Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

ΑΚΑΤΑΛΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ!


Η επιστροφή στο χωριό μου δεν είναι μια ακόμα γεωγραφική μετακίνηση, ένα  ταξίδι, ή η επαφή με ένα άλλο φιλικό περιβάλλον. Είναι, όπως εύστοχα έγραψε ένας φίλος, η επιστροφή στον εαυτό μου.  Είναι η αποκατάσταση της επαφής με το παιδί που κουβαλάω μέσα μου-όλοι έχουμε  ένα παιδί μέσα μας- το οποίο πασχίζει να μη χάσω  την περιέργεια για το νέο και το άγνωστο, την αγάπη για τη ζωή,  την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, την ειλικρίνεια,  και τελικά την αθωότητα  και όλα αυτά τα συναισθήματα που εκφράζονται ή εμπεριέχονται σε αυτό που,  με μία  λέξη,  το  λέμε ανθρωπιά!
Είμαι φυσικά ευτυχής που κατάγομαι από χωριό, και πολύ υπερήφανος για το συγκεκριμένο χωριό, το ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ! Είμαι εξ' ίσου ευτυχής που υπάρχει, που ενδιαφέρονται και άλλοι άνθρωποι για αυτό και διατηρείται στη ζωή παρά την μεγάλη μείωση του πληθυσμού του!


Ένας  δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος των απανταχού Νασιωτών, με επίλεκτα στελέχη στη διοίκησή του, αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον του.  Και τούτο, όχι επειδή έκανε και κάνει πολύτιμο υλικό έργο, αλλά κυρίως πνευματικό, πολιτιστικό και επιμορφωτικό.  Η μεγαλύτερη όμως προσφορά αυτού του συλλόγου είναι ότι, χάρη στην εμπνευσμένη προσπάθειά του, καταφέρνει να γίνεται το χωριό μας θελκτικό και αγαπημένο στις νέες γενιές, στα παιδιά και τα εγγόνια μας! Αυτή είναι η μεγάλη, η ουσιαστική προσφορά του!  Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις  τα παιδιά, τη νέα γενιά να διασκεδάζει με τα ίδια  παιχνίδια που  έπαιζαν οι παππούδες τους και να γλεντάνε όλοι μαζί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του χωριού!
Είναι επίσης πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλοι οι χωριανοί, αγκαλιάζουν με αγάπη το σύλλογο και   προσφέρουν την βοήθειά τους,  και σε αυτή,  την εποχή της κρίσης!  Άλλοι προσφέρουν με χρήματα, άλλοι με εργασία, άλλοι με το ενδιαφέρον και τις προτάσεις τους και άλλοι με την αγάπη τους!  Όλοι βοηθάνε! Βέβαια αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι απαραίτητο να βοηθήσουν  περισσότερο, αυτοί   που έχουν μεγαλύτερη  οικονομική δυνατότητα. Η βοήθειά μας  στο χωριό δεν πρέπει να θεωρείται απλή υποχρέωση ή ευθύνη αλλά εξαιρετικό προνόμιο και εύνοια της τύχης!


Προσωπικά, μη έχοντας  την δυνατότητα να συμμετέχω σε όλες τις ωραίες δραστηριότητες που οργανώνει ο σύλλογος  και να προσφέρω τη βοήθειά μου, πήρα την πρωτοβουλία  να κατασκευάσω τη βρύση στο Σουληνάρι που ήταν όνειρο όλων των χωριανών. Ευχαριστώ τους φίλους , συγχωριανούς που με βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.  Παρουσιάζω σήμερα αυτό το μικρό έργο, που αντικατέστησε τη πολύ παλιά βρύση που είχε καταστραφεί, και είμαι βέβαιος ότι θα χαρούν όλοι οι απόδημοι Νασιώτες  βλέποντάς το.

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΙΑΔΑΚΗΣ20 Αυγούστου 2014 στις 9:23 π.μ.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή