Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ



ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Οι κάθετοι μόλοι σώζουν την παραλία


Χάρηκα πραγματικά βλέποντας στην παραλία του Κερατόκαμπου να έχουν κατασκευαστεί πολλοί πρόβολοι (μπαστούνια), κάθετοι προς την ακτή, όπως αυτοί που εμείς είχαμε κατασκευάσει προ δεκαετίας περίπου στον Τσούτσουρα.
Είναι πολύ καλά και ήδη δημιουργούν σιγά - σιγά αμμώδη παραλία δίπλα τους. Εάν αυξηθεί το μήκος τους το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.
Συγχαρητήρια στο δήμο Βιάννου για αυτή τη παρέμβαση, που είναι απολύτως απαραίτητη για την προστασία της παραλίας από τη διάβρωση και την καταστροφή.


Ο δικός μας δήμος όχι μόνο δεν κατασκεύασε κανένα, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 3 ή 4 ακόμη, όχι μόνο δεν έβαλε ούτε μια πέτρα συντήρησης στους μόλους που έχουμε κατασκευάσει, αλλά αντίθετα απειλούσε τους κατοίκους ότι θα τους γκρέμιζε!


Προσθέτω μόνο ότι από σχετικές μελέτες του Κράτους, προβλέπονται οι μόλοι ως βασικά στοιχεία προστασίας της ακτής αλλά και του λιμανιού από την προσάμμωση.
Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα προωθήσει εκτός του παραπάνω και τα άλλα πολύ σημαντικά έργα που χρειάζονται στην μοναδική παραλία του δήμου μας, τον Τσούτσουρα.
Για τα έργα αυτά θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου