Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΑΕΙ … ΣΥΝΝΕΦΟ!

Έκπληκτοι οι κάτοικοι του χωριού είδαν πρωί-πρωί να ξεφορτώνονται οι σωλήνες και αμέσως μετά να αρχίζει η συγκόλλησή  τους. Ο εκσκαφέας  του δήμου άρχισε βιαστικά να σκάβει το σκληρό έδαφος!

Πολλοί είπαν: Επιτέλους κάτι θα γίνει και στο χωριό μας! Ξεκινάει ένα έργο ύδρευσης για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας! Καιρός ήταν, το χωριό υποφέρει!  Αλλά που τέτοια τύχη! Όπως είπαν οι εργαζόμενοι το έργο γινόταν για να υδροδοτηθεί το σπίτι κάποιου συγχωριανού που κατασκευάζεται  400-500  μέτρα εκτός του οικισμού!


Μα, είπαν  οι κάτοικοι, είναι δυνατόν να γίνεται δημοτικό έργο για ένα κάτοικο;  Θα βάλετε δυάρα σωλήνα , Φ63, για ένα σπίτι; Μονοσωλήνιο δεν χρειάζεται; Γιατί τόση σπατάλη; Γιατί τουλάχιστον δεν συνδέετε από άλλο σημείο που απέχει την μισή απόσταση από το σπίτι; Είπαν οι κάτοικοι. 
Αυτή την εντολή έχουμε. Το έργο είναι δημοτικό, αυτό φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν είπαν ενοχλημένοι οι εργαζόμενοι!
Το παραπάνω, όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Πάνω από 400 μέτρα σωλήνα 2 ιντσών για να υδροδοτηθεί ένα σπίτι! Για να σκοτώσουν μία μύγα δεν χρησιμοποιούν την μυγοσκοτώστρα ή το φλιτ αλλά την πυροβολούν με το κανόνι των 63 χιλ.! 
Φαίνεται πως λεφτά υπάρχουν αφού δεν έχουν πρόβλημα ούτε για τη διάμετρο ούτε για τα παραπάνω μέτρα σωλήνα  που χρησιμοποιούνται!  Φαίνεται πως είναι ψέμα οι πληροφορίες ότι δήθεν δεν μπορούν να κλείσουν τον προϋπολογισμό  του δήμου!



Μερικές «άχρηστες» η ενοχλητικές λεπτομέρειες:
Οι σωλήνες αυτοί είχαν αγοραστεί επί δημαρχίας Γιαννόπουλου το 2010 για το έργο «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Αρκαλοχωρίου» και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για αυτό και όχι για ρουσφέτια!
Δεν υπάρχει αυτό το έργο στον προϋπολογισμό του δήμου!  
Δεν υπάρχει αντίστοιχη μελέτη!
Δεν υπάρχει έγκριση από την ΔΕΥΑΜΠ για αυτή τη σύνδεση!
Η αρμοδιότητα για τέτοια έργα (ύδρευσης) ανήκει αποκλειστικά στην ΔΕΥΑΜΠ  και όχι στο δήμο!
Είναι παράνομο να κατασκευάζει ιδιωτικό έργο ο δήμος!
Δυστυχώς το παραπάνω φαινόμενο  δεν είναι το μοναδικό ή η εξαίρεση στην λειτουργία του δήμου αλλά ο κανόνας!
Τελειώνοντας, συνοψίζω ότι το παραπάνω έργο είναι διοικητικά ανύπαρκτο, τεχνικά άθλιο, οικονομικά καταστροφικό και πολιτικά ανάρμοστο και γελοίο.  Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ποιος θα πληρώσει την εντελώς αδικαιολόγητη δαπάνη; Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες; 

5 σχόλια:

  1. Αυτό το λέμε δημοτική αντίληψη. Το σύνθημα προεκλογικά δεν είναι "΄ολα για τον Πολίτη;" Πως αλλιώς θα υλοποιηθεί αν δεν δώσομε τα πάντα σ' εκείνον,όσα ακριβώς θέλει και όπου τα θέλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας περιμένουμε την δικαιοσύνη σε λίγες μέρες να αποφασίσει για τα ρουσφέτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ποιος ειναι ο Γιαννοπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΑΘΑΤΕ ΑΚΟΜΑ; ΚΡΙΜΑ! ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ Ἠ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ Ἠ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι μας ξέρουμε ποιά είναι η υπόθεση των δικαστηρίων και όλοι μας ξέρουμε ότι η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας με πάθος και μανία είναι ίδιον εντιμότητας.Το να ρουσφετολογείς καθημερινά για φίλους και ημετέρους για τη διασφάλιση των ψήφων τους , μπορεί να μας πεί ο σχολιαστής για το δικαστήριο πως λέγεται? Δεν διαφεύγει ευτυχώς τίποτε. Όπως λέει ο Μένανδρος¨: ' Έστιν δίκην οφθαλμός ός τα πανθ' ορά'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή