Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ


Τα τρία χρόνια απόλυτης αδράνειας και αδυναμίας  της δημοτικής αρχής για την  είσπραξη των εσόδων,  οδήγησε το δήμο σε κατάσταση πλήρους οικονομικής παράλυσης  και λειτουργικής αδυναμίας. Μετά από αυτό, δυστυχώς,  φοβούμαστε ότι ο δήμος οδηγείται σε απώλεια της ανεξαρτησίας του, δεδομένου ότι η υπαγωγή του σε αναγκαστική διαχείριση φαίνεται πολύ πιθανή!

Παράλληλα η παραγραφή μεγάλων ποσών που χρωστάνε ιδιώτες στο δήμο οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα, αδιαφορία ή τουλάχιστον βαρεία αμέλεια των διοικούντων. Οι υποδείξεις που επανειλημμένα  κάναμε σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για αυτό το σοβαρότατο θέμα των εσόδων του δήμου, αγνοήθηκαν. Παρά το γεγονός ότι τα τριμηνιαία στοιχεία που στέλνει ο δήμος στο Υπουργείο Εσωτερικών έδειχναν την όλο και μεγαλύτερη αδυναμία των διοικούντων να επιτύχουν οποιοδήποτε οικονομικό στόχο, σφύριζαν αδιάφορα!

Τραγικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν το φιάσκο των κατασχέσεων και της δέσμευσης των καταθέσεων των πολιτών, που μας έκανε «διεθνώς ρεζίλι»! Μέσα στον πανικό και την βιασύνη  τους,  πήραν αποφάσεις παράλογες, άδικες, και κυρίως χωρίς να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενός τόσο σκληρού μέτρουΑκόμη δέσμευσαν λογαριασμούς πολιτών που περίμεναν αποτελέσματα ενστάσεων που είχαν υποβάλλει αμφισβητώντας την οφειλή τους.

Δεν εφάρμοσαν ούτε καν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (140/2013) που οι ίδιοι εισηγήθηκαν, με την οποία καθορίζεται το ύψος των 500,00 € πάνω από το οποίο η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αντί αυτού οι διοικούντες το δήμο έστειλαν άρον-άρον στις τράπεζες εκατοντάδες συνδημότες, παράλογα και παράνομα, για οφειλές ακόμα και 100ευρώ! Εάν εφάρμοζαν την παραπάνω απόφαση τα τρία τέταρτα των οφειλετών δεν θα είχαν ταλαιπωρηθεί!
Γίναμε περίγελος στα ραδιόφωνα και στα κανάλια προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα στους εμβρόντητους πολίτες ολόκληρης της Κρήτης!  Τι θα πουν άραγε  στους συνταξιούχους  των 300 ευρώ όταν τους  κατάσχεσαν όλο το ποσό ή το περισσότερο από αυτό;
Το χειρότερο είναι ότι δεν υπήρξε το θάρρος για την ανάληψη της ευθύνης αλλά μεταφέρανε τις ευθύνες στις τράπεζες, το κράτος, τους υπαλλήλους και οπουδήποτε αλλού!
Θεωρούμε ότι είναι βασικό καθήκον κάθε δημότη να πληρώνει τις οφειλές του προς το δήμο, καθώς και του δήμου να διεκδικεί και εισπράττει τα έσοδά του με τον  αποτελεσματικότερο τρόπο. Πλην όμως, με νομιμότητα, δικαιοσύνη και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εάν με επιμέλεια είχαν προσπαθήσει τα προηγούμενα χρόνια, όπως έπρεπε,  σήμερα δεν θα εφάρμοζαν αυτά τα απαίσια μέτρα!
Αυτοί οι χειρισμοί δεν έγιναν, με αποτέλεσμα να ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους τόσο εντός του δήμου και των τραπεζών όσο και στον υπόλοιπο δημόσιο χώρο.  Κυρίως όμως, ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται χιλιάδες κάτοικοι του δήμου χωρίς, πολλές φορές, να ευθύνονται οι ίδιοι στο παραμικρό.
Μετά από όλα τα παραπάνω, είναι λογική η απαίτηση όλης της κοινωνίας του δήμου να αναλάβει η διοίκηση τις ευθύνες της ζητώντας συγνώμη από όλους που αναίτια ταλαιπώρησε, να αποσυρθούν οι κατασχέσεις της ντροπής, και να μπουν άμεσα σε εφαρμογή οι νόμιμες διαδικασίες είσπραξης γιατί πράγματι ο δήμος έχει ανάγκη όλα τα νόμιμα έσοδά του.

ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»


5 σχόλια:

  1. Μας βγήκαν τα μάτια να το διαβάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει πείστηκα. Τελικά ναι, ο Μπαμπινιώτης δίπλα στο λήμμα "λαϊκίζω" πρέπει να βάλει τη φωτογραφία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΙΑΔΑΚΗΣ13 Οκτωβρίου 2013 στις 1:28 π.μ.

      Ο κ. Γιαννόπουλος δεν ντρεπεται να βαζει και την υπογραφή του και την φωτογραφία του στα δημοσιεύματά του και στις καταγγελίες του, οπότε δεν χρειάζεται ο κ. Μπαμπινιώτης να βάλει την φωτογραφία του στο λήμμα λαίκίζω. Εσείς μάλλον εάν έχετε το θάρρος της γνώμης σας βάλτε τη φωτογραφία σας την πραγματική δίπλα στό Ἱφιγένεια Χατζηβασίλη", ετσι για νασας γνωρίσουμε και γιατί όχι να σας κάνουμε και φίλη στό facebook και να πειστούμε όπως πειστήκατε και σεις.

      Διαγραφή
  3. Όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια κ. Χατζηβασίλη. Δεν είναι γελοίο για ένα τόσο σοβαρό θέμα εσείς να ασχολείστε με το Μπαμπινιώτη , που μάλλον ξέρετε λόγω της δουλειάς σας , και για το αν ο κ.Γιαννόπουλος λαικίζει? Δεν ιδρώνει το αυτί σας για την απαράδεκτη ταλαιπωρία του κόσμου και για το ότι μαι Δημοτική αρχή παίρνει άλλες αποφάσεις και άλλα κάνει?Εγώ είμαι ένας από αυτούς που ταλαιπωρείται και για όχι για μεγάλο ποσό.Και είμαι ένας από αυτούς που ψήφισε αυτούς τους ανθρώπους για το χατήρι κάποιου επιστήμονα σαν εσάς, που τώρα δεν του καίγεται καρφί κι αυτού.Έχω πάει όμως σε δικηγόρο και θα φθάσω μέχρι εισαγγελέα αν δεν πάρουν το μέτρο σε λίγες μέρες πίσω γιατί το χρέος μου είναι λιγότερο από 300 ευρώ κι ο Μπαμπινιώτης δεν θέλει να μου το πληρώσει δυστυχώς!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει κανείς σας καταλάβει, οτι η κακή διαχειριση των Δήμων (κάτι που στο παρελθόν γινόταν με "τσαμπουκά κ θράσσος κ τώρα γίνεται με τρόπο εκμεταλευόμενοι την άγνοια των ανθρώπων κ το νόμο, δηλαδή χαρτιά, υπαλλήλους κλπ) έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Και μάλιστα όσο περνά ο καιρός και δν γίνεται κατανοητό φοβάμαι οτι θα αυτογελοιοποιούνται κ οι "δύο μονομάχοι".
    Ο τόπος έχει ανάγκες που όχι μονον αγνοούνται αλλά γίνονται κ πεδίο εκμετάλλευσης επιτηδείων. Σήμερα είναι οι "κατασχέσεις" αύριο θα είναι το κλείσιμο ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ επιχειρήσεων, μεθάυριο θα είναι ο μαρασμός του πρωτογενή τομέα, σε μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές του νομού.
    Αντί λοιπόν να "ασκειστε" ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ σε ασκήσεις μεγαλοστομίας, κομπασμού κ μικροπολιτικής, καλύτερο θα είναι να ασχολείστε πώς αυτός ο έρμος τόπος θα προχωρήσει ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, και κάποιοι ξέρετε κ πώς... αλλά δν βολέυει..!!!
    Και το γαιτανάκι του "εκμεταλεύομαι" την άγνοια του κόσμου, (κάτι που μαθηματικά οδηγεί στην παταγώδη αποτυχία) είναι καλή πρακτική, που σήμερα δεν κερδίζει!!!
    Και ο Δήμος είχε τη δυνατότητα να αποφύγει αυτη τη γελοιοποίηση, και βέβαια η αντιπολίτευση αν ποτέ της άρθρωνε έναν μεστό λόγο (κάτι που νομίζω ποτέ δεν έκανε κ δν θα κάνει..) θα είχε τη δυνατότητα να παράξει έργο κ να δείξει ανεπάρκειες (ΠΟΛΛΕΣ) της Δ.Αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή