Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΠΕΖΩΝ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
 ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ – ΒΙΑΝΝΟΣ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Και άλλη υποβάθμιση του δήμου Μινώα Πεδιάδας!


Περιμέναμε ότι η υποτιθέμενη διοίκηση  του δήμου μας  ίσως αντιδρούσε για το παραπάνω εξαιρετικά σοβαρό θέμα.  Κάναμε λάθος! Οι άνθρωποι είχαν πολύ  σημαντικότερα θέματα να  διεκπεραιώσουν αυτό το διάστημα,  όπως η καταστροφή πλατειών, η ισοπέδωση βρυσών, το  κουτσούρεμα δένδρων και άλλες θεάρεστες πράξεις.
 Γι αυτό,  δημοσιεύουμε τις παρακάτω σκέψεις καλώντας τους υπευθύνους να σκύψουν με μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον στο παραπάνω θέμα που είναι πολύ σημαντικό για όλους. Επίσης, καλούμε τους πολίτες να επαγρυπνούν και να υπερασπίζονται  τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τόπου μας.
Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει  να έχει αντίρρηση στην κατασκευή έργων που εξυπηρετούν τις διάφορες περιοχές του Νομού ή της Κρήτης γενικότερα.  Ούτε εμείς έχουμε. Αντιθέτως νοιώθουμε χαρά όταν γίνονται τέτοια έργα, όπως τα συγκοινωνιακά  που εξυπηρετούν μεγαλύτερες ή και μικρότερες  πόλεις και χωριά.
Κανένας επίσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπερήφανος για την κατασκευή πληθώρας κόμβων και μάλιστα ισόπεδων στην πλειοψηφία τους,  σε ένα δρόμο που θέλουμε να είναι ταχείας κυκλοφορίας. Κόμβοι ανά  2000  μέτρα περίπου!
Τις τελευταίες ημέρες  είδαμε δημοσιεύματα στον τύπο με εντυπωσιακούς τίτλους όπως οι παρακάτω:
<<Οι δύο κόμβοι που θα αναβαθμίσουν και την ενδοχώρα>>  και
<<Ένας δρόμος που αλλάζει τα πάντα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου>>!
Επίσης, για το ίδιο θέμα,  αξιωματούχος της Περιφέρειας Κρήτης δήλωσε τα παρακάτω:
<<Των Κουνάβων ο κόμβος έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση με το δρόμο Χουδέτσι- Καταλαγάρι   είναι πλέον πιο σημαντικός κόμβος και από εκείνον των Πεζών.  (γιατί άραγε;)
Υπό αυτές τις συνθήκες   ο κόμβος των Πεζών, στη διακλάδωση της Ένωσης, ουσιαστικά υποβαθμίζεται και από (δύσκολος) ανισόπεδος που αρχικά προγραμματιζόταν θα είναι ισόπεδος και θα γίνει πολύ πιο εύκολα και με λιγότερα χρήματα>>!!
Με αυτή την άποψη λοιπόν διαφωνούμε ρητά και κατηγορηματικά, δεδομένου ότι  αυτή η εξέλιξη ανατρέπει τον, σωστό κατά την άποψή μας, αρχικό σχεδιασμό του έργου όπου ο κόμβος πεζών ήταν ο κορυφαίος όλων αφού  χρησιμοποιείται από μεγάλο μέρος της νότιου και ανατολικού Νομού Ηρακλείου αλλά και από όλον τον  νότιο και ανατολικό νομό Λασιθίου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι με την ολοκλήρωση του έργου, μέχρι την Ιεράπετρα,  συντομεύεται κατά 27 χιλιόμετρα περίπου η απόσταση Ηρακλείου –Ιεράπετρας σε σχέση με εκείνη μέσω του βορείου άξονα!
Επίσης, η πιθανή έναρξη κατασκευής και λειτουργίας του Αεροδρομίου Καστελλίου θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον φόρτο του κόμβου Πεζών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά  προβλήματα ασφαλείας και καθυστερήσεων εις βάρος των κατοίκων των παραπάνω περιοχών αλλά και της λειτουργικότητας του έργου.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα για να γίνει αντιληπτό ότι ο δήμος μας και η ευρύτατη περιοχή που προανέφερα θίγεται βάναυσα από την υποβάθμιση του παραπάνω κεντρικού και νευραλγικού κόμβου, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζεται από την ευκολία κατασκευής  και τη  χαμηλή δαπάνη για την λογικά,  τεχνικά και επιστημονικά απαράδεκτη διαμόρφωση ενός ισόπεδου πλέον  κόμβου  Πεζών, στη θέση του μεγάλου και ανισόπεδου  που προέβλεπαν όλες οι μελέτες του έργου!
Η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να επανεξετάσει το θέμα και να δώσει άμεσα την ενδεδειγμένη λύση.

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΡΟΜΟ!

Αρκαλοχώρι 22.8.2016




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου