Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΤΕ) ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΙΤΕ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ 
ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗ

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις από την επίσκεψη στο σπουδαιότερο ερευνητικό κέντρο της Χώρας μας. Ο περιβάλλον χώρος, τα κτίρια, τα εργαστήρια, οι χώροι υποδοχής, η ευγένεια των ανθρώπων, η τάξη και η ευρυθμία, σε εντυπωσιάζουν και σε προδιαθέτουν θετικά και νιώθεις μια κρυφή υπερηφάνεια. Ναι ρε παιδί μου, έχουμε και εμείς κάτι στο δημόσιο τομέα που μπορεί να  εμπνεύσει, να ικανοποιήσει, να μας κάνει υπερήφανους, και να γίνει παράδειγμα και για τους άλλους τομείς της δημόσιας λειτουργίας.  


Και στην κορυφή όλων αυτών ο Καθηγητής της Ιατρικής, ο κορυφαίος ερευνητής,  ο Διευθυντής του Ιδρύματος, ο  Κύριος Νεκτάριος Ταβερναράκης. «Ας μη μιλάμε στον πληθυντικό»,  μου είπε, διώχνοντας την μικρή αμηχανία που μάλλον διέκρινε ότι είχα, αφού συναντιόμασταν για πρώτη φορά. Άθελά μου σκέφτηκα ότι είναι αληθές αυτό που κάπου είχα διαβάσει, « οι σπουδαίοι άνθρωποι είναι απλοί και καταδεκτικοί».
Κατόπιν αυτών, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αντιληφθεί, το ρόλο, τους σκοπούς και τους στόχους της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, που του παρουσίασα. Μου είπε αμέσως και ευθέως, ότι θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία μας και ότι ανταποκρίνεται θετικά στην πρότασή μας για στενή συνεργασία μας στον τομέα της αρμοδιότητάς μας και στο βαθμό που σχετίζεται με τις ευρύτερες ερευνητικές προσπάθειες του Ιδρύματος.  
Προχώρησε όμως ακόμη περισσότερο προτείνοντας για το αμέσως προσεχές μέλλον, την συνυπογραφή  ενός M.ο.U (συμφωνίας συνεργασίας), προς αμοιβαίο όφελος.
Εκφράζω την χαρά και την ικανοποίησή μου καθώς και τις θερμές ευχαριστίες μου στον Καθηγητή, Διευθυντή του ΙΤΕ, Κύριο Νεκτάριο Ταβερναράκη, και ελπίζω ότι σε επόμενη εκδήλωσή μας, όπως συμφωνήσαμε, θα έχουμε την τιμή να τον υποδεχτούμε, αφού τώρα ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας για την αυριανή εκδήλωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου