όταν οι υπηρεσίες που τους  παρέχονται είναι ίδιες.
          Με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Αρκαλοχωρίου πληρώνουνε   παραπάνω για  την πενταετία αυτή για  τέλη καθαριότητας και φωτισμού  πάνω από  400.000 €, χωρίς να έχουν τις υπηρεσίες που είχαν στο παρελθόν.
           Αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν τις οικογένειες οι οποίες άδικα και παράλογα τα κατέβαλαν. Εάν υπάρχει έστω και ελάχιστη τσίπα στους διοικούντες, πρέπει άμεσα να γίνει η επιστροφή αυτών των χρημάτων σε αυτούς που αδικαιολόγητα τα πλήρωσαν. Η κρίση,  που τόσο εύκολα επικαλούνται, πλήττει όλους τους πολίτες και όχι μόνο ορισμένους. Οι δημότες της δημοτικής ενότητας Αρκαλοχωρίου, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επιδοτούν  άλλους συνδημότες και μάλιστα χωρίς να έχουν ερωτηθεί από κανένα!
            Επειδή θεωρώ βέβαιο ότι τέτοια ευαισθησία δεν υπάρχει, παρακαλώ τη δημοτική μας ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και την ελάσσονα αντιπολίτευση να προσβάλουν την απόφαση για τον προϋπολογισμό του 2015, στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης και να  ζητήσουν να  εξομοιωθούν, επί τέλους,  τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας και να γίνουν ισόποσα για όλους τους δημότες. ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!

Αρκαλοχώρι 10.12.2014

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ



ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ!

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ!

Με διθυράμβους υποδέχονται οι δημοσιογράφοι την έλευση του φοβερού μηχανήματος του μετροπόντικα: << Έφτασε επιτέλους και πιάνει δουλειά>>! Συνεχίζουν λέγοντας:  << το έργο το οποίο θα κοστίσει (μόνο) 69 εκατομμύρια €!  θα ολοκληρωθεί μετά από 12 μήνες και θα πάρει τα πλημμυρικά νερά από το Οροπέδιο,  θα τα  οδηγήσει στο φράγμα του Αποσελέμη και  στη συνέχεια, θα οδηγηθούν,  με τους αντίστοιχους αγωγούς, στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο>>.
         Για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό το τερατώδες έργο στην οικονομία του νερού της περιοχής του Δήμου μας, καμιά αντίδραση. Καμία αναφορά από τους ενθουσιασμένους  με το έργο δημοσιογράφους.
            Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση από κανένα υπεύθυνο του Δήμου Μινώα πεδιάδας,  ο οποίος θα υποστεί όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτού του καταστροφικού κατά την άποψή μας έργου.
         Αναφέρεται ότι αυτή η σήραγγα,  θα παίρνει τα πλημμυρικά  νερά του οροπεδίου. Δεν μας λένε όμως που πάνε τώρα, σήμερα,  αυτά τα πλημμυρικά νερά!  Μήπως ένα μεγάλο μέρος τους διαχέεται μέσα σε όλο τον ορεινό όγκο των Λασηθιώτικων βουνών και ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα νερά,  έρχονται στην περιοχή μας και τα παίρνουμε από τις πηγές ή τα αντλούμε μέσω των γεωτρήσεων;
         Είναι ευρύτερα γνωστό, ότι ένα σημαντικό μέρος από αυτά τα νερά, έρχονται  στην περιοχή μας. Αυτό αποδείχθηκε από την έρευνα που  έκανε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και  Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ),  όταν έριξε στο χώνο  του Λασιθίου ειδικά χρώματα τα οποία μετά λίγες μέρες ευρέθησαν στις γεωτρήσεις που είναι,  όχι μόνο στους πρόποδες των Λασιθιώτικων,  αλλά και ευρύτερα σε όλο τον κάμπο Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου και Θραψανού. 
           Επομένως, μετά την κατασκευή του έργου, τα νερά, θα ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο της σήραγγας και θα πάνε στο φράγμα του Αποσελέμη.  Δεν θα τους επιτρέψουν να εισέλθουν μέσα στον ορεινό όγκο! Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος θα είναι ότι θα μειωθεί η ποσότητα του νερού που θα έρχεται και θα εμπλουτίζει  τις γεωτρήσεις της περιοχής μας. Δηλαδή, θα παίρνουν το νερό πριν καν φτάσει στις γεωτρήσεις τις δικές μας,  θα το παίρνουν από την πηγή!
          Αυτός ήταν ο σοβαρός λόγος, για τον οποίο, ως δήμαρχος Αρκαλοχωρίου,  είχα υπογράψει αρνητικά στην εκτέλεση του έργου του φράγματος του Αποσελέμη, εφόσον στο συνολικό έργο θα συμπεριλαμβανόταν και η σήραγγα που θα πήγαινε  τα πλημμυρικά νερά από το οροπέδιο στο φράγμα.
            Μάλιστα σε συνεργασία με τον τότε δήμαρχο χερσονήσου κύριο Δοξαστάκη είχαμε κάνει προσφυγή στην Ευρωπαϊκή ένωση κατά της δημιουργίας αυτού του έργου.  Είχα δηλώσει τότε, ότι εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή του φράγματος του Αποσελέμη,  η αντίθεση μας έγκειται στην κατασκευή αυτής της καταστροφικής για την περιοχή μας σήραγγας.
           Τώρα δεν ενδιαφέρεται κανένας. Όταν όμως μετά από λίγα χρόνια δεν θα έχουμε νερό για να καλύψουμε τις ανάγκες μας ποιός θα φταίει; Δυστυχώς τρέχουμε, ως συνήθως τα τελευταία χρόνια,  πίσω από τα γεγονότα.
            Ας ενδιαφερθούν επιτέλους,  έστω και την τελευταία ώρα. Αφού δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να προλάβουν την καταστροφή. Ας εκφράσουν την αγωνία του τόπου  και των κατοίκων του για την επικίνδυνη αυτή παρέμβαση στο περιβάλλον, την καταστροφική σήραγγα,  η οποία μπορεί να καταστρέψει στην περιοχή μας. Ας ενδιαφερθούν επί τέλους! Για να έχουμε, τουλάχιστον αύριο μεθαύριο, το δικαίωμα να διεκδικήσουμε  ότι μπορέσουμε,  έστω  να απαιτήσουμε επανορθώσεις, όταν τα πράγματα θα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για τον τόπο μας.
       Τέλος σας καλώ να φανταστείτε, πως θα είναι το Αμαριανό χωρίς την πηγή και τον πλάτανο, πως θα είναι όλα τα χωριά χωρίς το νερό των πηγών, και πως θα είναι  όλη η περιοχή χωρίς νερό στις γεωτρήσεις. Δεν είναι ένα τρομακτικό σενάριο! Είναι κάτι που το θεωρώ πολύ πιθανό, ιδιαίτερα κατά τις άνομβρες χρονιές που δυστυχώς θα είναι πολλές στο μέλλον.
ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ!

Αρκαλοχώρι  4.12.2014
Χαράλαμπος Γιαννόπουλος

         

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ: ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΔΙΚΙΑ!

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ;

Γνωρίζετε ότι οι δημότες του πρώην δήμου Αρκαλοχωρίου πληρώνουν υψηλότερα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας από τους υπόλοιπους δημότες του δήμου;  Πόσο περισσότερα; Μέχρι και 50% παραπάνω!   Από πότε; Από τότε που λειτούργησε ο νέος δήμος. Δεν το λέω πρώτη φορά.
Το είχα θέσει επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς αποτέλεσμα. Δυστυχώς, και στο νέο προϋπολογισμό συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός που θίγει και προσβάλει τους κατοίκους του πρώην δήμου Αρκαλοχωρίου. Μακάρι να ήταν το μόνο παράλογο ή άδικο που συμβαίνει σ' αυτόν τον τόπο!

Η συνέχεια θα είναι ενδιαφέρουσα! 
Τις επόμενες ημέρες θα μάθετε πολλά ...