Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΗΣ ΟΜΕΛΒΑ

ΓΥΡΙΣΑΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!


 Που πήγανε είκοσι χρόνια αγώνες; Που πήγανε οι ταλαιπωρίες μας να τρέχουμε στα Πρωτοδικεία και στα Εφετεία υπόδικοι και κατηγορούμενοι; Που πήγανε οι αγώνες, οι  παρεμβάσεις, οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις των δικαίων μας;

Είκοσι χρόνια αγωνιζόμενοι σκληρά, μαζί με όλους τους συνδημότες καταφέραμε να μην καπνίζουν τα φουγάρα δίπλα στα χωριά και στα σπίτια των ανθρώπων και  μέσα σε μία από τις παραγωγικότερες  περιοχές μας. Μέσα σε μια περιοχή που υδροδοτεί πάνω από το 70% των κατοίκων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας!


     Που πήγανε οι μελέτες των επιστημόνων που αποδεικνύουν τον κίνδυνο για  την ρύπανση του αέρα, του εδάφους και του υπεδάφους της περιοχής; Που πήγαν οι μελέτες που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα της περιοχής για τέτοιες εγκαταστάσεις; Έχει αλλάξει κάτι και τι είναι αυτό; Γιατί ακούγονται διάφορα!
Για άλλη μία φορά δηλώνουμε ότι, παρά τις ταλαιπωρίες που άδικα υποστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαμε και δεν έχουμε τίποτα προσωπικά με τους επενδυτές. Αντίθετα έχουμε δηλώσει ότι με χαρά θα δεχτούμε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους που δεν θα ζημιώνει τον τόπο μας και θα διευκολύνουμε οποιαδήποτε επένδυσή τους που δεν θα βλάπτει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.
Όμως, οι διαδόσεις που ακούγονται περί δήθεν προσωρινής λειτουργίας, περί της ανοχής κάποιων ώστε να πάρουν μεγαλύτερη αποζημίωση οι επενδυτές,    ότι υπάρχει σχετική συμφωνία και διάφορα άλλα,  μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους  και πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους και υπεύθυνους διότι βλάπτουν τα συμφέροντα του τόπου.
Άλλωστε,  πρώτιστο καθήκον των εκάστοτε ηγεσιών είναι ο σεβασμός και η υποστήριξη των πάγιων πολιτικών για τις οποίες έχουν γίνει σκληροί αγώνες στο παρελθόν.  Αυτοί οι αγώνες είναι  ευκολότεροι και αποτελεσματικότεροι όταν η ηγεσία μπαίνει  μπροστά  και  όταν ο κόσμος γνωρίζει με πληρότητα και σε βάθος όλη την αλήθεια ώστε να πράττει κατά συνείδηση.

ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ! ΗΓΕΣΙΑ;

    






2 σχόλια:

  1. Ο κουρνιαχτός από την αντίδραση του κόσμου, τις διαμαρτυρίες, το θόρυβο από τα ατυχήματα που συνέβησαν τότε, από τις αποφάσεις των υπηρεσιών έχει κατασταλάξει ή εξαφανιστεί τα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά οι επιχειρηματίες ήσαν πιο προσεκτικοί και δεν έβγαλαν καθόλου σκόνη. Έβαλαν και στα πατούμενα τους κουρέλια για να μην ακούγονται τα ζάλα τους και έτσι κανείς από το λαό ή την καθεύδουσα ηγεσία δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε τίποτε. Μόνο λίγο καπνό θρώσκοντα από τις τζιμινιέρες τους εργοστασίου είδαν ένα πρωί οι παροικούντεςί , που κι αυτός υπέθεσαν πως αν δεν ήταν οφθαλμαπάτη σίγουρα θα ήταν κάτι περαστικό. Και γύρισαν από το άλλο πλάϊ. Άλλωστε έκανε και κρύο, φυσούσε και πολύς αέρας ...Ύστερα κι ο καπνός που βγαίνει, γρήγορα θα σταματήσει, είπαν. Οι ελιές είναι πολύ λίγες. Το θέμα είναι το επόμενο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαυρίλα και θλίψη σκορπίζει ο μαύρος καπνός από την καμινάδα της ΟΜΕΛΒΑ.
    Μελαγχολία και απογοήτευση γεμίζει τις ψυχές η απάθεια και αδιαφορία της καδεύδουσας ηγεσίας σε μια καθεύδουσα κοινωνία.
    Προβληματισμός και ανησυχία για το κόσμο της περιοχής, που στο λήθαργο που ζει, δεν βλέπει κινδύνους, και δεν υπάρχει κανείς να τους προβάλλει και να τους αναδείξει.
    Δεν διεκδικεί γιατί δεν ακούει προτάσεις και δεν αγωνίζεται γιατί δεν έχει πρωτοστάτες.
    Τι άραγε θα μας ξεπετάξει από το λήθαργο που ζούμε? Ένα ατυχές συμβάν που όλοι απεύχονται η ένας προνοητικός ,αγωνιστής και οραματιστής νους,που θα μας ξεσηκώσει και θα μας οδηγήσει στην αναζήτηση?
    Ίσως αυτό να είναι το επόμενο βήμα . Το μέλλον θα δείξει και επιτέλους σαν κοινωνία ας δείξουμε ότι κάτι καλλίτερο μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή