Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΤΣΙΔΕΡΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ



Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων οι πολίτες του Πατσιδέρου και ιδίως   ο φίλος και πολυτάλαντος καλλιτέχνης Θωμάς Χριστοδουλάκης,  για την ευαισθησία τους και την φροντίδα που επέδειξαν ώστε να μην απολεσθούν πολύτιμα   έγγραφα από το αρχείο της κοινότητας, που κάποιοι αδαείς έκριναν ότι έπρεπε να πάνε στα απορρίμματα.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι οι ανωτέρω ενσυνείδητοι πολίτες αναγκάζονται να ψάχνουν το δήμαρχο, ενώ έπρεπε να έχει υπάρξει άμεση και αυτόματη αντίδραση του δήμου, ο οποίος είναι ό μοναδικός υπεύθυνος για την διαχείριση και προστασία των δημοτικών αρχείων.
Ο μόνος επίσης που έχει αρμοδιότητα να καταστρέψει έγγραφα συμφώνως με τα προβλεπόμενα από το νόμο, ο οποίος προβλέπει τον χρόνο φύλαξης και τον τρόπο και χρόνο καταστροφής κάθε κατηγορίας εγγράφων, είναι ο δήμος. Ανάμεσα σε αυτά  βεβαίως, είναι πάρα πολλά έγγραφα που λόγω της ιδιαίτερης σημασίας των,  δεν καταστρέφονται ποτέ.
Χαίρομαι ειλικρινά που υπάρχουν τέτοιοι ευαίσθητοι πολίτες όπως οι παραπάνω, και που ανάμεσα σε αυτούς είναι ο αγαπημένος φίλος Θωμάς Χριστοδουλάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου