Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ - ΦΑΛΚΟΝΗΣ


ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΡΩΑ

Εξ αφορμής αυτών που με δικαιολογημένη υπερηφάνεια έγραψε για τον αείμνηστο παππού του και εξέχοντα ήρωα της αντίστασης Μαυραντωνάκη Κωνσταντίνο - Φαλκόνη, ο εγγονός του Λάμπρος, δημοσιεύω την παρούσα φωτογραφία.


Είναι από την εκδήλωση του Δήμου Αρκαλοχωρίου για την εθνική αντίσταση και τους ήρωες του τόπου μας, ανάμεσα στους οποίους εξέχουσα θέση κατέχει ο παραπάνω ήρωας.

Παρακολουθώντας την παραπάνω τιμητική εκδήλωση, που οργάνωσε ο δήμος μας το έτος 2002, έμεινα έκπληκτος μαθαίνοντας την ιστορία για την τεράστια προσφορά του ήρωα Μαυραντωνάκη, καθώς και από την αναγνώριση και τον απέραντο σεβασμό προς το πρόσωπό του, που έτρεφαν όλοι ανεξαιρέτως οι συναγωνιστές του.

Θεωρώ προνομιούχο τον εαυτό μου ως δήμαρχο, και το δήμο μας συνολικά, για την επιλογή μας να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στον μεγάλο αγωνιστή και πατριώτη Κωνσταντίνο Μαυραντωνάκη Φαλκόνη, και σε άλλους πατριώτες αγωνιστές, που μαζί του δημιούργησαν το έπος της Εθνικής Αντίστασης στον τόπο μας.

Είναι επιβεβλημένο και δίκαιο, ο δήμος Μινώα Πεδιάδας, που έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει, να δώσει το όνομα του σε δρόμο όχι μόνο του Καστελλίου αλλά και του Αρκαλοχωρίου, δεδομένου ότι η εμβέλεια 
αυτής της ιστορικής πλέον  προσωπικότητας, ξεπερνά κατά πολύ τα μικρά τοπικά όρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου