Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ


ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ


Αναρωτήθηκα, γιατί άραγε διοχετεύθηκε το παρακάτω χοντροκομμένο ψέμα σε γνωστό BLOG του Ηρακλείου ( παραθέτω όλο το κείμενο):
     «Θυμάστε τη διαμάχη για τις κατασχέσεις λογαριασμών στο δήμο Μινώα Πεδιάδος και τα όσα διαμείφθησαν μεταξύ Καλογεράκη-Γιαννόπουλου; Ε, λοιπόν μαθαίνω τώρα ότι Δήμος αποφάσισε κι έκανε διακανονισμό να εξοφλούνται τα υπόλοιπα σε 38 δόσεις, ενώ η αντιπολίτευση αντιδρά και κατήγγειλε το Δήμο αρμοδίως...ως παράνομο γιατί ο νόμος λέει πως έπρεπε ο Δήμος να κάνει μόνο 13 δόσεις... Θα έχουμε συνέχεια!».
    Είναι γνωστό και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε όλους τους φίλους αναγνώστες του BLOG μας ότι ουδέποτε αναφερθήκαμε στο ύψος ή των αριθμό των δόσεων στις ρυθμίσεις των οφειλών των συνδημοτών μας. Δεν γνωρίζω καν σε πόσες δόσεις γίνονται οι ρυθμίσεις ούτε με ποιους άλλους όρους. Πολύ περισσότερο δεν καταγγείλαμε κανέναν σε κανέναν! Μακάρι να έκαναν 50 ή 100 τις δόσεις για να μπορεί ο κόσμος να πληρώνει και ο δήμος να εισπράττει!
    Όπως είναι γνωστό βέβαια, καταγγείλαμε ως «κατασχέσεις της ντροπής» αυτές που έγιναν αντίθετα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που προέβλεπε αναγκαστικά μέτρα για οφειλές άνω των 500 ευρώ και ασφαλώς εκείνες που αφορούσαν οφειλές που δεν κινδύνευαν να παραγραφούν.Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ο αγροτικός κόσμος στενάζει από την οικονομική ανέχεια, η ενέργεια αυτή μόνο ως απρέπεια μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είμαστε αντίθετοι με την επιμελημένη είσπραξη των απαιτήσεων του δήμου!
     Αντίθετα, από την αρχή του 2011 και μετέπειτα, συνεχώς προειδοποιούσαμε ότι η μη είσπραξη των εσόδων θα οδηγήσει τον δήμο σε οικονομικό τέλμα. Πράγμα που δυστυχώς έγινε.
Καταγγείλαμε επίσης ότι μεγάλα ποσά έχουν ήδη παραγραφεί επιδεινώνοντας την ήδη κακή οικονομική κατάσταση του δήμου. Αυτό παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις, τόσο των δικών μας όσο και του ορκωτού λογιστή που ελέγχει τα οικονομικά του δήμου.

Καταγγείλαμε ακόμη την έλλειψη ενημέρωσης της οικονομικής επιτροπής αλλά και του δημοτικού συμβουλίου για κρίσιμα θέματα της οικονομικής πορείας του δήμου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Για όποιον αμφιβάλει τον παραπέμπω στις έντονες παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή προς την διοίκηση του δήμου για αυτή την παρανομία! Αναφέρονται με σαφήνεια και αυστηρότητα στις εκθέσεις του επί του ισολογισμού-απολογισμού των δύο τελευταίων ετών:
«Η Οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν. 3852/2010  είναι όργανο έλεγχου της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου. Ειδικότερα  θα πρέπει να ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού  και να υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου.  Κατά τον έλεγχό μας,   δεν διαπιστώσαμε τήρηση των ανωτέρω διατάξεων του άρθρου 72 του Ν.  3852/2010.»!
Ακριβώς γι αυτό στο προηγούμενο άρθρο μας καταγγείλαμε ότι δεν παρουσιάσθηκε, ούτε αναγνώσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο περιγράφει την δραματική οικονομική κατάσταση του δήμου και συνιστά την λήψη επειγόντων μέτρων.  Τα μέτρα αυτά, όπως το ίδιο έγγραφο αναφέρει, ουδέποτε πάρθηκαν!
Αντί απαντήσεως στις παραπάνω καταγγελίες, διοχετεύεται  ασυστόλως το πρώτο ψέμα. Ο στόχος είναι να στραφεί το ενδιαφέρον στα δευτερεύοντα και όχι στα παραπάνω ουσιώδη και κρίσιμα. Θα ακολουθήσει η επεξήγηση ή τα υπόλοιπα ψέματα: Υπάρχουν οι καλοί που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές σε πολλές δόσεις, αλλά οι κακοί (η αντιπολίτευση) δεν τους αφήνει! Δυστυχώς για αυτούς, το κόλπο δεν πιάνει! Ο κόσμος έχει «πάρει χαμπάρι» τι γίνεται! Μάλλον χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να αποφύγουν την επιτροπεία και προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό των δόσεων, αλλά δεν τολμούν να το πουν! Πρέπει κάποιοι άλλοι να φταίνε! Ποτέ οι ίδιοι!
 Καλό θα ήταν να σταματήσουν τα ανώφελα ψέματα.  Τότε ίσως κριθούν με μεγαλύτερη επιείκεια! Άλλωστε είναι πειστικότερες οι δικαιολογίες για το λάθος παρά για το ψέμα!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου