Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ



Το χάσαμε το λιμάνι πατριώτη!



Είναι θλιβερό για τον τόπο και μεγάλη ντροπή για το Κράτος μας, με όλες τις μορφές του που εμπλέκονται,  αυτό το διαρκές αίσχος.
 Μετά από αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, κατασκεύασε  το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Τσούτσουρα, το μοναδικό του είδους, σε όλη τη Νότια παραλία, Από την Αγ. Γαλήνη μέχρι την Ιεράπετρα. Αυτό λοιπόν το  πραγματικά ωφέλιμο έργο, όχι μόνον δεν το ολοκλήρωσε, αλλά   δυστυχώς άφησε στην τύχη του  το ημιτελές που υπάρχει, και κάθε χρόνο, γεμίζει με άμμο.
Δεν το ολοκληρώνει, ενώ γνωρίζει ότι με ευθύνη του  είναι ημιτελές, δεν το συντηρεί και δεν το παραχωρεί σε κάποιο φορέα, ώστε να αποκτήσει  την ωφελιμότητα που αντιστοιχεί στο χρήματα του Ελληνικού λαού που τοποθετήθηκαν σε αυτό.

Κατά την άποψη μας, το τουριστικό καταφύγιο πρέπει να παραχωρηθεί στο δήμο, μαζί με μία λογική ετήσια χρηματοδότηση για την προστασία και την  συντήρηση του, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και γίνει, όπως αναμένεται, αυτοχρηματοδοτούμενο.
Ο δήμος από την πλευρά του, με την ανωτέρω προϋπόθεση πάντοτε, πρέπει να αναλάβει την συντήρηση του έργου,  και την αξιοποίηση και αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης.
 Παράλληλα, Θα τρέξει   τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του τουριστικού καταφυγίου, και της προστασίας της παρακείμενης ακτής, που υποβαθμίζεται συνεχώς, λόγω ακριβώς του ημιτελούς του έργου, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυματικής ενέργειας, η οποία καταστρέφει την μοναδική παραλία του δήμου, που είναι και η πλησιέστερη στο Ηράκλειο, νότια παραλία της Κρήτης.
Υπάρχει μάλιστα η απαιτούμενη μελέτη έτοιμη από το 2009 – 2010 (μελέτη Ρογκάν)  και επιβάλλεται η άμεση υλοποίηση της.
Ένας από τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι Κρητικός και γνωρίζει το θέμα. 
Δεν θα στήσει ευήκοον ους;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου