Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΥΡΕΙΝ

ΟΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ


Τα παλιότερα χρόνια σε πάρα πολλά σημεία των πόλεων της Ελλάδας υπήρχαν αναρτημένες πινακίδες με την επιγραφή «απαγορεύεται το πτύειν», για να κοπεί η κακή και ανθυγιεινή  συνήθεια πολλών συμπατριωτών μας  να φτύνουν σε πολλά σημεία του δημόσιου χώρου.
            Εννοείται ότι η πινακίδα «απαγορεύεται το ουρείν» δεν υπήρχε δεδομένου ότι δεν μπορείς να απαγορεύσεις μία βασική βιολογική ανάγκη του ανθρώπου, αλλά αντίθετα για την ικανοποίησή της  υπήρχαν και υπάρχουν οι δημόσιες τουαλέτες σε κεντρικά σημεία των πόλεων!
            Αυτή η υποδομή  υπάρχει   στην μικρή μας πόλη και λειτουργούσε μέχρι το τέλος του 2010 όταν παραδώσαμε τις τύχες του τόπου στην νέα δημοτική αρχή. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της θητείας μας ανταποκρινόμενοι στην αντίστοιχη ανάγκη, δύο φορές είχαμε αναβαθμίσει τις δημόσιες τουαλέτες ώστε να ανταποκρίνονται κατά το δυνατόν  στις σύγχρονες απαιτήσεις.
            Από την αρχή του 2011 οι τουαλέτες αυτές, μοναδικές δημόσιες τουαλέτες στο Αρκαλοχώρι, έπαψαν να λειτουργούν! Ο γύρω χώρος, οι αυλές και οι γειτονικοί  δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο υπαίθριο ουρητήριο! Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι αλλά ποιος θα τους ακούσει;
Βέβαια, από εξαγγελίες πάμε καλά!  Κάποιος από τους αρμόδιους(;) είπε αυτάρεσκα και μάλιστα από ραδιοφώνου: « Είναι απαράδεκτο το Αρκαλοχώρι να έχει μόνο μία δημόσια τουαλέτα! Θα κατασκευάσουμε τουλάχιστον άλλες δύο»! Προσδιόρισε και τους χώρους όπου θα τις κατασκευάσει! …
            Ώσπου να κατασκευάσουν τις νέες τουαλέτες ας λειτουργήσουν αυτές που βρήκαν έτοιμες!! Μεγάλα λόγια μπορεί να λέει οποιοσδήποτε! Αντίθετα η κατασκευή ακόμα και μικρών έργων είναι πολύ δυσκολότερη!
Πάντως μέχρι τώρα οι διοικούντες το δήμο επιβεβαιώνουν την επέκταση του νόμου του Μέρφυ που για αυτή την περίπτωση λέει: « μπορείς να καθαρίσεις όλο τον κόσμο βρωμίζοντας μία μικρή περιοχή, τη χωματερή. Μπορείς όμως να βρωμίσεις όλο τον κόσμο χωρίς να καθαρίσεις τίποτα!» Αυτό ακριβώς γίνεται!
            Δυστυχώς αυτό που κάθε μέρα βρωμίζει είναι το περιβάλλον του βόρειου Αρκαλοχωρίου. Θα ενδιαφερθεί επί τέλους κάποιος;
Εκτός εάν έχουν αποφασίσει ότι μέχρι να κατασκευάσουν τις νέες σύγχρονες τουαλέτες οι άνθρωποι θα σταματήσουν να έχουν σωματικές ανάγκες!


5 σχόλια:

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΙΑΔΑΚΗΣ22 Οκτωβρίου 2013 στις 2:20 μ.μ.

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ. ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΤΙΣΜΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΜΗ ΟΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΥΡΗΤΗΡΙΩΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΕΡΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ¨ΑΡΩΜΑΤΑ" ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ Σ΄ΑΥΤΟ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΔΗΜΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗς ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΥΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΠΟΛΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΙ ΚΑΝΑΟΥΝ ΓΙ΄ΑΥΤΌ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καραγιώργη πρόεδρε του πολιτιστικού συλλόγου Αρκαλοχωρίου , άραγε τι λες για αυτό το χάλι. Μήπως πριν την διοργάνωση εκδηλώσεων, γλεντιών και πάρτυ θα έπρεπε να μεριμνήσετε που οι επισκέπτες σας θα ικανοποιούσαν την επείγουσα προσωπική τους ανάγκη?
    Μήπως, αντι να φυτεύατε ποδήλατα στα στενά πεζοδρόμια , αντιγράφοντας κακόγραφα άλλες προοδευμένες πόλεις με άλλες προδιαγραφές , να φυτεύατε έστω δυο χημικές τουαλέτες , όπως έχουν κάνει πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι σε άλλες περιοχές? Για δέστε τα ποδήλατα ,αλλού είναι γυμνά , αλλού ξερά αλλού σκουπιδοτενεκάκια και αλλού σίδερα έτοιμα να τρυπίσουν κανένα παιδί που θα πέσει πάνω τους.
    Κύριε Σμυρνάκη πρόεδρε των επαγγελματιών , εσείς που κάθε τόσο ξεσηκώνεστε για κάτι, γιατί τώρα αδιαφορείτε ? Πως έχετε την απαίτηση να έρχετε κόσμος και να προτιμάει τα μαγαζιά σας όταν παντού μυρίζει αμμωνία και βρωμιά, και αν σε κάποιον έλθει η ανάγκη του θα πρέπει με τα ούρα του να ζωγραφίσει τους τοίχους των ανθρώπων . Ξέρετε οτι λέγεται , οτι αν κάποιος στο Αρκαλοχώρι ζητήσει στα μαγαζιά τουαλέτα δεν έχει κανείς?
    Κύριε ιατρέ υπεύθυνε υγιείας του Δήμου Αρκαλοχωρίου ,κ. Χρονάκη που είναι η ευαισθησία και η υπευθυνότητα σου? Γι αυτό δεν μπήκες με τόσους πολλούς ψήφους στο Δήμο κατηγορώντας τους προηγούμενους, για το κοινό καλό? Μάλλον σε ενδιαφέρουν μόνο τα κοινωνικά ιατρεία και το ΚΑΠΗ γιατί αυτά παραπέμπουν στη τσέπη σου.
    Κύριοι κύριοι ενεργοί πολίτες που κρυφτήκατε σαν τυφλοπόντικες? Ασχοληθήκατε στιγμιαία για τις αρχαιότητες μας , για το πως να αλλάξετε τη φορά των δρόμων που όμως δεν κάνατε τίποτε, για να ρίξετε την προηγούμενη δημοτική αρχή και εκεί τελείωσε η υπαρξη σας? Η μάλλον ασχοληθήκατε με μανία να μην αλλάξει το όνομα του χωριού σας αλλά δεν σας ενδιαφέρει που το χωριό σας γίνεται χωριουδάκι της δεκαετίας του 50 με ουρητήρια τους δρόμους και τις πλατείες. Βγήκατε δυναμικά να μας δείξετε τι θα πει ενεργός πολίτης και σήμερα απο τις κρυψώνες σας μας δείχνετε πόσο ανενεργοί είσαστε.
    Κύριοι γραφιάδες και σχολιαστές για ψύλλου πήδημα ,το μελάνι σας τελείωσε?
    Ποιός τελικά σήμερα εδιαφέρεται γι αυτό τον τόπο?
    Ο δήμαρχος που τις περισσότερες ώρες απουσιάζει απο το Δήμο η οι φορείς που του κάνουν παρέα στον καφέ?
    Δεν είμαι κολαούζος κανενός ,δεν με ενδιαφέρει ούτε ο νυν ούτε ο τέως . Με ενδιαφέρει όμως πολύ αυτός ο τόπος και εσείς όλοι μαζι τον οδηγείτε στον κατήφορο. Ισως όλοι σας ομαδικά να πρέπει να παραιτηθήτε απο τους ρόλους σας για λόγους ευαισθησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στο σημείο αυτό να θυμίσουμε στον παραπάνω υπογράφοντα ότι δεν υπάρχη πλέον Δήμος Αρκαλοχωρίου. Καιρός να κατέβει από τη χρονοκάψουλα του και να προσγειοθεί στο 2013, την μετά Καλλικράτη εποχή. Πλέον υπάρχη ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Και να κάνω κι εγώ μια ερώτηση... Όταν γράφεις για Δήμο σε ποιο διοικητήριο αναφέρεσε; Για να βγάλω κι εγώ τα παράπονά μου που δεν υπάρχει έδρα!
      Πάντως με τόσες αναφορές σε πρόσωπα θα γούσταρα να έβλεπα και επώνημη υπογραφή. Να έχουμε και ανάλογες απαντήσεις βρε αδερφέ! Τώρα ανώνυμα δεν υπάρχει και σασπένς! Πώς θα απαντήσουν οι άλλοι σε ανώνυμες καταγγελίες; Φοράς πατελονάκι ή φουστίτσα; Μην κρύβεστε βρε παιδιά, δώστε τροφή στο λαό! Μια διασκέδαση μας έμεινε!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου ακριβώς για αυτον τον λόγο επιλέγουμε την ανωνυμία..(ακόμα..). Γιατί υπάρχουν κάτι τύποι που λοιδορούν, χλευάζουν γιατι απλά δν ξέρουν κάτι περισσότερο να πούν..!
      Για να ξέρεις κ ναμην κάνεις τον έξυπνο, από το 2010 διοικητήρια σταματήσαν να χρηματοδοτούνται από το κράτος και γίνονται μόνο με ΣΔΙΤ, γιαυτο κ δν γίνονται πουθενά! Το διοικητήριο στα Πεζά είναι το τελευταίο που έγινε. Δν ξέρεις (αλλά ρωτα κακό δν κάνει..) ένα διοικητήριο κοστίζε περίπου εκατομμύρια, και εγω θα προτιμούσα αυτα τα εκατομύρια να χρησιμοποιούνταν (γτ θα προερχόταν από έσοδα (!!) του Δήμου) για το καλό των ανθρώπων κ οχι για να χτίζονται παλατάκια. Ας λυθούν τα άλλα προβλήματα κ το διοικητήριο γίνεται...
      Και εαν σε ενδιαφέρει να κάνεις προσωπικές επιθέσεις και να χλευάζεις στο καφενειο μπορείς πολύ καλα να το κάνεις, άλλωστε φαίνεται το συχνά το κάνεις...
      Μήπως είσαι κ εσυ ενεργός πολίτης καφενειου που αφού δν βρίσκεις διοικητήριο δν ασχολείσαι;

      Διαγραφή
  3. Αν και ο Δήμος έχει σοβαρότερα προβλήματα από τα...δημόσια ουρητήρια (!!), η κατάντια όπως περιγράφεται δείχνει ένα κ μόνο πράγμα: Οτι η παρούσα δημοτική Αρχή ουδόλως ασχολείται με τα προβλήματα του κόσμου και των κατοίκων. Ασχολείται με το πώς θα ξαναβγεί με όρους "συμμορίας" που οργανώνεται για τη μάχη. Αλήθεια τί είδους "μάχη"? Μάχη με το παρελθόν, μάχη με τον κακό της εαυτο που για 4 χρόνια έδειξε ή μάχη για να αποσπάσει εκβιαστικά για μια κόμα φορά ομάδες κατοίκων στα χωριά κ το κέντρο..
    Μια Δημοτική Αρχή φοβική, που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει πορίσματα ελέγχου ως όπλο για να εκδιώξει κάποιους από το Δήμο, ενώ συγκαλύπτει πολλά κ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το Δήμο αυτήν την περίοδο..
    Αναρωτιέμαι αν είναι τελικά αυτο που επιθυμεί ο κάτοικος ο απλός κάτοικος του Δήμου...
    Οι γιατροι, φαρμακοποιοί και δάσκαλοι της περιοχής μετατράπηκαν σε "τοπάρχες" και "ρυθμιστές" καταστάσεων οι οποίες μονο στο σκοτάδι θα συνεχίσουν να διατηρούν το Δήμο...Στην ουσία αποτυχημένοι επαγγελματίες κ υπαλληλίσκοι οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία να δείξουν άραγε τι; Μήπως να διασφαλίσουν την επαγγελματική τους πελατεία; ή μήπως άλλοι να κάνουν μασαζ την άρρωστη αλαζονεία τους;
    ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ: Αυτο θέλει ο απλός κάτοικος του Δήμου;
    Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει και να σκεφτεί εαν πραγματικά θέλει τέτοιους όρους "μάχης" για το μέλλον του... γιατι τελικά ο κόσμος αποφασίζει...θέλουν δν θέλουν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή