Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ!

ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΑΠΟ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!


Ενώ περιμέναμε απάντηση στο σοβαρό θέμα που θέσαμε σχετικά με το απαράδεκτο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της αλλοπρόσαλλης και άδικης επιβολής του μέτρου της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών όλων των οφειλετών του δήμου, κακόπιστων και μη, ανεξαρτήτως του αν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής χρεών ή όχι, διαβάσαμε ένα ιταμό, υβριστικό και εκτός θέματος  λιβελογράφημα. 
Ένα κείμενο ανυπόγραφο, δημοσιευμένο πρώτιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου! Δηλαδή έχει πάρει θέση ο ΔΗΜΟΣ εναντίον της αντιπολίτευσης; Έχει μετατραπεί σε όργανο των επιδιώξεων κάποιων; Ποιος άραγε γράφει; Πρόσωπο, εκπρόσωπος, ανώνυμοι κύκλοι, ομάδα, ή κομματικός παράγων; Τα πάντα επιτρέπονται; Με υπογραφή ή και χωρίς αυτήν;
Όποιος και να το έγραψε, είναι απαράδεκτου ύφους, αποπροσανατολιστικό και εκτός θέματος. Το βασικό ερώτημα που θέσαμε είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε η 140/2013 σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία της οικονομικής υπηρεσίας, όπου προβλέπεται ως όριο πάνω από το οποίο θα γίνεται κατάσχεση το ποσό των 500 ευρώ. Τονίζουμε ότι πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται ότι το όριο αφορά μόνο κατάσχεση ‘περιουσιών’ αλλά κατασχέσεις γενικώς.
Σε επιβεβαίωση τούτου παραθέτω ακριβώς  τμήμα εισήγησης  του υπεύθυνου αντιδημάρχου από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά:  κ. Βασιλάκης:  « … εγκυμονεί ο κίνδυνος εάν δεν έρθουν να ρυθμίσουν, σαφώς και θα  κατασχεθούν τα χρήματα ή θα απειληθούν μέσω..».  Σε αυτό πρέπει να απαντήσουν! Διότι, ο μεγαλύτερος εξευτελισμός μιας διοίκησης είναι η ασέβειά της στις ίδιες της τις αποφάσεις.  Τότε, στην ουσία, δεν υπάρχει διοίκηση!  
Όλα τα υπόλοιπα είναι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις  και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Μεταφέρουν την ευθύνη στην κυβέρνηση, στο μνημόνιο, στις τράπεζες, και οπουδήποτε αλλού εκτός από τους ίδιους οι οποίοι «έκαναν μεγάλους αγώνες κατά του μνημονίου και των μέτρων της κυβέρνησης, (πάντα βέβαια) στο πλευρό των εργαζομένων»  ενώ εμείς κάναμε το ακριβώς αντίθετο! Οι σαλαμάνδρες και οι χαμαιλέοντες της πολιτικής  θορυβωδώς παρόντες με τις σημαίες ευκαιρίας αναπεπταμένες!!
Επιστρατεύουν το ψέμα για να αποφύγουν την κατακραυγή της κοινωνίας: Ζ. Καλογεράκης στην εφημερίδα Νέα Κρήτη: « Το παρατηρητήριο του κεντρικού κράτους ζήτησε με έγγραφό του να βεβαιωθούν οφειλές σε  πάνω από 2000 δημότες, να μπλοκαριστούν τα ΑΦΜ και να μπει χέρι ακόμη και στις προσωπικές τους καταθέσεις!»  Είναι βέβαιο ότι αυτό το  έγγραφο δεν υπάρχει!! Είναι αποκύημα φαντασίας έντρομων ανθρώπων μπροστά στις συνέπειες μιας απερισκεψίας των!!
Όμως αυτά τα χονδροειδή ψέματα και η μετάθεση ευθυνών δεν απαντούν στο πρόβλημα που είναι συγκεκριμένο και λένε ψέματα όταν λένε ότι για την κατάσχεση των λογαριασμών φταίει η τρόικα και η κυβέρνηση! Η αλήθεια είναι ότι πολύ πριν την τρόικα και τα παρατηρητήρια επιβαλλόταν η επιμελής είσπραξη των οφειλών τρίτων προς τους δήμους περιλαμβανομένων των αναγκαστικών μέτρων και μάλιστα με βαριές ευθύνες για τους υπόλογους σε περιπτώσεις παραγραφών χρεών. Ήδη από το 2006  ο κώδικας δήμων προβλέπει (Ν. 3463/2006)  στο άρθρο 167 παραγ. 1:  «για την είσπραξη των εσόδων των Δήμων και των Κοινοτήτων εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτές κάθε φορά ισχύουν».   Το ίδιο ισχύει φυσικά και  με τον Καλλικράτη από το 2010.
Ποτέ όμως και από κανένα δήμο της χώρας, ούτε και σήμερα,  δεν έγινε αυτό το αίσχος που έγινε στο δικό μας δήμο!  Εάν ήταν τα πράγματα όπως τα εμφανίζει ο ανωνυμογράφος,  όλοι η δήμοι της χώρας θα παρουσίαζαν την ίδια απαράδεκτη εικόνα με το δικό μας! Αντιθέτως, υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις δήμων της χώρας για αναγκαστική είσπραξη εσόδων. Αλλά οι δήμοι αυτοί, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια των δημοτών τους, έχουν ορίσει κατώτατο όριο ποσού πάνω από το οποίο γίνεται η κατάσχεση και αναφέρονται σε ποσά που κινδυνεύουν να παραγραφούν σύμφωνα με εισήγηση της οικονομικής τους υπηρεσίας.
Πράγματι είναι αλήθεια ότι εμείς επιμελώς εισπράτταμε τα έσοδα του δήμου Αρκαλοχωρίου. Γι’ αυτό άλλωστε αυτός ο πρώην δήμος έχει τα λιγότερα προβλήματα από τις οφειλές τρίτων! Βεβαίως είμαστε υπέρ του να πληρώνουν όλοι, βεβαίως πιέζαμε τους οφειλέτες γιατί έτσι έπρεπε και  βεβαίως, είχαμε κάνει και κατασχέσεις. Μόνο όμως σε κακοπληρωτές οι οφειλές των οποίων κινδύνευαν να παραγραφούν! Σεβόμενοι επίσης την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, το γεγονός αυτό δεν γινόταν αντιληπτό ούτε στη γειτονιά τους! Μακάρι να μας είχανε αντιγράψει! Δεν θα είχαν ταλαιπωρηθεί οι άνθρωποι, δεν θα είχαν ταπεινωθεί και ασφαλώς δεν θα είχαμε γίνει παράδειγμα προς αποφυγή στο Πανελλήνιο!
Όσο για τη βολική λύση, ότι «ό υπάλληλος έχει την ευθύνη για όλα», που την προετοιμάζουν μεθοδικά, έχω να παρατηρήσω ότι δεν απαλλάσσει τη διοίκηση από τις ευθύνες! Οι διαδικασίες, οι ενέργειες και οι πολιτικές από την κορυφή  ξεκινούν. Οι υπάλληλοι εκτελούν!
Άραγε που είσαστε πέρυσι και πρόπερσι όταν με φορτικότητα πράγματι κρούαμε τον κώδωνα για την αστοχία της οικονομικής πολιτικής και ιδιαίτερα στον τομέα των εσόδων; Αλήθεια, στον υπάλληλο θα φορτώσουμε αυτή την ολιγωρία ή ανεπάρκεια; Μαγνητοφωνημένη είναι η φράση μου όταν σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προειδοποιούσα  για το συγκεκριμένο θέμα: «τρέχετε με 150 χιλιόμετρα ανά ώρα προς τον τοίχο»! Έπρεπε να με είχατε ακούσει!  Δυστυχώς τώρα φτάσατε στον τοίχο! Ή μάλλον, οδηγήσατε το δήμο στον τοίχο!
Χάσατε την ψυχραιμία σας και ακολούθησαν όλα αυτά τα τραγικά και ευτράπελα! Αντί να ανακρούσετε πρύμνη και να ανακαλέσετε τις παράλογες και παράνομες ενέργειες σας, σεβόμενοι την ίδια την απόφασή σας 140/2013, παραπληροφορείτε τον κόσμο, μεταφέρετε ευθύνες και επιτίθεστε σε αυτούς που σας επισημαίνουν το σωστό! Η ανάληψη ευθύνης και η αναγνώριση του λάθους είναι δύναμη και όχι αδυναμία! Αφήστε τα ανόητα ερωτήματα του τύπου «θέλετε να επιβαρυνθούν οι 18.000 για τις οφειλές των δύο χιλιάδων;».
Για να είσαστε ακριβείς έπρεπε να πείτε ότι είναι 2800 περίπου και όχι 2000 οφειλέτες των οποίων κατασχέσατε λογαριασμούς! Αυτοί οι οφειλέτες δεν εκπροσωπούν το εαυτό τους μόνο αλλά την οικογένειά τους! Κατασχέσατε λογαριασμούς του 75% και πλέον οικογενειών του δήμου! Δηλαδή όλων όσων έχουν αρδευόμενη περιουσία ή καταστήματα! Όλοι είναι κακοπληρωτές; Καταλάβατε μήπως τι έχετε κάνει; Από το δημοσίευμα του «ΔΗΜΟΥ» ουδόλως προκύπτει κάτι τέτοιο!
Σε ότι αφορά την παρατήρηση της τελευταίας παραγράφου του ανώνυμου γραφέα που δείχνει χαμηλό ήθος και προπέτεια έχω να πω ότι η ώρα της αποκάλυψης της σκευωρίας πλησιάζει και καλό θα ήταν για τους σκευωρούς  να είναι περισσότερο συνεσταλμένοι. 



















10 σχόλια:

  1. Επιτέλους κ. Γιαννόπουλε αστράψατε και βροντήξατε όπως σας έχουμε συνηθίσει να κάνετε.Εμείς εδώ ξέρουμε πως κάνετε αντιπολίτευση με σωστό τρόπο χωρίς να φωνασκείτε.Η άποψη του τελευταίου ανώνυμου για μη μεστή αντιπολίτευση δείχνει άνθρωπο ,πιθανόν αλλού κάτοικο που δεν είδε και δεν ξέρει ,δεν έχει όνομα για να ξέρουμε για τους αγώνες του , βάζει ανόμοια πράγματα σε ένα τσουβάλι ,τα πριν και τα τώρα τους τέως και τους νυν.Κάνει έτσι τον μακρόθεν σχολιαστή που ίσως να έχει και σκοπό να σώσει τον έρμο αυτό τόπο.Η απάντηση για τα πριν είναι μία .Το ποσοστό που πήρατε στις εκλογές από το Δήμο μας μετά από 20 χρόνια θητείας νομίζω 55-60 %. Το τώρα εμείς το περιμέναμε κάποιοι άλλοι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.Έχουν μια δικαιολογία ότι ο θητεύσας σε πολλές υπηρεσίες Δήμαρχος ερχόταν με πολλές κορώνες ,όμορφος ,νεότερος θα πήγαινε ακόμη πιο μπροστά τον τόπο. . Τώρα όλοι βλέπουν πως ήλθε μια λαίλαπα που ρήμαξε τα πάντα.Έχετε δείξει ότι είστε αγωνιστής.Συνεχίστε λοιπόν τον αγώνα σας με ήθος και αξιοπρέπεια όπως εσείς ξέρετε, και άν τελικά δεν είστε υποψήφιος όπως λέγεται απο το περιβάλλον σας κινείστε με δύναμη τα νήματα για την ανατροπή της επικίνδυνης Δ ημοτικής αρχής. Έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι είναι στα χέρια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι ο Δήμος, χρησιμοποιησε την ιστοσελίδα του για να κάνει πολιτική, είναι κάτι μοναδικό!! Το οτι ο Δήμος έγινε θέμα παννεληνίως με τη βλακεία που έκανε επίσης είναι κάτι μοναδικό... Ο Δήμος όμως πλεον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ.. είναι όλες οι περιοχές, είναι το Θραψανό είναι το Καστέλλι, είναι κ τα χωριά, κάτι που συνειδητά αγνοούν και αγνοούσαν πάντα ολοι..!!!
      Εγώ από την παραπάνω ανακοίνωση διαβάζω οτι όσο ανεβάζει ο ένας του τόνους θα κάνει το ίδιο κ ο άλλος.. και πέραν τούτου, δν βλέπω κάτι άλλο. Και γιατι; Γιατί το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και βέβαια πολύ νωρίτερα θα μπορούσαν όλα να "κλείσουν" εντός του Δήμου και να μην γίνουν όλες αυτές οι γελοιότητες οι οποίες κανένα αποτέλεσμα δεν φέρουν παρά μόνο να κερδιθούν εντυπώσεις, οι οποίες αύριο θα είναι ανάμνηση...
      Ο Δήμος ΜΙνώα δεν είναι το Αρκαλοχώρι, κ ούτε το αρκαλοχώρι θα μπορούσε να υπάρχει εαν δν υπήρχαν τα χωριά γύρω του.. Και εαν θεωρεί κανείς οτι το Αρκαλοχώρι ήταν υπόδειγμα ανάπτυξης υπάρχουν 100 παραδείγματα για να δεί κανείς οτι δν ήταν παρά μια "φούσκα" που έσκασε επάνω στα κεφάλια των επαγγελματιών της περιοχής..!
      Θα ήταν χρήσιμο, να σκεφτεί κανεις οτι "μεστή αντιπολίτευση" πολλές φορές δν είναι αντιπολίτευση που βγάζει τον κόσμο στους δρόμους αλλά στιλιτεύει κάθε λάθος ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία στα 4 χρόνια της έκανε μπόλικες...!!
      Η αντίληψη των πραγμάτων πολλες φορές δν πηγάζει από αγώνες, αλλά από γνώση του τί γίνεται στον κόσμο, στην υπόλοιπη Ελλάδα, και από το "πιστεύω" οτι η περιοχή αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει ή από αυτά που διεκδικούν κάποιοι.. Και σήμερα, όσο κι αν κάποιοι το παραβλέπουν, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ....Και σας μιλάει κάποιος ο οποίος γνωρίζει την περιοχή καλύτερα από ότι νομίζετε, όσο για την ανωνυμία, πιστεύω ότι δν έχει σημασία ποιος το λέει αλλά τί λέει...
      Η αλλαγή 4 χρόνια πρίν ήταν μια επιλογή του "μη χείρον βέλτιστον" κάτι που στις εκλογες (περιφερειακές ή εθνικές) γίνεται κατά κόρον.. και ήταν χρήσιμη επιλογή ανθρώπων που ήθελαν κάτι καινούριο κ φρέσκο, αλλά τελικά φάνηκε οτι οι εξελίξεις μάλλον απογητεύουν..

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΡΑΨΑΝΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ .ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
      Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΟΥΣΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ .ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ.ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΑ .Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

      Διαγραφή
    3. Ακόμα και με την "ουσιαστική διαφορά" που επικαλείστε ακόμα κ σήμερα, ακόμα κ σήμερα βάζετε διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αυτών που ψήφισαν στο Αρκαλοχώρι κ αυτών που ψήφισαν σε Καστέλλι & Θραψανο.. Μήπως αυτοί ήταν "κατωτεροι" κ ψηφισαν κάτι που δν ήταν αρεστο; Νομίζω οτι υποτιμούμε τη νοημοσύνη των ανθρώπων...
      Η προοδος κ η ανάπτυξη του Αρκαλοχωρίου ήταν αποτέλεσμα μιας δυναμικής τότε πολιτικής (που καλώς έγινε) αλλά ουσιαστικά βασίστηκε στην αποδυνάμωση της ενδοχώρας. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε κανείς να δεί ανθρώπους να έρχονται π.χ. από Ηράκλειο να εγκατασταθούν στο Αρκαλοχώρι. Αντίθετα, ο κόσμος από τα χωριά ερχόταν στο Αρκαλοχώρι κ αυτο προφανώς ήταν εις βάρος της περιοχής. Και αυτό φάνηκε όταν ξέσπασε η κρίση, όπου η τοπική αγορά "κατέρρευσε"... χώροι που φιλοδοξούσατε οτι θα είναι κέντρα τελικά κατέληξαν να είναι κενά.. και αυτό δν οφείλεται αποκλειστικά στη κρίση. Οφείλεται στο επίπλαστο του πράγματος για το οποίο επιχειρούσατε να πείσετε τους πάντες..
      Δημιουργήσατε υποδομές που υπολειτούργησαν, χώρους που έγιναν για να γίνουν κ διάφορα άλλα που φαινόταν αλλα δν ήταν.. η λίστα ξέρετε οτι είναι μεγάλη. Περιττό όμως να λέμε για το τόσο παλιό...
      Σήμερα είναι μια κατάσταση όπου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να "ξανα-αγαπήσουν τον τόπο τους" και να παλέψουν για αυτον, κάτι εντελώς αντίθετο από αυτο που επιχειρείτε με μύδρους κ καταγγελείες που ξέρετε οτι πέφτουν θεσμικά στο κενό.. Το να θέτει κανείς τον έναν απέναντι στον άλλον κάποτε έίχε ενδιαφέρον, κάτι που ξαναλέω το ξέρετε καλά. Αλλα είναι το μόνο που ξέρετε.. γιατι η ανάπτυξη κ η πρόοδος δν έρχονται από διαχωριστικές γραμμές αγαπητέ μου, αλλά από όραμα...Οραμα που δν είναι να κάνω το - χωρι - πόλις....!!

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΑ ΜΕΡΗ ΕΝΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
      ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΜΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
      ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗ ΤΕΧΝΙΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙ ΠΟΛΙΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΜΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΝ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΟΥ
      ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

      Διαγραφή
    5. Ο διαχωρισμός στο "ανεπτυγμένο" Αρκαλοχώρι κ τα υπόλοιπα δικός μου δν είναι. Αντίθετα ήμουν από εκείνους που στηριξα πολύ πιο ενεργά από ότι φαντάζεσαι ενέργειες και στο Αρκαλοχώρι τότε αλλά και σε άλλες περιοχές. Και βέβαια αναφέρεσαι για το Καστέλλι, ασχολούμενος με βλακώδη γεγονότα τα οποία μπορεί τότε να ήταν "εμμονές" σήμερα όλοι καταλαβαν τις βλακειες που κάναν κ δν ήμουν από αυτους που στήριζε κανενός είδους διαχωριστικές γραμμές. Αυτο λέω συνέχεια, αλλα φαίνεται αδυνατείς να το καταλάβεις...
      Και δν είναι να ασχολούμαστε με το τί λέγαν τότε οι κάτοικοι (να είχαμε δήμαρχο σαν...) γιατι απλά δν έχει κανένα νόημα σήμερα (παρεπισπτώντως θα σου θυμίσω οτι προσωπικά σε πολλές περιοχές γινόμουν δέκτης κ του αντιθέτου λεγόμενου από αυτο που είπες...αλλά επαναλαμβάνω ΤΩΡΑ δν έχει καμμία απολύτως σημασία). Αν για σένα έχει, πρέπει να το λύσεις.
      Να ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ λοιπόν, οτι σήμερα ΑΝ ΔΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, τα πράγματα έχουν αλλάξει κ εαν δν έχεις την αντίληψη να το καταλάβεις επίσης δν μπορώ να κάνω κάτι για αυτο. Και σου είπα (διαβαζε καλύτερα) οτι το Αρκαλοχώρι αναπτύχθηκε και βοηθήσαμε όλοι τότε, αλλα με στρεβλό τρόπο, και αυτό δν είναι "μένος όπως λες" είναι γεγονότα. Θελεις να τα δείς; Αν όχι δν μπορεί κανείς να σε αναγκάσει.. Αλλωστε τα γεγονότα μιλάνε θέλουμε - δεν θέλουμε...
      Σήμερα, η ενδοχώρα βιώνει μεγάλα προβλήματα, κ το να θεωρεί κανείς πρισματικά οτι το Αρκαλοχώρι ή μια παλιά κατάσταση θα έρθει ως μεσσίας απλά ονειρεύεται..
      Συμφωνούμε οτι στα 4 χρόνια απλά πέρασαν χωρίς τίποτα. Αυτό δν σημαίνει οτι η μόνη λύση είναι το παρελθόν... Αλλά θελει τόλμη και γνώση για να το δεί κανείς... και ο Δήμος ΜΙνώα δεν είναι το Αρκαλοχώρι, είναι τα χωριά το Καστέλλι, το Θραψανό, το λιμενικό (που δν υπάρχει) στον Τσουτσουρα, κάτι φράγματα που κάνεις δν ξέρει εάν δουλεύουν ή όχι, το οτι κάποια χωριά δν έχουν νερό, είναι μια περιοχή που τζογάρουν "ξένοι" για το μέλλον της... Καλή αγορά κάποτε...σήμερα μεγάλα προβλήματα με τα οποία μάλλον κανείς δν (μπορεί να) ασχολείται...

      Διαγραφή
  2. Εγώ δεν ξέρω αν άστραψε και βρόντηξε ο τέως τώρα , γιατί έχουμε ξεχάσει και τη δική του τη φωνή και των συμβούλων του.Άφησαν να αλωνίζουν οι άλλοι ανενόχλητοι. Οι Αρκαλοχωρίτες πρέπει να μετακομίσουμε. Ήρθαν τα κανάλια να δείξουν το πατέρα του κ. δημάρχου που δεν γλύτωσε απο το νόμο και του κλείσανε το λογαριασμό. Δεν είναι άξιος αυτός ο δήμαρχος να εισπράξει ούτε τα χρέη του πατέρα του ?Τι ρεζιλίκια θεέ μου θα δούμε ακόμη σε αυτό το τόπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με όλο τον σεβασμό επαινώ τον πρώην δήμαρχο κ.Χ Γιαννόπουλου γι αυτά που προσέφερε στον τόπο μου τόσα χρόνια και δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν μπορεί ούτε να τα ξέρει ακόμα....Θεωρώ ότι ο κ. Γιαννόπουλος έβλεπε πολλά πολλά χρόνια μπροστά το Αρκαλοχώρι, ότι είχε όραμα για τον τόπο μας, πρόγραμμα για το μέλλον....Δυστυχώς είμαι και εγώ ένας από αυτούς που συνέβαλε για να σταματήσω την πρόοδο του τόπου μου.... η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό για την σημερινή κατάσταση είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ .....(Μετανάστης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...προς Μετανάστη. Τι θέλατε δηλαδή κύριε να γίνεται πάρτι στο Δήμο και να βολεύονται οι ημέτεροι??? Τώρα είναι που θα κλάψουν πολλοί, με τον νέο σύστημα εκλογής Δημάρχων και συμβούλων. Όλοι για τη κουτάλα!!! π. Μιχάλη μην εκτίθεστε δεν αρμόζει στην ιδιότητα σας, ασχοληθείτε με τα πνευματικά και αφήστε τους πολιτικούς.

      Διαγραφή
  4. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΙΑΔΑΚΗΣ21 Οκτωβρίου 2013 στις 11:22 μ.μ.

    ΒΛΕΠΕΤΕ κ.ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 5Ο, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΜΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΔΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΩ, ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΚΡΙΝΩ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ , Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ. ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟ 2002. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή