Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΟΥΔΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΣΙΑ

Το έτος 2009 ο τότε Υπουργός Μεταφορών κ. Σουφλιάς, έκανε μερικώς δεκτό το αίτημα μας για ανταποδοτικό τέλος αεροδρομίου προς το δήμο μας, και το προσδιόρισε στο ύψος του 1% επί του τζίρου. Εμείς είχαμε διαφωνήσει απαιτώντας τον ορισμό του στο ύψος του 2% τουλάχιστον.
Μετά από 8 χρόνια οι "τόποι με μέλλον", «κατάφεραν» να δοθεί το επιπλέον 1% που μαχητικά διεκδικούσαμε, όχι στο δήμο μας που έχει τις αρνητικές επιπτώσεις του έργου, αλλά σε άλλους δήμους! Στους γειτονικούς!
Το ανακοίνωσε μεγαλοπρεπώς και αυτάρεσκα ο κ. Υπουργός.
Οι '"τόποι με μέλλον" δεν έβγαλαν άχνα! Πως; να στενοχωρήσουν τον κ. Υπουργό; Δεν ζητούν απολύτως τίποτα, ούτε αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί το Κράτος, εδώ και πολλά χρόνια πριν.
Επίσης αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν τη δήλωση του Υπουργού ότι: «το τέλος 1% θα δίδεται με απόφαση του Υπουργού», και όχι αυτομάτως και αυτοδικαίως, με την εγγραφή του σε ειδικό κωδικό υπέρ του δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπως θα έπρεπε!
Ανά πάσα στιγμή ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός θα μπορεί να το περικόπτει ή να το ακυρώνει τελείως, μη παίρνοντας την σχετική απόφαση!
Άλλωστε η δικαιολογία είναι η πιο συνηθισμένη: «Δεν το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας»!
Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει;

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ!
Κατάφερε, μαζί με τα πολλά άλλα που χάσαμε, να χάσουμε και το ανταποδοτικό 1% του αεροδρομίου, που πετύχαμε με τόσους αγώνες!
Μην ανησυχείτε, θα βρουν κάτι ακόμη από αυτά που πρέπει να γίνουν, για να μην το κάνουν ή να καταστρέψουν μερικά από αυτά που ήδη έχουν γίνει. Αρκεί να τους ψηφίσετε και μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου