Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ;
Δημιουργεί  αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωση του κ. Καλογεράκη σύμφωνα με την οποία:  
<<η ∆ηµοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας   δροµολογεί   ένα ακόµη νέο µεγάλο έργο υποδοµής , µε γνώμονα τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το Νέο ∆ηµοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου, προϋπολογισμού 2.200.000,00€,  του οποίου τη σύµβαση κατασκευής θα υπογράψει ο ∆ήµαρχος Μινώα Πεδιάδας  ...>>.
                Αυτό το  πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο έργο για τον τόπο, είναι έργο της διοίκησης Γιαννόπουλου όπως φυσικά και όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στον πρώην δήμο Αρκαλοχωρίου. Είναι γνωστή η αταλάντευτη θέση του κ. Γιαννόπουλου που πάντα έλεγε: ''Το Αρκαλοχώρι χρειάζεται στάδιο, όχι γήπεδο. Το στάδιο περιέχει το γήπεδο.''.   Από τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό, την επιλογή του χώρου, την αγορά του οικοπέδου, την μελέτη και τη δημοπράτηση είναι έργο του ιδίου και των συνεργατών του!  
                Για του λόγου το αληθές,  διαβάστε  παρακάτω την αποδοχή της χρηματοδότησης και την έγκριση εκτέλεσης του έργου από την διοίκηση Γιαννόπουλου το 2010:
<<Πρακτικό  13 / 16-08-2010, Θέμα :   Ζ΄ , αριθμός απόφασης   282 / 2010.
Νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου (α.μ. 52/2010).
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα :
1. Αποδέχεται πίστωση, ποσού 1.600,000 €, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη ΣΑΕΠ 002 Κ.Α. 2010ΕΠ00200023  για το έργο ‘Νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου’.
2. Τροποποιεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και εντάσσει σ’ αυτό το παραπάνω έργο.
3. Τροποποιεί τον προϋπολογισμό 2010 του Δήμου ως εξής:
Εντάσσει στο σκέλος των εσόδων στην πίστωση που δημιουργεί υπό .....
Εγκρίνει την εκτέλεση του έργου “Νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου‘’, προϋπολογισμού 2.400,00 ευρώ με το Φ.Π.Α.,(1.600,000,00 € για το έτος 2010), σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 52/2010 μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Αρκαλοχωρίου>>.
Ακολούθησε η δημοπράτηση του έργου και αναδείχτηκε εργολάβος. Δυστυχώς όμως, έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Κρήτης η ένσταση κάποιου άλλου εργολάβου και γι' αυτό δεν ξεκίνησε τότε, το 2010,  η κατασκευή του έργου. Ως φαίνεται  κάποια ισχυρή νομοτέλεια του επιφύλασσε την τύχη να <<δρομολογηθεί>> από τον κ. Καλογεράκη!   
                Ωστόσο, τα μεγάλα έργα τα δρομολογούν αυτοί που τα εμπνεύστηκαν, τα σχεδίασαν, τα μελέτησαν,  τα επέβαλαν ως αναγκαία, αγωνίστηκαν να τα εντάξουν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και έκαναν όλες τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες!  Δεν τα δρομολογούν αυτοί που ευθύνονται για την καθυστέρηση της κατασκευής τους,  ούτε αυτοί που χωρίς ντροπή,  προσπαθούν να προβάλλουν τον εαυτό τους σφετεριζόμενοι τους αγώνες άλλων!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου