Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ 2018


ΕΥΣΤΟΧΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΟ  ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

  

Ο ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΕΛΕΚΥΣ 


ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ  1997

Πολλά συγχαρητήρια στον πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου για την επιλογή του διπλού πέλεκυ, ενός Μινωικού συμβόλου που  είναι και σύμβολο του τόπου μας, ως κεντρικού θέματος στο κυνήγι του αποκριάτικου θησαυρού.
Με αυτή την επιλογή αναβαθμίζεται ο θεσμός, αφού εισάγεται ένα θέμα με ιστορική και πολιτιστική διάσταση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τόπο και την ιστορία του.
Συγχαρητήρια επίσης για την εύρεση του παραπάνω συμβόλου, που πραγματικά τείνει να εξαφανιστεί από το δημόσιο χώρο μας.
Αποσύρθηκε από τις μετώπες του εκθεσιακού κέντρου, έπαψε να είναι λογότυπο του δήμου και φυσικά εξαλείφτηκε από το περιοδικό του δήμου, που από χρόνια έχει σταματήσει να εκδίδεται. Υπεστάλη η  σημαία  με το σύμβολο του Αρκαλοχωρίου! Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται η παραπάνω αλήθεια και το εύστοχο της επιλογής του συλλόγου.

  Ευτυχώς λοιπόν που βρέθηκε ο μινωικός πέλεκυς  χάρη στην εξαίρετη έμπνευσή σας, που σίγουρα περιείχε το ανάλογο μήνυμα προς όλους ώστε να μην τον ξαναχάσουμε.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΗ ΜΕΤΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Βεβαίως, «ο διπλούς πέλεκυς βρέθηκε και είναι πλέον στη θέση του», δηλαδή σε ένα νοερό κουτάκι του μυαλού ή της καρδιάς μας και γι’ αυτό «το σύμβολο της πόλης μας είναι ασφαλές».
Όμως, αυτό θα είναι ελλιπές αν δεν συνοδευτεί με την αποκατάστασή του σε κάθε δημόσιο χώρο, σημαία, δημοτικό έντυπο, προθήκη προβολής ή διαφημιστικό. Είναι το κυρίαρχο Μινωικό σύμβολο και ασφαλώς ανήκει περισσότερο στον ομώνυμο δήμο που είναι ο δικός μας.

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

 Οι θεσμοί οι σημαίες και τα σύμβολα δεν πρέπει να εγκαταλείπονται, διότι τότε υπάρχει άρνηση της ιστορίας,  της ταυτότητάς μας και των πραγματικών συμφερόντων του τόπου, τα οποία επίσης  δεν πρέπει να υποτιμούμε.  
Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί. Είναι ντροπή να βλέπουμε το σύμβολο του τόπου μας μόνο στο μουσείο Ηρακλείου!
Μπράβο και πάλι!

ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 1997 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΚΥ

ΤΟ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ   ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ!


ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΛΟΥΝ ΠΕΛΕΚΥ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ Μ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ Α ΣΑΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου