Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ


 Δημοσιεύω κείμενο της παράταξης "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" όπως το πήρα από την ιστοσελίδα της:

ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Σύμφωνα με τα διαφημιστικά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,  έφθασαν τους 296 οι δήμοι που συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα με το οποίο καλύπτεται το  92% της χώρας. Δηλαδή εμείς ανήκουμε στο 8% της έκτασης της χώρας και στους 29 δήμους,  από τους 325   της χώρας μας,  όπου δεν γίνεται  ανακύκλωση των απορριμμάτων!
Η ανακύκλωση που γινόταν άριστα  στο τόπο μας από το 2008 έως και το 2010,  καταργήθηκε  αμέσως από το  2011,  όταν τα ηνία του δήμου ανέλαβε η διοίκηση Ζ Καλογεράκη.
Η πάγια δικαιολογία τους (για όλα τα θέματα),   ότι δήθεν δεν έχουν χρήματα,  είναι απαράδεκτη. Πρώτον,   διότι δεν μπορεί όλοι οι άλλοι, ακόμη και οι ορεινοί και μειονεκτικοί δήμοι,  να έχουν χρήματα και εμείς να μην έχουμε. Μήπως δεν τα εισπράττουν ή τα κακοδιαχειρίζονται; Και δεύτερον, η ανακύκλωση δεν απαιτεί επιπλέον χρήματα, μάλλον δημιουργεί κέρδος παρά ζημία! Περισσότερα έσοδα από τα έξοδα!
Εάν επικαλεσθούν ως δικαιολογία την αδιαφορία ή  την ανικανότητα να διοικήσουν, θα είναι βέβαια ντροπή τους, αλλά τουλάχιστον θα είναι ειλικρινείς!
Ας ζητήσουν τουλάχιστον συγνώμη από τους δημότες για το ψέμα που τους είπαν, προ ενός έτους περίπου, ότι δήθεν ξεκίνησαν πιλοτικό πρόγραμμα  ανακύκλωσης, και ότι δήθεν θα ακολουθούσε το κανονικό πρόγραμμα!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αρκαλοχώρι 6.5.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου