Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ;


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. 


Αφού του εκφράσουμε τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μας για την ανάληψη της διοίκησης ενός από τα σπουδαιότερα υπουργεία, του υπουργείου Αθλητισμού, θέτουμε υπόψη του το παρακάτω σοβαρό πρόβλημα. 
Ο ίδιος, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του είπε μεταξύ άλλων ότι:
«Η πολιτική της ΝΔ για τον αθλητισμό επιδιώκει,
- Να γίνει συνείδηση ότι αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια.
- Να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες.
- Με φιλοδοξία να έχουμε έναν αθλητισμό προσιτό και εύκολα προσβάσιμο σε όλους».

Αυτό το τελευταίο όμως, δεν ισχύει για εμάς, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από το 2001 και μέχρι σήμερα. Δυστυχώς δεν χρηματοδοτούνται οι δήμοι της υπαίθρου για τις λειτουργικές δαπάνες του αθλητισμού της περιοχής τους. Αυτό σε αντίθεση με ότι γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου καταβάλλονται από το Κράτος οι λειτουργικές δαπάνες.
Για παράδειγμα, το κολυμβητήριο Ηρακλείου, και των άλλων αστικών κέντρων, έχουν λάβει από το Κράτος, κατά τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 15.000.000 ευρώ το καθένα για έξοδα λειτουργίας, ενώ τα ομόλογά τους των Μοιρών και του Αρκαλοχωρίου ΜΗΔΕΝ (0) ευρώ!
Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν οι επαρχιακοί δήμοι να λειτουργήσουν στάδια, κλειστά γυμναστήρια και κυρίως τα κολυμβητήρια όπου οι λειτουργικές δαπάνες είναι ιδιαίτερα υψηλές.
Πρέπει μήπως να αποδεχτούμε, ότι τα παιδιά των αγροτών και των άλλων κατοίκων της υπαίθρου, έχουν λιγότερα δικαιώματα;
Οι δικαιολογίες των εκάστοτε υπουργών, με την επίκληση κάποιων άδικων και παράλογων Νόμων που οι ίδιοι ψήφισαν και ανέχονται, είναι απαράδεκτες μπροστά στην παράβαση των βασικότερων άρθρων του συντάγματος.
Πρέπει να δηλώσουμε ότι περιμένουμε από τον νέο, συμπατριώτη μας Υπουργό, να λύσει ένα σημαντικότατο πρόβλημα που σχετίζεται με τον αθλητισμό της επαρχίας, αλλά και με τα συνταγματικά δικαιώματα των κατοίκων της, που καταπατούνται βάναυσα κατά τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου