Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ!

ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ  ΟΙ  ΛΕΥΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ





Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας, παρανομίας και περιφρόνησης κάθε ηθικής αρχής. Εντελώς ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι, κατακρεούργησαν τρεις λεύκες επί της οδού Σάββα Πέππα απέναντι από την κατοικία μου.
Τα δένδρα είναι μικρά σε ηλικία, κάτω των 20 ετών, δεν είχαν κανένα πρόβλημα, ήταν πανέμορφα, δεν κινδύνευε κανένας από την ύπαρξή τους, δεν υπάρχουν γραμμές της ΔΕΗ σε επαφή με αυτά, κανένας δημότης δεν ζήτησε να τα κόψουν και επομένως δεν υπήρχε κανένας (φανερός)  λόγος για να κοπούν.


Φυσικά, όπως και στην περίπτωση της βρύσης,  δεν υπήρξε καμία απόφαση, έκθεση ή  συμβουλή από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία.  Επίσης,  κανένας γεωπόνος του δήμου δεν θα συμβούλευε ποτέ κάτι τέτοιο! Είναι γνωστό άλλωστε ότι το κλάδεμα των φυλλοβόλων δένδρων, όταν αυτό είναι απαραίτητο, γίνεται μετά τον Σεπτέμβριο ή καλύτερα  μετά τον Οκτώβριο  και όχι κατακαλόκαιρα,  στις αρχές του Αυγούστου!  Επομένως έδρασαν με άγνωστα κίνητρα, με εντελώς παράλογο και πέρα ως πέρα παράνομο  τρόπο!
Άραγε υπάρχουν συμπολίτες μας στο  δήμο και ιδίως στο  Αρκαλοχώρι  που επιδοκιμάζουν ή έστω ανέχονται αυτές τις βάρβαρες και  απεχθείς πράξεις; Αν όχι, πως αντιδρούν; Όσοι τους ψήφισαν τους έδωσαν εντολή για τέτοιας ποιότητας έργα,  για έργα ντροπής και καταστροφής;


Αν η τοποθεσία του βανδαλισμού, απέναντι από το σπίτι μου, αποτελεί κάποιο μήνυμα προς εμένα, θεωρώ ότι προέρχεται από τον φερόμενο δήμαρχο,  έχει την ευθύνη του, το λαμβάνω υπ όψη μου και απαντώ με το παρακάτω απόσπασμα:   <<Αυτό όπου μας φοβερίζεις, να μας κόψεις και κάψεις τα καρποφόρα δένδρα μας, όχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα πάνω στην πέτρα να μη μείνει, ημείς δεν προσκυνούμε. Τι τα δένδρα μας αν τα κόψεις και τα κάψεις, την γην δεν θέλει την σηκώσεις και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και θα τα μετακάνει. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ' ντο από τον νου σου>>.
Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν γιατί διάλεξα την απάντηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς τον Ιμπραήμ Πασά για να απαντήσω στους καταστροφείς του τόπου! Άλλωστε, είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα, αφού μόνο βάρβαροι και άξεστοι ξένοι εισβολείς μπορούν να προκαλούν αναιτίως τέτοιες καταστροφές σε μια χώρα ή σε μία περιοχή της!
Όταν όμως οι παράνομοι καταστροφείς, είναι οι ίδιοι εκείνοι που ορκίστηκαν να προστατεύουν  τα συμφέροντα και την περιουσία του δήμου, η κατάσταση γίνεται χειρότερη,  πιο τραγική και πιο επικίνδυνη  ακόμη και από την επιδρομή αλλοφύλων!
Όταν η ίδια η εξουσία παρανομεί συνειδητά, περιφρονεί τα καθήκοντά της και δεν σέβεται τους πολίτες, δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Ούτε καν αντιπολίτευσης, διότι η αντιπολίτευση γίνεται μέσα στα πλαίσια των νόμων. Τότε το μόνο που απομένει στον νομοταγή πολίτη είναι η αντίσταση στην αυθαιρεσία και την παρανομία των επίορκων!
Η παράβαση των καθηκόντων της διοίκησης του δήμου είναι αυταπόδεικτη! Εμείς έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη να την καταγγείλουμε δημοσίως και αυτό κάνουμε. Περιμένουμε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους με πρώτα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου