Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΛΥΤΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ
Θλιβερό καθήκον μας οδήγησε την επομένη των Χριστουγέννων στο όμορφο και φιλόξενο χωριό της Λύττου. Το καθήκον του τελευταίου ασπασμού και αποχαιρετισμού προς τον συνάδελφο και φίλο Μανόλη Αποστολάκη, λίγο πριν τον αγκαλιάσει το χώμα της ιστορικής και ένδοξης Λύττου, που τόσο αγάπησε και η οποία επί δύο τετραετίες, από το 1982 έως το 1990, τον τίμησε με την εκλογή του στο τιμητικότατο αξίωμα του προέδρου της.
Την μεγάλη αυτή τιμή, ο άξιος, εργατικός, διορατικός, έντιμος, υπεύθυνος και προοδευτικός πρόεδρος, την ανταπέδωσε πλουσιοπάροχα,  δημιουργώντας για το χωριό του έργα υποδομής και  εκσυγχρονισμού,  χρήσιμα και ωφέλιμα  για όλους τους κατοίκους της κοινότητας.
Ενδεικτικά αναφέρω την ανόρυξη γεωτρήσεων για την ύδρευση του χωριού, την κατασκευή πολλών δεκάδων χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων, δικτύων  αποχέτευσης, την ανακατασκευή του δημοτικού καταστήματος, την επέκταση των ορίων του οικισμού προς την περιοχή Πλατύβολα, κ.α.
Επίσης, οι  άλλες πρωτοβουλίες και ενέργειες που ανέλαβε και επιτυχώς προώθησε,  θεωρώ ότι είναι  εξ ίσου σημαντικές αν όχι σημαντικότερες προς τα παραπάνω έργα:
Η αλλαγή του ονόματος της κοινότητας ώστε να λάβει το όνομα της πάλαι - ποτέ κραταιάς, ένδοξης και αρχαιότερης πόλης της Κρήτης, ΛΥΤΤΟΥ, ήταν μία σωστή και εύλογη πρωτοβουλία. Μία κίνηση σεβασμού και ευλάβειας προς τους απώτατους και ένδοξους προγόνους που πάνω από χίλια χρόνια κατοίκησαν και μεγαλούργησαν στον ίδιο ακριβώς τόπο.
Η παραπάνω ενέργεια σε συνδυασμό με την αμέριστη και ενεργό συνδρομή του για την έναρξη και απρόσκοπτη  εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών για την ανάδειξη της αρχαίας πόλης, που έγιναν επί των ημερών του, αποδεικνύει την ευθυκρισία, την σοβαρότητα της σκέψης και διορατικότητα του ανθρώπου. Δυστυχώς το παραπάνω έργο έμεινε ημιτελές, λόγω των γνωστών αδυναμιών του Κράτους μας.
Στον ίδιο βαθμό ήταν συνεπής, έντιμος και υπεύθυνος στην ιδιωτική του ζωή, αξιωθείς να δημιουργήσει μία εξαίρετη οικογένεια, σύζυγο, παιδιά και εγγόνια για την οποία δικαίως ήταν υπερήφανος.
Εύχομαι ο  Θεός να τον αναπαύσει μετά των δικαίων, και να παρηγορήσει την αγαπημένη του οικογένεια, δίνοντάς της πολλά χρόνια να τον  θυμάται και να εύχεται για την ψυχή του.
 ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου