Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΘΩΟΣ!

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Αριθμός 460/2013

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Δικάσιμος 8/11/2013 …
«Κηρύσσει τον κατηγορούμενο αθώο για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, που έγινε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου 31-8-2006».
Περίμενα λίγες ημέρες μέχρι να πάρω στα χέρια μου την παραπάνω αθωωτική απόφαση για την οποία ήμουν απόλυτα βέβαιος.  Αυτή η πίστη στην αθωότητά μας δεν κλονίστηκε ούτε από την άδικη πρωτόδικη ατιμωτική καταδίκη, ούτε από τις συνεχείς αναβολές, ούτε από τους κακόβουλους ψιθύρους των  κακεντρεχών.
Με ήσυχη τη συνείδησή μας αφού ενεργήσαμε, πάντοτε στα πλαίσια των καθηκόντων μας, για την προστασία των δημοτικών συμφερόντων αλλά και του δημοσίου συμφέροντος γενικότερα, περιμέναμε υπομονετικά. Στο τέλος η Δικαιοσύνη έλαμψε και πανηγυρικά δικαιωθήκαμε!
Αυτή τη χαρμόσυνη ώρα, θέλω, πριν από όλα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον συγκατηγορούμενο και επίσης αθωωθέντα  μηχανικό του δήμου κ. Τσισμενάκη, για το θάρρος,  το ήθος και την εσωτερική υπερηφάνειά του.  Είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Είναι κρίμα και ντροπή, που ένας τέτοιος υπάλληλος έμεινε παντελώς αβοήθητος και ανυπεράσπιστος από την δημοτική αρχή,  ενώ ήταν ολοφάνερο ότι λειτούργησε στα πλαίσια των υπηρεσιακών του καθηκόντων και μόνο!  Άραγε τι παράδειγμα δίνουμε; Έτσι θα νοιώθουν ασφάλεια οι υπάλληλοι του δήμου, ασκώντας τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα;
Οφείλω επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που με κάθε τρόπο, μας συμπαραστάθηκαν   με εμπιστοσύνη και αγάπη,  όλη αυτή την χρονική περίοδο που ήταν  πραγματικά επώδυνη για εμάς. Αυτή η εμπιστοσύνη και η συμπαράσταση σε διαβεβαιώνει ανά πάσα στιγμή ότι είσαι στο σωστό δρόμο και ότι ο αγώνας δεν είναι μάταιος.
Με την παραπάνω αθωωτική απόφαση έληξε το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Το αστικό, το ιδιοκτησιακό για το οποίο έγινε και γίνεται ο αγώνας είναι μπροστά μας. Ο δήμος  έχει ασκήσει έφεση η οποία εκδικάζεται σύντομα. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους! Ελπίζω ότι, τώρα που υπάρχει αρκετός χρόνος, θα ενισχυθεί πραγματικά και έγκαιρα  η νομική εκπροσώπηση του δήμου, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντά του. Ελπίζω να μην επαναληφθεί ο εμπαιγμός!  
Δεν θέλουμε να αδικηθεί ούτε ένας πολίτης. Θεωρούμε ότι η  αδικία έστω και για ένα δημότη, είναι ήτα για τον ίδιο  δήμο. Όταν όμως αδικείται το σύνολο των δημοτών ή περιφρονούνται τα δικαιώματά τους και ο δήμος δεν αντιδρά αποτελεσματικά, δεν ηττάται μόνον,  ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου