Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙ!


(Μία από τις ερμηνείες: Ο Θεός κάνει χαζό όποιον θέλει να καταστρέψει, ώστε να καταστραφεί από την ίδια τη χαζομάρα του!)

Τι άλλο να πει κανείς για το ΠΑΣΟΚ, το,  πάλε ποτέ, κόμμα των ελπίδων του Ελληνικού λαού! Το, πάλε ποτέ, κόμμα των τομών και του εκσυγχρονισμού της Χώρας. Τι να υποθέσει για τα παράξενα αντανακλαστικά του, που το οδηγούν σε απροσδόκητες αποφάσεις, αντίθετες με την προφανή  βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού; Γιατί τόση μανία αυτοκαταστροφής; Από το 48% του Ελληνικού λαού κατάντησε να εκπροσωπεί το 5 ή το 6%. Που θέλει να φθάσει;
Είναι δικαίωμά τους, αν το θέλουν, να πάνε ακόμα παρακάτω. Κανένας δεν μπορεί να τους εμποδίσει.
Δεν δικαιούνται όμως, με οποιαδήποτε  δικαιολογία, να εμποδίζουν τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της χώρας και την βελτίωση των θεσμών της. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν, τις τομές αυτές τις επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Πραγματικά, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 73% του Ελληνικού λαού επιθυμεί την καθιέρωση του νέου εκλογικού νόμου για την εκλογή δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων, αρχής γενομένης από τις εκλογές του 2014!
Ενός νόμου αναλογικότερου, δικαιότερου, που ενισχύει τη συναίνεση και την αξιοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ενός νόμου που ευνοεί την αξιοποίηση νέων και ικανών προσώπων, που αναβαθμίζει το ρόλο των δημοτικών συμβουλίων και των δημοτικών συμβούλων.
Ενός νόμου που ισχυροποιεί την παρέμβαση  των πολιτών  αφού η ψήφος γίνεται συγκεκριμένη και άμεση. Τίθεται τέρμα στην έμμεση ψήφο που αλλοιώνει την πραγματική βούληση του πολίτη. Ο πολίτης θα  ψηφίζει το δήμαρχο που θέλει αλλά και τον δημοτικό σύμβουλο της αρεσκείας του ανεξάρτητα από ομάδες και παρατάξεις.
Ενός νόμου που εξουδετερώνει τις φατρίες και αποβάλλει   από τους δήμους τη γάγγραινα της κομματοκρατίας, που τόσο έχει ζημιώσει το θεσμό και την κοινωνία.
Πρέπει, επί τέλους, να καταλάβουν όλοι ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στις πάσης φύσεως ομάδες, παρατάξεις και κυρίως στα κόμματα! Απαιτούν οι πολίτες να επιλέγουν άμεσα, όχι μόνο το δήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο,  αλλά στην ουσία να καθορίζουν και την σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων επιλέγοντας ελεύθερα ανάμεσα από τις διάφορες παρατάξεις τους καλύτερους!
Ποιος δικαιούται να σταθεί απέναντι στη βούληση των πολιτών; Νομίζω κανένας! Αντίθετα, πρέπει όλοι, και ιδιαίτερα η κυβέρνηση, να επιμείνουν στην μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση του τρόπου εκλογής των διοικήσεων  στους δήμους της Χώρας μας.  
Άλλωστε, ο Αναπληρωτής  Υπουργός Εσωτερικών που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ όπως και πολλά άλλα στελέχη του είναι υπέρ του νέου εκλογικού νόμου! Από την άλλη πλευρά, η  χρήση του «βέτο» από την κυβερνητική μειοψηφία πρέπει να γίνεται με μεγάλη φειδώ όταν πρόκειται για σημαντικές μεταρρυθμίσεις επιθυμητές από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Τέλος, στον  αγαπητό φίλο, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρι Κουκουλόπουλο  που αρέσκεται να λέει ότι:  «η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει, μας έχει αφήσει πίσω, το πολιτικό σύστημα είναι εμπόδιο στην εξέλιξη», απαντώ:  Γιατί τώρα μένει ο ίδιος πίσω; Ο λαός ζητά επειγόντως το νέο εκλογικό νόμο!   Γιατί γίνεται ο ίδιος βαρίδι για τις εξελίξεις που έχει ανάγκη η χώρα; Επιβεβαιώνει και για τον εαυτό του ως μέλος του πολιτικού συστήματος τα παραπάνω που ο ίδιος λέει;
Το χειρότερο είναι αυτό που σχεδόν προφητικά λέει: «Το νέο σύστημα θα ισχύσει από τις δημοτικές εκλογές του 2019»! Δηλαδή αναγνωρίζει ως αναγκαία τη μεταρρύθμιση αλλά θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί μετά από 6 χρόνια! Πρέπει λοιπόν να την αφήσουμε 6 χρόνια  για να σιτέψει;
Όχι! Οι μεταρρυθμίσεις, οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και ζητά ο προοδευτικός κόσμος, δεν πρέπει να αναβάλλονται, πρέπει να γίνουν χθες! Τολμήστε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου