Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ!

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ

Είναι γνωστή πλέον η καταγγελία μας για το αίσχος της χρήσης 400 μέτρων σωλήνα φ 63 και μάλιστα υπόγειου,  για την υδροδότηση μίας κατοικίας κάποιου «ημετέρου»! Τονίζουμε, για να καταλάβει ο κόσμος,  ότι με αυτό το σωλήνα θα μπορούσε άνετα να υδρευτεί ολόκληρο χωριό με πάνω από 70 σπίτια! Όμως τον διέθεσαν για ένα σπίτι! Προφανώς δεν είχαν εκείνη τη μέρα μικρότερο σωλήνα. Ευτυχώς βέβαια που υπήρχε σωλήνας  φ63 γιατί αλλιώς  θα έβαζαν φ90 η φ160!
Δεν θα επανερχόμουνα στο ίδιο θέμα αν δεν είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέχεια: Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία μας, έγινε συμβούλιο στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης όπου συζητήθηκε η αίτηση του παραπάνω δημότη να υδροδοτηθεί το σπίτι του! Όμως είχαν προλάβει κάποιοι από το δήμο, παράνομα,  χωρίς καμία μελέτη και φυσικά χωρίς καμία αρμοδιότητα να κατασκευάσουν το δίκτυο σύνδεσης με σωλήνα, μηχανήματα και τεχνίτες του δήμου!
Εδώ αρχίζει το πιο αστείο και το πιο αποκρουστικό μέρος της υπόθεσης. Η υπηρεσία πρότεινε, αν γίνει δεκτό το αίτημα του καταναλωτή, να υδροδοτηθεί το σπίτι με μικρού διαμέτρου σωλήνα,  όπως είναι τεχνικά σωστό  και προβλέπεται από τον κανονισμό της επιχείρησης.  Πρότειναν επίσης να αφαιρεθεί το φ63 αφού είναι απαράδεκτα υψηλό το κόστος αυτής της επιλογής. Είπαν μάλιστα,  ότι δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας  χρημάτων αλλά κυρίως οικονομίας νερού δεδομένου ότι το χωριό αυτό υδρεύεται, τους θερινούς μήνες, με νερό που μεταφέρουν βυτία. Ο μεγάλος αυτός σωλήνας όταν λειτουργεί, ευρισκόμενος στο κάτω μέρος του χωριού, θα δημιουργεί προβλήματα ύδρευσης για τα υψηλότερα ευρισκόμενα σπίτια. Από την άλλη πλευρά ο σωλήνας αυτός χωρά περίπου 5 κυβικά μέτρα νερό και όταν είναι άδειος θα απορροφά το μισό βυτίο από το νερό που μεταφέρεται για την ύδρευση του χωριού.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΠ  κ. Μελεμενής  αγνόησε  την υπηρεσία λέγοντας ότι δεν πειράζει που έγινε έτσι αφού από αυτόν το σωλήνα θα υδρευτούν και άλλες κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο μέλλον! Επίσης για να δικαιολογήσει τη μεγάλη διάμετρο του σωλήνα είπε ότι θα τοποθετηθεί πυροσβεστικός κρουνός!!!
Και τα δύο επιχειρήματα του κ. Μελεμενή είναι κατάλληλα και πειστικά μόνο για ηλίθιους!
Το πρώτο διότι δεν προβλέπεται να κατασκευαστεί κανένα σπίτι στην περιοχή.  Δεν υπάρχει καμία πολεοδομική άδεια ούτε κάποια σχετική αίτηση! Μήπως κάνει πρόβλεψη για το 2300 μ.χ; Αν είναι έτσι τότε πρέπει να τρέξουν και να τοποθετήσουν άμεσα σωλήνες φ63  έξω  από όλα τα χωριά διότι μπορεί και εκεί να χτιστούν σπίτια στο μέλλον!!
Το δεύτερο απευθύνεται σε ακόμη πιο ηλίθιους από ότι το πρώτο. Θα τοποθετήσει πυροσβεστικό κρουνό σε εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης που γεμίζει από υδροφόρα!!  Τι ευφυής σύλληψη!  Παγκόσμια πρωτοτυπία!! Μόνος του ο κ. Μελεμενής  το επινόησε ή τον βοήθησαν και άλλοι; Βέβαια λίγο πιο κάτω, στα 800 μέτρα, υπάρχει το φράγμα το οποίο χρησιμοποιείται και για πυρόσβεση!! Αυτό για τον κ. Μελεμενή είναι μια άχρηστη λεπτομέρεια! Όμως, αν δεν μπορεί να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες ας βρει λιγότερο αστείες δικαιολογίες για αυτήν την απρέπεια και παρανομία!
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και θα μείνει στην ιστορία το γεγονός ότι  όλοι η σύμβουλοι της συμπολίτευσης συμφώνησαν απόλυτα με την «εμπνευσμένη»  άποψη, θέση και εισήγηση  του κ. Προέδρου!!
Τέλος, παρά την δύσκολη θέση του κ. Μελεμενή,  που ενδέχεται να κάλυψε άλλους που πρόλαβαν να κάνουν το ρουσφέτι, απέδειξε ότι οι δικαιολογίες τους είναι χειρότερες από τα ρουσφέτια που κάνουν, αφού αυτές υποτιμούν και την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου