Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Δημοσιεύω επιστολή μου προς τον Γ.Γ  Αποκεντρωμένης διοίκησης για τις παράνομες κατασχέσεις στο δήμο Μινώα Πεδιάδας:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Γ.Γ  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Κύριο Γεώργιο Δεικτάκη.

ΘΕΜΑ:  «ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ»

Κύριε Γενικέ,
Σας αποστέλλω ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπώ στην οποία παρουσιάζεται ανάγλυφα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την απροσδόκητη και παράνομη απόφαση της δημοτικής αρχής για την κατάσχεση καταθέσεων οφειλετών του δήμου.
Η 140/ 27/5/2013 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ορίζει ως όριο ποσού πάνω από το οποίο θα γίνονται κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών το ποσό των 500 ευρώ. Όμως εντελώς αιφνιδιαστικά άρχισαν , με εντολή του δήμου, να κατάσχονται λογαριασμοί καταθέσεων οφειλετών για χρέη από 1ευρώ και πάνω!! Μάλιστα σε άλλες τράπεζες ζητήθηκαν κατασχέσεις λογαριασμών άνευ κατώτερου ορίου και σε άλλες από 100 ευρώ και πάνω!! Αυτό το γεγονός είναι επίσης παράλογο και παράνομο αφού γίνονται διακρίσεις μεταξύ των υπόχρεων οφειλετών ενώ ταυτόχρονα δείχνει ότι εκτός από την παρανομία υπάρχει και ασυγχώρητη  προχειρότητα στην εφαρμογή του μέτρου.
Κύριε Γενικέ,  επειδή δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις  που απαιτούνται για την εφαρμογή ενός τόσο σκληρού μέτρου, επειδή από την παραπάνω ενέργεια έχει δημιουργηθεί πρωτοφανής αναστάτωση σε όλη την έκταση του δήμου, κυρίως όμως, επειδή πρόκειται για μία κραυγαλέα παράνομη ενέργεια που αντίκειται στην σχετική απόφαση 140/2013 του δημοτικού συμβουλίου, παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η κοινωνική γαλήνη στην περιοχή μας.
Επίσης παρακαλώ να ελεγχθούν σε βάθος από τα αρμόδια όργανα όλες οι πτυχές του θέματος οι οποίες  σκιαγραφούνται στην καταγγελία της δημοτικής παράταξης «δημοκρατική συνεργασία» που ήδη σας έστειλα.
 Αρκαλοχώρι 15/10/2013
              Με τιμή


Χαράλαμπος Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου