Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΙΝΤΑΣ



ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΤΗΣ ΖΙΝΤΑΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ

Το έτος 2005 ως δήμος Αρκαλοχωρίου, αναγνωρίζοντας εμπράκτως την ειδυλλιακή τοποθεσία της βρύσης,  αγοράσαμε παρακείμενη ιδιοκτησία, διαμορφώσαμε το χώρο βορείως και δυτικά της βρύσης, κατασκευάσαμε τη λιμνούλα της πηγής μαζί με το κανάλι παροχέτευσης του νερού, φυτέψαμε δένδρα, τοποθετήσαμε παγκάκια και εξωραΐσαμε το χώρο. 


2005 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Φροντίζαμε τα δένδρα μέχρι να μεγαλώσουν και συντηρούσαμε τον εξοπλισμό μέχρι το 2010 που είχαμε την ανάλογη ευθύνη.



ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Από τότε, ο χώρος εγκαταλείφτηκε από τον ανύπαρκτο δήμο, δένδρα ξεράθηκαν χωρίς να αντικατασταθούν, ο εξοπλισμός έμεινε ασυντήρητος και η γενικότερη εικόνα του χώρου προξενούσε θλίψη και δεν είχε καμία σχέση με αυτό  που σχεδιάσαμε και κυρίως με αυτό που έπρεπε σε αυτό το σημαντικό έργο περιβάλλοντος.


Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από τον Π.Σ Ζίντας που νοικοκύρεψε το χώρο, απάλλαξε τα δένδρα από τα ζιζάνια, καθάρισε την λιμνούλα, κατασκεύασε πέτρινο τοίχο, βελτίωσε την δεξαμενή άρδευσης, δημιουργώντας μία επιπλέον μικρή πλατεία δίπλα της και δημιούργησε την εικόνα ενός χώρου πολιτισμού.


ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ  ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

 Δικαίως  λοιπόν θέλουν  να γιορτάσουν αυτή την ωραία προσπάθειά τους με ένα γλέντι το επόμενο Σάββατο,  το οποίο σίγουρα θα έχει μεγάλη επιτυχία.


ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ
Συγχαρητήρια στο Σύλλογο και σε όλους τους Ζιντιανούς που βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο σε αυτή την ωραία προσπάθεια που τιμά όλους όσοι συμμετείχαν.

ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου