Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΟ Ή ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ
Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ!

Ιδού η ανακοίνωση του δήμου:
«Ξεκινάει το πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας
Μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω μη λειτουργίας του εργοστασίου ανακύκλωσης, ξεκινάει  την Πέμπτη 19 Μαϊου 2016, από τα κεντρικά δημοτικά διαμερίσματα Καστελλίου, Θραψανού και Αρκαλοχωρίου το  πρόγραμμα  της Ανακύκλωσης». (!!!) (Τα θαυμαστικά είναι δικά μας).
Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Είναι γνωστό ότι το εργοστάσιο της ανακύκλωσης διέκοψε την λειτουργία του για 5 μήνες περίπου. Η ανακύκλωση στο δήμο μας σταμάτησε να  γίνεται για περισσότερο από 5 χρόνια! Λειτούργησε από το 2007 έως και το 2010,  και διεκόπη όταν ανέλαβε την διοίκηση η παρούσα δημοτική αρχή. Οι πέντε μήνες ήταν το πρόβλημα; Αυτό τους εμπόδισε; Αυτό ήταν η αιτία που δεν έχει ο τόπος μας ανακύκλωση;
Η διακοπή λοιπόν της ανακύκλωσης είναι πολύχρονη και δεν έχει σχέση με την «πολύμηνη» διακοπή του εργοστασίου, όπως προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο,  αλλά με την ανικανότητα της νυν διοίκησης του δήμου να συνεχίσει πολιτικές, επιλογές και έργα που είχαν  δημιουργήσει οι προηγούμενες  διοικήσεις των δήμων  και απολάμβαναν οι δημότες μας.


Προ δύο ετών περίπου, κοροιδεύοντας ουσιαστικά τους πολίτες, ανακοίνωσαν ότι «αρχίζει πιλοτικά η ανακύκλωση στο δήμο», χωρίς φυσικά ούτε να αρχίσει, ούτε να συνεχιστεί!

(Η φωτογραφία είναι από δημοσίευσή μου της 1.8.2015 με τον ειρωνικό τίτλο : “Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…… ΠΙΛΟΤΙΚΑ”)

Εξάλλου η προχειρότητα και η αναντιστοιχία λόγων και έργων είναι και πάλι  παραπάνω από προφανής. Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης ενώ σε άλλες υπάρχουν μόνο κάδοι ανακύκλωσης! Για παράδειγμα έξω από το σπίτι μου υπάρχουν τρείς κάδοι ανακύκλωσης και μόνο. Κανένας άλλος! Τα μη ανακυκλώσιμα που θα πάνε; Στους ίδιους κάδους όπως και σήμερα;
Παρά ταύτα όμως, ας ελπίσουμε  να ξεκινήσει η ανακύκλωση και να συνεχιστεί, αν και κανένας δεν μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξος γιατί μετά το ψέμα που είπαν για το ‘πιλοτικό ξεκίνημα’ συνέχισαν τώρα με άλλο ψέμα για   την δήθεν πολύμηνη διακοπή λόγω εργοστασίου!
Οψόμεθα!


Αρκαλοχώρι 18.5.2016











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου