Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ!


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ!

Διαβάζοντας στον τοπικό τύπο την κλήρωση για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ και βλέποντας την απουσία της ομάδας του Αρκαλοχωρίου, της Αναγέννησης,  μόνο θλίψη μπορούσα να νοιώσω.
Μια ομάδα υπόδειγμα που προσέλκυσε  στον αθλητισμό χιλιάδες  παιδιά, που προσέφερε θέαμα και παραδείγματα ευγενούς άμιλλας, που για χάρη της δημιουργήθηκε ένα από τα λίγα κλειστά γυμναστήρια της Κρήτης, που πρόβαλε το Αρκαλοχώρι σε όλη την Κρήτη και πολύ πέραν αυτής, που έφερε στον τόπο μας τις σημαντικότερες προσωπικότητες του αθλήματος, δηλώνει αδυναμία να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Κρήτης!

Από το camp του 2007

Δεν ψάχνω ευθύνες για το ποιος φταίει. Κατά τη γνώμη μου όλοι φταίμε! Και αυτοί που μετέχουν ενεργά επειδή κάτι δεν έκαναν καλά, και εμείς οι υπόλοιποι που δεν συμμετέχουμε ενεργά ή δεν ενδιαφερόμαστε όσο θα έπρεπε για αυτό το σημαντικό θέμα.
Ξέρω ότι οι διοικήσεις αυτών των σωματείων αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, αγωνίζονται με μεγάλο άγχος για τη λύση τους   και πολλές φορές απελπίζονται και φοβούνται, ιδιαιτέρως όταν δεν υπάρχει βοήθεια από την κορυφαία εξουσία του τόπου το Δήμο!
Πόσες φορές κατά την πολυετή θητεία μου δεν ήρθαν οι εκπρόσωποι των σωματείων στο δήμο απελπισμένοι, απογοητευμένοι από τα προβλήματα και την απουσία συμπαράστασης από την κοινωνία, αποφασισμένοι να παραδώσουν τα κλειδιά του συλλόγου!  
Εξετάσαμε πάντοτε με ενδιαφέρον τα προβλήματα, ενθαρρύναμε τις διοικήσεις, βοηθήσαμε οικονομικά,  διαθέσαμε υλικά,   μεταφορικά  μέσα για τις ανάγκες των ομάδων  και   βελτιώσαμε  τις  υποδομές.  Κυρίως και πάνω από όλα σταθήκαμε πραγματικά  δίπλα τους  και δεν επιτρέψαμε να φτάσουμε σε αυτό το χάλι της αποχής από τους αγώνες μετά από 30 χρόνια συνεχούς συμμετοχής!
Το Αρκαλοχώρι, και όχι το μπάσκετ και ο σύλλογος  που το διοικεί, υφίσταται μία ακόμη μεγάλη ήττα!  Η κατρακύλα δυστυχώς συνεχίζεται!  Είναι ήττα για τον τόπο και λιγότερο  για το σωματείο ή για τους φιλάθλους!  

Αρκαλοχώρι 24.8.2016
Χαράλαμπος Γιαννόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου