Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΛΕΥΚΕΣ – ΣΚΟΥΠΕΣ


 «ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ»

Σε δημοσίευμά μου το2016, με τον παραπάνω τίτλο έγραφα:


«Εντελώς ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι, κατακρεούργησαν τρεις λεύκες επί της οδού Σάββα Πέππα απέναντι από την κατοικία μου». Και συνέχιζα: «Φυσικά, όπως και στην περίπτωση της βρύσης,  δεν υπήρξε καμία απόφαση, έκθεση ή  συμβουλή από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία.  Επίσης,  κανένας γεωπόνος του δήμου δεν θα συμβούλευε ποτέ κάτι τέτοιο»! 

Μπορείτε να δείτε σήμερα, δύο και πλέον χρόνια αργότερα,  πως έγιναν τα δένδρα.

Πήραν την μορφή σκούπας με τον θύσανο που δημιουργήθηκε γύρω από την κοπή του κεντρικού κορμού. Καμία σχέση με τις λυγερόκορμες λεύκες που ανεβαίνουν λογχίζοντας τον ουρανό, δημιουργώντας μία όμορφη εικόνα στα μάτια μας.


Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έλλειψης γνώσης, ενδιαφέροντος, παιδείας και πολιτισμού. Δυστυχώς όμως, το παραπάνω τερατούργημα δεν είναι μοναδικό. Όλα, (τα ελάχιστα), τα έργα τους έχουν παρόμοια απεχθή μορφή και στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν καταστροφές έργων που είχαμε κατασκευάσει.



Σε ότι αφορά τις παραπάνω εικόνες, πρέπει να ομολογήσω ότι  έχουν κάτι καλό: Θα τις χρησιμοποιούν οι γεωπονικές και δασολογικές σχολές, για να διδάσκουν τους φοιτητές για το πώς δεν πρέπει να κλαδεύονται τα δένδρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου