Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η ΑΜΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΥ

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ;

Επί τέλους, μετά από τρία και πλέον χρόνια, πρόκειται να αποαμμωθεί το λιμανάκι! Κάλιο αργά παρά ποτέ! Βέβαια για την ολοκλήρωση του έργου δεν ακούγεται τίποτα. Ούτε θα ακουστεί! Θα ενδιαφερθεί ο ΟΛΗ για το λιμάνι του Τσούτσουρου; Τέλος πάντων! Ασχολείται κανένας με την μελέτη ΡΟΓΚΑΝ, με τις προτάσεις ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ, με την ολοκλήρωση του έργου;
                Ποιός θα ασχοληθεί; Αφού μόνοι μας αρνηθήκαμε τα δικαιώματά μας παραχωρώντας τα στον ΟΛΗ, και σταματήσαμε τη διαδικασία,  που εμείς είχαμε ξεκινήσει,  για την παραχώρηση του λιμανιού (και της χερσαίας ζώνης) στο δήμο μας. Αυτά είναι σοβαρά θέματα και θέλουν άλλες δυναμικές και άλλες προσεγγίσεις. Ας δούμε τα απλά, τα εύκολα πλην όμως εξ ίσου σοβαρά για την περιοχή του Τσούτσουρου:
Η ΑΜΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ!
                Λέγεται από  κάποιους, ότι η άμμος από το λιμάνι θα πάει σε κάποια περιοχή για να πουληθεί! Συμπληρώνουν μάλιστα: <<με δημοπρασία>>! Ελπίζω να είναι λόγια κάποιων αφελών, απληροφόρητων ή έστω ανόητων! Μια τέτοια ενέργεια θα καταστρέψει οριστικά την παραλία που ήδη υποφέρει από την κατασκευή του ημιτελούς έργου του λιμανιού.
                Η λύση του προβλήματος της προσάμμωσης του λιμανιού δεν είναι η αφαίρεση και απομάκρυνση της άμμου από την περιοχή, που σημαίνει καταστροφή της παραλίας. Είναι η ολοκλήρωση του έργου του λιμανιού, ώστε να ενταχθεί αρμονικά στο περιβάλλον του τόπου, χωρίς τις παρενέργειές του που μας ανάγκασαν να κατασκευάσουμε ένα τεράστιο έργο για την προστασία του δρόμου, της παραλίας και κυρίως των κατοίκων και των περιουσιών τους!
                Ο νόμος άλλωστε προβλέπει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί άμμος από την παράκτια ζώνη και να πάει οπουδήποτε αλλού. Η άμμος του λιμανιού μπορεί να διατεθεί μόνο στη γύρω θαλάσσια περιοχή ή στην παρακείμενη παραλία. Εννοείται ότι δεν πρέπει να τοποθετηθεί στην είσοδο του λιμανιού. Εάν η άμμος δεν ξαναπάει στην παραλία στην οποία άλλωστε ανήκει, αφού από εκεί με τον κυματισμό πήγε στο λιμάνι, η ακτή του Τσούτσουρου, μετά από ελάχιστα χρόνια,  θα καλύπτεται μόνο από πέτρες!
                Με δεδομένα τα παραπάνω, προειδοποιούμε αυτούς που τυχόν κάνουν τέτοια σχέδια, είτε επειδή νομίζουν ότι αυτό είναι το σωστό, είτε επειδή θέλουν να <<τα  οικονομήσουν>>, είτε επειδή κάποιοι άλλοι τους το επέβαλλαν, ότι θα αντιδράσουμε άμεσα (και μέσω του νόμου),  για την προστασία του περιβάλλοντος που ταυτίζεται με το δημόσιο συμφέρον.
                Τέλος, καλούμε τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, να ζητήσουν χωρίς καμία υποχώρηση, να τοποθετηθεί η άμμος εκεί που ανήκει, δηλαδή στην παραλία.  Αυτό, εκτός από δημόσιο συμφέρον είναι και δικό τους προσωπικό συμφέρον.
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ 7.7.2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου