Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»


Άλλο  ένα γεγονός ακραίας συμπεριφοράς αξιωματούχου του δήμου προστέθηκε σε άλλα παρόμοια που χαρακτηρίζουν ορισμένους από τη διοίκησή του. Η χειροδικία εναντίον οποιουδήποτε  πολίτη από  δημοτικό  παράγοντα είναι απεχθής πράξη η οποία προσβάλει βάναυσα όχι μόνο την προσωπικότητα  του θύματος αλλά εξίσου ή και περισσότερο το θεσμό της αυτοδιοίκησης αλλά και τον πολιτισμό μας γενικότερα.
Κάποιος συμπολίτης μας είχε την «ατυχία» να διαμαρτυρηθεί για την ζημιά που έγινε στην περιουσία του κατά την διάρκεια κάποιας δημοτικής εργασίας. Ο αντιδήμαρχος που πήγε στο χώρο για να διαπιστώσει τη ζημιά και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε βάναυσα  τον πολίτη ενώ ταυτόχρονα τον έβριζε χυδαία.
Δεν γνωρίζουμε τι ελέχθη μεταξύ τους και δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει αυτή την ώρα. Διότι ανεξάρτητα από αυτό,  η συμπεριφορά του κ. αντιδημάρχου είναι παντελώς αχαρακτήριστη και αδικαιολόγητη. Ακόμη και άδικο να είχε ο πολίτης,  που σε ότι αφορά την ουσία δεν είχε αφού ο δήμος τον ζημίωσε, αυτή έπρεπε να είναι  η στάση του αντιδημάρχου;  Έχει μήπως επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να «πείθει» τους δημότες για το όποιο δίκιο του;
Η δημοτική παράταξή μας καταδικάζει απερίφραστα αυτή την απαράδεκτη,  βάρβαρη και προσβλητική  πράξη τόσο για το θύμα όσο και για το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τον πολιτισμό μας. Εκφράζουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας διότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαπράττεται τέτοια απρέπεια από αξιωματούχο του δήμου.
Σημειώνουμε ότι τέτοια φαινόμενα είναι πρωτοφανή για τον τόπο μας αφού σε κανένα από τους πρώην δήμους μας δεν σημειώθηκαν παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Όλοι όσοι εκπροσωπούμε θεσμούς πρέπει να δίνουμε το καλύτερο παράδειγμα υιοθετώντας  υπεύθυνη και ευγενική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες ακόμη και όταν θεωρούμε ότι αδικούμαστε κατάφωρα.
Ελπίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα θέσουμε επειγόντως  αυτό το θέμα θα καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις ακρότητες  και ότι δεν θα επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.  
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ 27/10/2013






1 σχόλιο:

  1. Δεν θα ήταν καλύτερα να αναφέρεται το όνομα του αξιωματούχου? Έτσι θα ήξερε και ο κόσμος που δίνει την ψήφο του και να προβληματίζεται περισσότερο κάθε φορά που πηγαίνει στη κάλπη. Τέτοια πρόσωπα δεν πρέπει να κατέχουν θεσμικές θέσεις διότι τις υποβαθμίζουν και αποτελούν κάκιστα πρότυπα συμπεριφοράς. Κι αν είναι κάποιοι παρορμητικοί και νευρικοί , από μόνοι τους πρέπει να κάθονται στο σπίτι τους.Βέβαια δεν ξέρω το πρόσωπο αλλά καλό θα ήταν αν η στιγμή ήταν μοναδική και ιδιαίτερη να βγει δημόσια και να ζητήσει συγνώμη δείχνοντας έτσι ότι δεν είναι μονίμως παλικαράς και τραμπούκος .Η μετάνοια και η συγνώμη δείχνει τουλάχιστον ήθος.
    Και καλά καταδικάζονται από αυτό το μπλοκ όλα τα στραβά διότι υπάρχει η ελπίδα βελτίωσης.
    Προ ημερών εγώ ο ίδιος καταδίκασα την αδιαφορία του κ. Καραγιώργη προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου για τις δημόσιες τουαλέτες και τη παραμέληση των ποδηλάτων που ήταν πρωτοβουλία του , και με ευχαρίστηση είδα σήμερα στολισμένα τα περισσότερα με φρέσκα λουλούδια.Και νιώθω την ανάγκη να τον επαινέσω για τη προσπάθεια να επανορθώσει.Ότι καινοτομία θέλει κάποιος φορέας να εφαρμόσει πρέπει να την υποστηρίζει μέχρι να την αποδεχθεί ο κόσμος και αναλάβει κι αυτός την ευθύνη του. Όπως κι αν έχει μπράβο σας κ. Καραγιώργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή