Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ



Κυριακή 27.8.2017 στον Τσούτσουρα.  Το φαινόμενο που βλέπετε στο video  είχε ήδη συμπληρώσει 15 μερόνυχτα. Ίσως το νερό  να τρέχει ακόμα και σήμερα και  να χάνονται τεράστιες ποσότητες  μαζί με τα χρήματα του δήμου, δηλαδή των δημοτών. 

ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΠΤΑ ΕΤΩΝ!

Στην ίδια περιοχή (Κρασάς) υπάρχει και άλλη σημαντική διαρροή νερού που τρέχει ασταμάτητα από το καλοκαίρι του 2011, χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας από τους (υποτίθεται) υπεύθυνους!

ΚΑΛΑΜΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!

Είναι βέβαιο ότι αυτό το θλιβερό φαινόμενο δεν είναι το μοναδικό στο δήμο. Την ίδια στιγμή,  παρόμοια φαινόμενα εξελίσσονται  και σε άλλα σημεία του δήμου, με απώλειες χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού καθημερινά.
Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα με το νερό. Το χειρότερο είναι ότι πολλαπλάσιες ποσότητες νερού  είναι αυτές που χάνονται χωρίς να φαίνονται.  Κυριολεκτικά μαύρη τρύπα! Εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού αντλήθηκαν από τις γεωτρήσεις  και δεν καταγράφηκαν στα υδρόμετρα τα τελευταία 7  χρόνια, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του δήμου.
Καταγγείλαμε το γεγονός στο δημοτικό συμβούλιο ήδη από το 2011 και στα επόμενα χρόνια,  λέγοντας ότι «γίνεται πάρτι με το νερό»,  χωρίς να ενοχληθεί κανένας από τους αρμοδίους και ιδιαιτέρως στην κορυφή της πυραμίδας.
Αντιθέτως, εκτός από την εγκληματική αδιαφορία, υπήρξαν αλλεπάλληλες παράνομες διαγραφές νερού και προστίμων που είχαν επιβληθεί σε διάφορους παραβάτες, παράνομες και ρουσφετολογικές συνδέσεις υδρομέτρων , καθώς και καταστρατήγηση του κανονισμού ύδρευσης και άρδευσης του δήμου, ενώ η νεροκλοπή συνεχίζεται αυξανόμενη και χωρίς ουσιαστική αντίδραση. 
Όλα τα παραπάνω στερούν το δήμο από έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ  με τα οποία θα μπορούσε να λειτουργεί άνετα  και να μην παρουσιάζει αυτή τη θλιβερή εικόνα της διάλυσης.
Ας σταματήσουν λοιπόν να δικαιολογούν την ανεπάρκεια και ανικανότητά τους  λέγοντας  σε κάθε ευκαιρία ότι «δεν έχουμε χρήματα».  Χρήματα έχουν αλλά τα αφήνουν να χάνονται μαζί με τα νερά που τρέχουν ανεξέλεγκτα, ή τα χαρίζουν επιπόλαια και αδικαιολόγητα.
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αφελείς πολίτες που τους πιστεύουν,  ότι δήθεν δεν δημιουργούν έργο και δεν ανταποκρίνονται σε στοιχειώδεις ανάγκες του Τόπου επειδή δεν έχουν χρήματα. 
 Θα έπρεπε όμως  να γνωρίζουν όλοι, ότι με τα έσοδα από το νερό που κακοδιαχειρίζονται και χάνονται, θα μπορούσαν να επισκευάζουν τις χαλασμένες γεωτρήσεις, τα σπασμένα δίκτυα, να πληρώνουν το ρεύμα στη ΔΕΗ  και, γιατί όχι, να μειώσουν την τιμή του νερού άρδευσης, ώστε να μπορούν οι αγρότες μας με μικρό κόστος,  να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους, βγάζοντας πολύτιμο εισόδημα αυτή την εποχή της μεγάλης κρίσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου