Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Ο ΑΝΑΠΟΔΑΡΗΣ


ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ



ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΥΒΙΚΟ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!

Νερό τον Ιούνιο και μάλιστα άφθονο, είναι μια σπάνια εξαίρεση στον κανόνα αλλά πολύ ευχάριστη για τον αγροτικό κόσμο. Ο ευεργετικός Αναποδάρης μετέφερε στην περιοχή μας μεγάλες ποσότητες νερού από άλλες περιοχές, εκτός του δήμου μας, που έβρεξε πολύ. Πραγματική ευλογία, Μάννα εξ ουρανού θα έλεγα!  Αυτό βέβαια υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα  το εκμεταλλευτούμε, θα το αποθηκεύσουμε καταλλήλως και κατόπιν θα το οδηγήσουμε στις καλλιέργειες που την φετινή άνομβρη χρονιά υποφέρουν.
Δυστυχώς, ενώ τον προηγούμενο μήνα, αυτές οι τεράστιες ποσότητες νερού του Αναποδάρη, χύθηκαν στον κόλπο της Δέρματου, ουδείς αρμόδιος ή υπεύθυνος ενδιαφέρθηκε για την συγκράτησή του με τα γνωστά και δοκιμασμένα διαφράγματα κατά μήκος του ποταμού ώστε να εμπλουτιστεί ο υδροφορέας της περιοχής.
Η αδιαφορία ή η ανικανότητα αυτή είναι αδικαιολόγητη,   όταν η δαπάνη για τα παραπάνω μικροέργα δεν ξεπερνούσε τα 1000 έως 2000 ευρώ ενώ η ωφέλεια για τους αγρότες εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Δεκάδες πηγάδια κατά μήκος του ποταμού, μετά τον εμπλουτισμό τους, θα κάλυπταν όλες τις ανάγκες άρδευσης των αντίστοιχων αγροτών για όλο το καλοκαίρι, αυτής της άνομβρης χρονιάς.
Ακόμη και το πολύτιμο μικρό φράγμα του Δεματίου, για μία ακόμη φορά  δεν αξιοποιήθηκε. Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι ότι δεν είχαν ποτήρια για τους σωλήνες αναρρόφησης των αντλητικών μηχανημάτων, διότι τα είχαν βγάλει οι ίδιοι για να τα χρησιμοποιήσουν αλλού! Η αξία των εξαρτημάτων αυτών; Μικρότερη των 50 ευρώ!
Ο Θεός δίνει τις ευκαιρίες. Όταν δεν τις αρπάζεις είσαι άξιος της τύχης σου.
Λυπάμαι ειλικρινά σκεπτόμενος ότι, η  ικανότητα χωρίς την εξουσία είναι εξίσου ανίσχυρη με την εξουσία χωρίς ικανότητα. Ας αναλογιστούμε όλοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου