Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ: ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΥΧΗ: ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΑΓΟΝΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ!

Όπως διαβάζουμε στον τύπο το υπουργείο μεταφορών επείγεται για τη δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελλίου αφού πρώτα μερίμνησαν να το μετατρέψουν  σε ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο αντί  ενός διεθνούς και παγκόσμιας εμβέλειας όπως αρμόζει και πρέπει για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Χώρας όπως άλλωστε προέβλεπε η αρχική μελέτη!
                Είναι να απορεί κανείς για την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων για την προώθηση της κατασκευής αυτού του ανάπηρου από όλες τις απόψεις αεροδρομίου! Γιατί αγωνίζονται για τη μεταφορά του ανεπαρκούς και μίζερου αεροδρομίου Ηρακλείου στο καστέλι;  Έτσι θα λυθούν τα οξύτατα προβλήματα στις αερομεταφορές της Κρήτης που έχουν άμεση και απόλυτη σχέση με την ανάπτυξή της;
                Σε ότι αφορά τα συμφέροντα του τόπου και των κατοίκων τι γίνεται; Αρκούμαστε στο μικρό ανταποδοτικό του 1% που με αγώνα πετύχαμε το 2009 – 2010 και το οποίο είναι πολύ μικρότερο από αυτό που διεκδικήσαμε; Τι έγινε με την προγραμματική σύμβαση των 5.000.000 ευρώ που είχαμε ζητήσει από το κράτος; Τι γίνεται με τα χωριά που θα μεταφερθούν αλλού; Τι γίνεται με την αποκατάσταση των περιοχών που θα αλλοιωθούν; Τι γίνεται με το αρχιτεκτονικό του νέου αεροδρομίου; Τι γίνεται με τις απαλλοτριώσεις; Τι γίνεται με την απασχόληση των δημοτών και κατοίκων στις υπηρεσίες του αεροδρομίου; Τι γίνεται με τις παράλληλες  υποδομές  και τη γενικότερη προετοιμασία της περιοχής για την αντιμετώπιση του σοκ της αστικοποίησης και των λοιπών επιπτώσεων;
                Απολύτως τίποτα! Κανένα από τα βασικά αιτήματα του δήμου δεν έχει περιληφθεί στην σύμβαση παραχώρησης!  Μόνο το ανταποδοτικό 1% που εμείς πετύχαμε. Τέσσερα χαμένα χρόνια! Κρίσιμα χρόνια για το μέλλον του τόπου! 
Μακάρι λοιπόν να αποτύχει η δημοπράτηση ώστε η νέα δημοτική αρχή να έχει χρόνο στη διάθεσή της για να διεκδικήσει αποτελεσματικά τα απαράγραπτα συμφέροντα του δήμου και των κατοίκων του. Αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι όσο και ο τυχόν μειοδότης ότι θα διεκδικήσουμε μαχητικά και ανυποχώρητα τα δικαιώματα των συνδημοτών μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Παραμένει επίκαιρο το άρθρο που δημοσίευσα  εδώ (στο blog μου) την 10.6.2013 : «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ» στο οποίο παραπέμπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου