Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ;

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Με έγγραφό μου προς τον δήμο  ζήτησα την ενίσχυση της νομικής υποστήριξής του, στην  διένεξη με τον κ. Αλεξάκη, με ένα  επιπλέον  δικηγόρο λόγω της σπουδαιότητας της αντιπαράθεσης για τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.
Μετά από τις διάφορες εσωτερικές διαδικασίες η οικονομική επιτροπή κατέληξε σε μία μνημειώδη, πρωτοφανή και εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση για τα συμφέροντα του δήμου!
Ενώ το δικό μου έγγραφο υποβλήθηκε την 27.8.2013  και η καταφατική απάντηση του δικηγόρου του δήμου  σε σχετικό ερώτημα  που του τέθηκε υπηρεσιακά   τήν  4. 9. 2013, η οικονομική επιτροπή συνεκλήθη την 30.9.2013(!) και η απόφαση πρόσληψης δικηγόρου αναρτήθηκε στη «διάυγεια» το μεσημέρι της 1.10.2013! δηλαδή την παραμονή του δικαστηρίου! (δικάσιμος 2.10.2013)!
Ποιός σοβαρός δικηγόρος θα αναλάβει μια περίπλοκη υπόθεση με εκατοντάδες σελίδες δικογράφων λίγες ώρες πριν την δίκη;  Αρκετοί!  Ζητώντας όμως αναβολή της δίκης  ώστε να μελετήσουν τα έγραφα και να προετοιμαστούν για μια αξιοπρεπή και αποτελεσματική εκπροσώπηση του πελάτη τους. Η αναβολή, για το συγκεκριμένο λόγο, δίδεται πάντοτε από τα δικαστήρια.
Όμως η οικονομική μας επιτροπή έλαβε τα μέτρα της! Προσέλαβε τον δικηγόρο μόνο για την παρουσία του στο συγκεκριμένο δικαστήριο, στη συγκεκριμένη δίκη  της 2.10.2013! Μάλιστα, για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της, υπογράμμισε ότι «επιθυμεί την οριστική πραγματοποίηση αυτού του δικαστηρίου»!!! Γιατί άραγε; Έχει κάποιο βαθύτερο σκεπτικό και γιατί  δεν το αναφέρει;
Είναι απόλυτα βέβαιο ότι κανένας σοβαρός δικηγόρος δεν θα αναλάμβανε ποτέ την εκπροσώπηση πελάτη με μια τέτοια προϋπόθεση που αποτελεί υποτίμηση και εμπαιγμό της προσωπικότητάς του!
Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του δήμου, σίγουρος ότι λόγο της βέβαιης αναβολής του δικαστηρίου,  δεν θα είχε ετοιμάσει τις απαραίτητες προτάσεις και έτσι η έκβαση της δίκης θα ήταν σίγουρα καταστροφική για το δήμο!!
Επειδή τα παραπάνω φαίνονται εξωφρενικά  απίστευτα σε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη παρουσιάζω ολόκληρη την απόφαση της οικονομικής επιτροπής όπως δημοσιεύθηκε στο πρόγραμμα διαύγεια.

Διαβάστε παρακάτω: Όλη την απόφαση της οικονομικής επιτροπής : 
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ∆ΙΑ∆ΙΚΤΥΟ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ∆ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ∆ΙΑ∆ΑΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 20202/01-10-2013
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ: 128/2013
ΘΕΜΑ: Συζήτηση επί του από 04-09-2013 υπηρεσιακού σηµειώµατος του Νοµικού Συµβούλου του ∆ήµου Μινώα
Πεδιάδας Ηρακλή Ρινακάκη.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το 11ο  πρακτικό συνεδρίασης Οικονοµικής Επιτροπής
Θέµα 19ο Η.∆.: Συζήτηση επί του από 04-09-2013 υπηρεσιακού σηµειώµατος
του Νοµικού Συµβούλου του ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλή Ρινακάκη.
Για το θέµα αυτό, ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στην δηµοτική σύµβουλο και αντιδήµαρχο κα. Καλοµοίρη Αικατερίνη η οποία εισηγούµενη το ανωτέρω θέµα της ηµερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
 «Θέτω υπόψη σας υπηρεσιακό σηµείωµα του Νοµικού συµβούλου του ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας προς την Οικονοµική Επιτροπή που έχει ώς εξής:
Αρκαλοχώρι 4 Σεπτεµβρίου 2013
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΠΡΟΣ  Την Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας
 Ανταποκρινόµενος στην παρ. Β΄ της µε αρ. 107/2013 απόφασής σας, σας παραθέτω την άποψή µου επί του θέµατος:  Στο άρθρο 72 παρ. 1, εδ. Ιε΄ Ν. 3852/2010, ορίζεται ότι “Μπορεί επίσης (ενν. η Οικονοµική Επιτροπή) να αναθέτει την παροχή γνωµοδοτήσεων, µόνο εφόσον δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, µε µηνιαία αντιµισθία. Με απόφαση της είναι δυνατή, κατ` εξαίρεση, η ανάθεση σε δικηγόρο, εξώδικου ή δικαστικού χειρισµού, ανά υπόθεση, ζητηµάτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σηµασία για τα συµφέροντα του δήµου και απαιτούν εξειδικευµένη γνώση ή εµπειρία”.
 Είναι γνωστό σε σας, ότι η υπόθεση της αντιδικίας µας µε τον κ. Αλεξάκη, άρχισε το 2007 και, από τότε αντιδικούµε συνεχώς, είτε ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, είτε ενώπιον διοικητικών επιτροπών σε διάφορες δικαστικές ή ενδικοφανείς διαδικασίες, µε αποτέλεσµα να έχει συσσωρευτεί τεράστιος όγκος εγγράφων σχετικών µε την υπόθεση.
 Είναι επίσης γνωστό ότι, κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου του κ. Αλεξάκη, η θετική γι' αυτόν έκβαση της επικείμενης ενώπιον του Εφετείου δίκης, θα του δώσει το δικαίωµα να στραφεί εναντίον του ∆ήµου για καταβολή αποζηµίωσης λόγω ηθικής βλάβης, πέραν του γεγονότος ότι ο ∆ήµος θα χάσει τα επίδικα ακίνητα, µεταξύ των οποίων και ένα κοινόχρηστο µονοπάτι το οποίο ήδη έχει καταπατηθεί και έχει αποκλειστεί η χρήση του από τους δηµότες.
 Τέλος, κατά την άποψή µου, για τη σπουδαιότητα της υπόθεσης, δεν έχει σηµασία τόσο η οικονοµική αποτίµηση του αντικειµένου της διαφοράς, αλλά αυτή καθεαυτή η προστασία της ακίνητης περιουσίας και των κοινοχρήστων χώρων του ∆ήµου και η εντύπωση που δίδεται στους δηµότες για την αποτελεσματικότητα του ∆ήµου στο θέµα αυτό, µε επίπτωση στη συµπεριφορά όσων ενδεχοµένως εποφθαλµιούν δηµοτικά ή κοινόχρηστα ακίνητα.
 Θεωρώ, λοιπόν και, µε δεδοµένο τον υπερβολικό φόρτο εργασίας µου, τόσο σε δικαστικές υποθέσεις του ∆ήµου, όσο και σε καθηµερινές νοµικές γνωµοδοτήσεις και συµβουλές και άλλες διεκπεραιωτικές µου ενέργειες στο ∆ήµο, ότι η συνδροµή και ενός άλλου έµπειρου συναδέλφου στην συγκεκριµµένη υπόθεση, µόνον επωφελής θα είναι για τα συµφέροντα του ∆ήµου.
Με τιµή
Ο ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν διάφορες απόψεις των µελών της Οικονοµικής Επιτροπής. Η Ο.Ε., αφού άκουσε την παραπάνω εισήγηση, έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87), µελέτησε το υπηρεσιακό σηµείωµα του Νοµικού συµβούλου του ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας κ. Ηρακλή Ρινακάκη, έλαβε υπόψη τη γενόµενη συζήτηση καθώς και τα στοιχεία που τέθηκαν και µετά από διαλογική συζήτηση οµόφωνα, Αποφασίζει:
Εξουσιοδοτεί το ∆ικηγόρο Ηρακλείου κ. Σακαβέλη Ιωάννη τ. Εµµανουήλ, ο οποίος έχει µεγάλη εµπειρία και σοβαρή εξειδίκευση σε θέµατα εµπράγµατου δικαίου  και, συνεπώς η ενίσχυση της νοµικής υποστήριξης των θέσεων του ∆ήµου θα είναι ουσιαστική και σοβαρή, µε την προϋπόθεση να παραστεί στο συγκεκριµένο δικαστήριο, (το οποίο η Οικονοµική Επιτροπή επιθυµεί την οριστική πραγµατοποίησή του) και να συνεπικουρήσει το Νοµικό σύµβουλο του ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας κ. Ηρακλή Ρινακάκη στην υπόθεση της αντιδικίας µε τον κ. Αλεξάκη κατά την δικάσιµο της 02-10-2013 ενώπιον του Πολυµελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου.
Η αµοιβή του δικηγόρου θα καλυφθεί από τον κωδικό του προϋπολογισµού 00-6111.001 µε τίτλο «Αµοιβές νοµικών και συµβολαιογράφων», ποσού 10.000,00 €. Η Οικονοµική Επιτροπή Μινώα Πεδιάδας, µε νεότερη απόφαση της, θα εγκρίνει την πληρωµή των εξόδων και θα ψηφίσει για το σκοπό αυτό σχετική πίστωση.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθµό 128/2013._

Είμαστε για γέλια η για κλάματα; Ή μήπως και για τα δύο;
 Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου