Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΙΘΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ


Η ΑΠΟΥΣΙΑ TΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
Νιώθω Ιερό το  Χρέος να καταθέσω την μαρτυρία μου, να αναφερθώ με λίγα λόγια για τα πεπραγμένα του αείμνηστου Γιάννη στο δημόσιο χώρο και ιδίως στην αυτοδιοίκηση.
Οχτώ χρόνια πρόεδρος της κοινότητας Παναγιάς, Δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας και  επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης και σύμβουλός μου για κάθε σοβαρό θέμα που αφορούσε τον τόπο.
Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού του, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Παναγιάς, διαιτητής ποδοσφαίρου που φθάνει μέχρι την διαιτησία αγώνων των μεγάλων κατηγοριών. Διαπρέπει παντού!
Η αγάπη για τον τόπο και ιδίως για την ιδιαίτερη πατρίδα του την παναγιά ήταν ειλικρινής και απεριόριστη.  Άνθρωπος της δημιουργίας της προσφοράς και της προόδου, αεικίνητος και αποτελεσματικός ενέπνεε και παρέσυρε προς τα πάνω σε δημιουργικές κατευθύνσεις όλους τους ανθρώπους γύρω του.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την προσπάθεια , την αγωνία και την επιμονή του να φέρει σε πέρας τους στόχους του που συνήθως ήταν και υποσχέσεις προς τους χωριανούς του.  Βλέποντας το άγχος,  την αγωνία αλλά και την αποφασιστικότητα του για την υλοποίηση απαραίτητων για την περιοχή του έργων δεν μπόρεσα ποτέ να του αρνηθώ την συμμετοχή και συνεργασία μου. Δήμαρχε, μου έλεγε, το υποσχεθήκαμε! να μην βγούμε από το λόγο μας!  Ας έκανα και διαφορετικά, θα ήταν πάντα μπροστά μου. Σε ανθρώπους σαν το Γιάννη που δίνουν και τον εαυτό τους για το στόχο, είναι δύσκολο  ή μάλλον αδύνατο να αρνηθείς. Θα νιώθεις ο ίδιος τύψεις για την άρνηση σου.
Ο αγώνας του για το γήπεδο και το δρόμο προσπέλασης, για τον περιφερειακό του χωριού, για τις πλακοστρώσεις, την αγροτική οδοποιία, για την πλατεία Παπαχαριλάου, για το δημοτικό σχολείο, για την δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου στην παλιά φάμπρικα, για το δρόμο προς τα όρη που ήθελε να είναι πάντα καθαρισμένος και διαθέσιμος, καθώς και η απαράμιλλη προσήλωσή του στην υλοποίηση του οράματος για την αναδάσωση στο Παναγιανό Πλάι στα όρη, και τόσα άλλα,  δικαιώθηκε! Είμαι ευτυχής πραγματικά που βοήθησα στην υλοποίηση του οράματος του.
Αυτά τα έργα, αείμνηστε Γιάννη, δεν περιέχουν μόνο την αγάπη και την φροντίδα σου, τον ιδρώτα και την αγωνία σου, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου, μέσα τους έχεις αφήσει ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής σου. Ζεις και θα ζεις μέσα και από αυτά τα ωφέλιμα έργα που χωρίς κατάθεση ψυχής δεν γίνονται.
Αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν πραγματικά, και θα δικαιωθεί ο δημιουργός τους όταν ένα από αυτά πάρει το όνομα του δημιουργού του, του Γιάννη Κριθινακη! Είμαι βέβαιος ότι ο δήμος και η κοινότητα Παναγιάς θα κάνουν το αυτονόητο.
 Γιάννη, ελάχιστοι άνθρωποι σε αυτόν τον μάταιο κόσμο έχουν το προνόμιο να κάνουν στη ζωή τους τόσο σημαντικό και πολυσχιδές έργο, όσο έκανες εσύ στον, δυστυχώς, τόσο περιορισμένο χρόνο της ζωής σου. 
Όμως όσο περισσότερο το έργο και η χρησιμότητα του ανθρώπου τόσο μεγαλύτερη και η απώλεσα από την απουσία του. Το κενό της απουσίας του θα είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο για όλους. Για την αγαπημένη του οικογένεια που θρηνεί, για τους συγγενείς και φίλους για το χωριό του για τον τόπο ολόκληρο.
Μένει όμως ως μεγάλη παρακαταθήκη, το όραμα σου, το έργο σου, η ευγένεια σου, η πίστη σου στη δημιουργία, η αξιοπρέπεια, η τιμιότητα, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η μεγαλοψυχία έναντι των αντιπάλων και κυρίως το παράδειγμα σου και πάνω από όλα η ανθρωπιά σου.
Εύχομαι στην οικογένεια σου να είναι καλά , περήφανη για σένα, να ζει και να σε θυμάται με αγάπη.
Αγαπημένε φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
Ας είναι αιωνία η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα του αγαπημένου χωριού σου που σε σκεπάζει!



2 σχόλια:

  1. Ο Γιαννης θα μεινει για παντα σθανατος στις καρδιες ολων των συγχωριανων του!!!!Θσ μας τον θυμιζουν κσθημερινα οι πραξεις και τα εργα του!!!Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιαννης θα μεινει για παντα σθανατος στις καρδιες ολων των συγχωριανων του!!!!Θσ μας τον θυμιζουν κσθημερινα οι πραξεις και τα εργα του!!!Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή