Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ


ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ


Επιτέλους! Το πολύτιμο αρδευτικό έργο για το οποίο αγωνίστηκαν πολλοί άνθρωποι και ακόμη περισσότεροι επένδυσαν τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή, ολοκληρώνεται! Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!  Έστω και αν άργησε πολύ.
Ο  συμβατικός χρόνος κατασκευής του έργου είναι τριάντα (30) μήνες. Ελπίζουμε όμως,  ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρόνο και ότι θα δίδεται σταδιακά σε χρήση όταν ολοκληρώνονται τμήματά του.
Το αντικείμενο του έργου αφορά τα υδραυλικά έργα και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των αντλιοστασίων του αρδευτικού δικτύου φράγματος Αμουργελών  του Δ.Δ. Πανοράματος του δήμου μας, συνολικής ακαθάριστης έκτασης περίπου 10.650 στρεμμάτων, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας και την αύξηση της παραγωγής. Η καθαρή αρδευόμενη έκταση ανέρχεται σε 8.000 στρέμματα περίπου. 
Η περιοχή προβλέπεται να αρδευτεί με ποσότητες νερού 1,580.000 κ.μ  που θα διατεθούν από το Φράγμα Αμουργελών. Η προς άρδευση περιοχή χωρίζεται σε τρείς ζώνες, τη χαμηλή ζώνη, τη μεσαία ζώνη και την υψηλή ζώνη. Το αρδευτικό δίκτυο είναι σύστημα κλειστών αγωγών υπό πίεση. Προβλέπεται η κατασκευή δύο αντλιοστασίων, ενώ παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την αντιπλημμυρική προστασία με τα τεχνικά έργα συγκράτησης φερτών υλικών καθώς και μικρά τεχνικά επί των δρόμων όπου θα τοποθετηθούν οι αρδευτικοί αγωγοί. 
Τώρα και γενικότερα σε εποχές ανομβρίας που αυξάνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής φαίνεται ακόμα περισσότερο η αξία τέτοιων έργων για τους αγρότες και την ίδια τη ζωή στην ύπαιθρο. Ούτε μία σταγόνα νερού δεν πρέπει να χάνεται!
Νοιώθω χαρά μεγάλη και ικανοποίηση! Το έργο αυτό δεν ζυμώθηκε μόνο με τον ιδρώτα, το μόχθο, τον αγώνα και την αγωνία μας. Περιέχει ένα μεγάλο κομμάτι από την ίδια την ψυχή μας. Εύχομαι, οι φίλοι αγρότες της περιοχής που γνωρίζουν την αξία του, να το αξιοποιήσουν όσο μπορούν καλύτερα.
Τέλος, επειδή σε κάποιο δελτίο τύπου από το δήμο διάβασα απαράδεκτες ανακρίβειες, καλό θα ήταν να τις διορθώσουν αμέσως. Δεν θα ποτιστούν πάνω από 35.000 στρέμματα όπως γράφουν αλλά 10.650 στρέμματα και δεν θα τροφοδοτηθούν τα αρδευτικά δίκτυα με 2,5 εκατομμύρια κ.μ νερό όπως γράφουν αλλά με 1.5 εκατομμύρια κ.μ όπως είναι η αλήθεια!
Καλό θα ήταν επίσης να ζητήσουν μία συγνώμη από τον κόσμο για το άσκοπο  χάσιμο δύο χρόνων περίπου, όταν περιφερόμενοι στα χωριά της περιοχής έλεγαν ότι: «ψέματα λέει ο Γιαννόπουλος, δεν υπάρχει ενταγμένο έργο, δεν υπάρχει ούτε καν μελέτη»! Τότε που αναγκάστηκα να επισκεφθώ τα χωριά έχοντας μαζί μου και την οριστική μελέτη και το έγγραφο της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2009!
Αν αντί της ευτελούς πολιτικής, είχαν δράσει νωρίτερα, το έργο πιθανόν να είχε ολοκληρωθεί σήμερα! 










1 σχόλιο:

  1. ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΜΩΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΤΕΛΕΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ . ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή