Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΛΙΑΣ ΧΡΟΝΑΚΗΣ: Ο ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ



Ο Ηλίας Χρονάκης ή αλλιώς «ο Καναδός», λόγω της μακράς διαμονής του στο Καναδά ως μετανάστης, είναι η προσωποποίηση αυτού που πραγματικά χρειάζεται η Πατρίδα μας για να μεγαλουργήσει. Άνθρωπος με όραμα, με φαντασία, με φιλοδοξία αλλά και υπομονή, επιμονή καθώς και διορατικότητα και αποφασιστικότητα για δημιουργία. 


Αυτά τα χαρακτηριστικά τον κατατάσσουν στην κατηγορία των ανθρώπων που λέγονται σκαπανείς του μέλλοντος. Είναι από εκείνους που δεν χρειάζονται να τους οδηγήσουν άλλοι, αλλά αντιθέτως ανοίγουν οι ίδιοι νέους δρόμους, για να επιτύχουν   τους εκάστοτε υψηλούς στόχους τους.
Επιστρέφοντας μετά από πολυετή και επιτυχημένη διαμονή και  δραστηριότητα στον Καναδά, αξιοποίησε μία σχετικά άγονη και ξηροθερμική έκταση στην περιοχή του Τσούτσουρα, για την, πρωτοποριακή τότε,  καλλιέργεια της αγαπημένης του ALOE VERA, της γνωστής σε όλους πλέον ΑΛΟΗ.


Ανόρυξε γεωτρήσεις, κατασκεύασε δεξαμενές, διαμόρφωσε και συστηματοποίησε την σχετικά άγονη γη που διέθετε ή αγόρασε, δημιούργησε φυτώρια, κατασκεύασε αρδευτικά δίκτυα και τέλος φύτεψε σταδιακά πάνω από 130 στρέμματα με πάνω από 140.000 φυτά Αλόης.



Μία καλλιέργεια απολύτως οικολογική, χωρίς χημικά φάρμακα ή λιπάσματα, μέσα σε μία ηλιόλουστη περιοχή, ένα μπαλκόνι πάνω από τη θάλασσα του Νότιου Κρητικού Πελάγους.


Ευρισκόμενος μαζί του ανάμεσα στα χιλιάδες φυτά αλόης, αβίαστα σκέπτεσαι: πως θα ήταν η χώρα μας αν διέθετε κάποιες χιλιάδες τέτοιους ανθρώπους, σε διάφορους τομείς της οικονομικής ζωής, στην ουσία προοδευτικούς και σε ποια θέση στην παγκόσμια κατάταξη θα βρισκόταν η Γεωργία μας αν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους βρισκόταν το Κράτος και ιδίως η τοπική αυτοδιοίκηση, όχι με λόγια και ρουσφέτια, αλλά με έργα υποδομής και κυρίως με υδραυλικά έργα.




Αξίζει τον κόπο για τον καθένα να επισκεφθεί την καλλιέργεια του φίλου Ηλία Χρονάκη, για να καταλάβει ότι υπάρχει ελπίδα, μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα και να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τη Χώρα.
Το παράδειγμα του κυρίου ΗΛΙΑ ΧΡΟΝΑΚΗ είναι φωτεινό και ζωντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου