Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΑΝΔΑΛΩΝ!




ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!
                     

                       

 ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΑΛΑΝΑ!



 Η καταστροφή και εξαφάνιση της ωραίας πέτρινης βρύσης που βλέπετε,  χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς διαβούλευση με την κοινωνία και  χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία, οδήγησε μαζί με άλλες παρόμοιες καταστροφές που έκαναν  και αναπτύσσονται στη συνέχεια, στην μετατροπή της πλατείας σε αλάνα.   
Αντικαταστάθηκε με τα ερείπια  που βλέπετε παρακάτω!



 Το έτος 1998 έως το έτος 2000 , μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Αρκαλοχωρίου κατασκευάστηκε  το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΔΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ», υλοποιώντας την μελέτη του διαπρεπούς αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Στέλιου Ασλανίδη.

Έτσι, με την ολοκλήρωση των εργασιών,  τις φυτεύσεις των  δένδρων και αργότερα την τοποθέτηση των αγαλμάτων των τοπικών ηρώων, το Αρκαλοχώρι απέκτησε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία στη θέση της αλάνας που προϋπήρχε.
Δυστυχώς, οι Αρκαλοχωρίτες και οι επισκέπτες του τόπου δεν επέπρωτο  να χαρούν αυτό το σημαντικό έργο στην αρχική αρχιτεκτονική του φόρμα, ομορφιά  και λειτουργικότητα.
Κάποιοι, που δυστυχώς παριστάνουν την διοίκηση του τόπου, βάλθηκαν να ξαναμετατρέψουν την πλατεία και πάλι σε αλάνα, και τα κατάφεραν! 
Τώρα απομένει μόνο να αφαιρέσουν τα αγάλματα και να ξεριζώσουν τον πλάτανο που φυτέψαμε πριν από 20  χρόνια περίπου.
Όλα τα παραπάνω, χωρίς καμία απόφαση του Δ Σ,  καμία μελέτη, ούτε καν τεχνική έκθεση! Σκέτος βανδαλισμός! Αρκεί ένα σκαπτικό μηχάνημα υπό της διαταγές ενός αξιωματούχου, (εννοείται μετά από εντολή του δημάρχου), και μέσα λίγα λεπτά κατεδαφίζονται έργα που χτίστηκαν με κόπους, με χρήματα των συμπολιτών μας  και με θυσίες πολλών χρόνων! Έργα όμορφα,  χρήσιμα και κυρίως  νόμιμα αφού έγιναν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ξεκίνησαν προ διετίας με την κατεδάφιση της πέργκολας  που ήταν στην Νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.
 

  Φαίνεται τμήμα της πέργκολας, η σκηνή για τα δρώμενα και η μικρή σκάλα. 





Στην επόμενη εικόνα φαίνεται μέρος της πέργκολας, η σκηνή, η μία ζαρντινιέρα και στο βάθος δεξιά  η βρύση. Σήμερα δεν σώζεται τίποτα από τα παρακάτω! 



Εξαφάνισαν την σκηνή που υπήρχε  στο κέντρο της πλατείας μαζί  με τα επ αυτής δένδρα. Μετά  ξήλωσαν  τις σκάλες, τις ράμπες,  και αμέσως μετά κατέστρεψαν τις κατάφυτες ζαρντινιέρες που έδιναν επιπλέον χρώμα και στυλ στην πλατεία.  
Αντικαταστάθηκαν με αυτή την αλάνα που φαίνεται παρακάτω!




Προχθές συνέχισαν το καταστροφικό τους έργου ισοπεδώνοντας την περικαλλή πετρόκτιστη βρύση  στην  Βορειοδυτική πλευρά της πλατείας! 

Μία όψη της πέτρινης βρύσης από κοντά


Μία άλλη όψη της βρύσης και αριστερά η τσιμεντένια ζαρντινιέρα την οποία επίσης εξαφάνισαν. 




 Η σημερινή εικόνα είναι η παρακάτω! 



Παρακάτω η  εικόνα του χώρου από την 25ης Μαρτίου  πριν την κατεδάφιση της βρύσης



Η ίδια εικόνα μετά την καταστροφή του έργου.





Μόνο βάρβαροι,  ξένοι επιδρομείς,  θα μπορούσαν να κάνουν αυτά τα ανοσιουργήματα!  Πρέπει να μάθουν επί τέλους οι ασκούντες την εξουσία του δήμου ( Με όποιους τρόπους την κατέλαβαν)*,  ότι κατά τον αρχαίο σοφό πρόγονό μας, ο ασκών την εξουσία πρέπει να συνειδητοποιεί ότι : «Ανθρώπων άρχει, κατά νόμον άρχει και ουκ αεί άρχει». Καμία από τις παραπάνω αρχές δεν σεβάστηκαν.
Θα περίμενε κάποιος, τουλάχιστον για την πόλη του Αρκαλοχωρίου, που ποτέ δεν τους τίμησε με την προτίμησή της, σε επτά διαδοχικές εκλογές, θα είχαν μία συστολή και αυτοσυγκράτηση και δεν θα έκαναν ενέργειες σαν την παραπάνω που υποτιμούν και ταπεινώνουν  την κοινωνία.
 Η κοινωνία του Αρκαλοχωρίου δεν τους έδωσε καμία εξουσιοδότηση να την διοικήσουν, πολύ δε περισσότερο να ενεργούν  παράνομα, καταστρέφοντας έργα που ίδια, με δικές της δαπάνες δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τα ανοσιουργήματα, πρωτοφανή για πολιτισμένες κοινωνίες, δεν γίνονται ανεκτά από κανένα πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και τον τόπο του. 

Μετά από όλα τα παραπάνω συμφωνώ απολύτως με την πρωτοβουλία συμπολιτών μας να ζητήσουν αμέσως και δι' όλων των μέσων την αποκατάσταση του έργου στην μορφή που το παρέλαβαν και βεβαίως με δαπάνες των ιδίων των καταστροφέων. Συμμετέχω ενεργά  και καλώ όλους τους πολίτες να κάνουν το ίδιο μη επιτρέποντας περαιτέρω υποτίμηση της νοημοσύνης,  της αξιοπρέπειάς τους και της υπερηφάνειάς τους.

*Έχω καταγγείλει στη δικαιοσύνη αυτούς τους τρόπους,  τους παράνομους τρόπους, που χρησιμοποίησαν για την εκλογή τους,  και  αποποιήθηκα  την εκλογή μου, μη αναγνωρίζων την νομιμότητα της παρούσας δημοτικής αρχής   στη διοίκηση του τόπου μας. 





6 σχόλια:

  1. Η κάθοδος των βαρβάρων στο Δήμο Μινώα .Πως αλλιώς να το ονομάσει κανείς?
    Βάνδαλοι και καταστροφείς είναι άνθρωποι κομπλεξικοί, απολίτιστοι αδαείς και ανίκανοι
    και καταστρέφουν ότι τους φωνάζει πόσο λίγοι είναι για την θέση που κατά λάθος έχουν,
    ότι υπάρχει και προκαλεί την σύγκριση τους με την αξιοσύνη των προηγούμενων.
    Είναι αξιοσημείωτο πως δεν ξεσηκώνεται αυτή η κοινωνία ,οι φορείς ,οι σύλλογοι η πολιτεία σε τέτοιες
    συμπεριφορές ,λες και τα έργα γίνονται για αυτούς που τα κάνουν και οι επόμενοι πρέπει να τα καταστρέφουν
    και να τα εξαφανίζουν με την μανία του εκδικητή τιμωρώντας έτσι και τις κοινωνίες στις οποίες ανήκουν.
    Ο δήμος Μινώα σε κατρακύλα και παρακμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συμβαίνουν μόνο στον δήμο Μινώα, αλλά και στον δημο Πεδιάδας, εμπρός λοιπόν να διαλύσουμε αυτήν την παρά φυση ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ- ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ- ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΥΤΑ?
    ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΞΕΡΑΜΕ
    ΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ Η ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΣΑΙ?
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ? ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ . ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΤΩΝ
    ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΑΜΠΑ Η ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ.
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ.
    ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΩΝ . ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.
    ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΤΟΥΣ
    ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ .
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
    ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλαξτε τη γραμματοσειρα 2-3 φορες να φανει οτι συμμετέχουν πολλοί αγανακτισμένοι Δημότες.Οταν στερευουν η λογική αρχιζουν οι καταγγελιες τα καρφωματα και οτιδηποτε αλλο θεμιτά η στην περίπτωσή μας αθεμιτα μέσα γιατι δεν αντέχουμε τη θεση που μας κατεταξε ο Δημότης.Βαλτε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε η επίθεση σου στους επικριτές με τέτοιο τρόπο σε προδίδουν ότι είσαι ένας από τους δράστες της καταστροφής η υπέρμαχος της. Τα σχόλια με όποιο τρόπο και αν γίνονται και από όποιους και να γίνονται ουδόλως ενδιαφέρει. Σημασία έχει η χυδαία πράξη του γκρεμίσματος ενός αξιόλογου έργου στη πόλη σας και γι αυτό δεν λες κουβέντα , δεν έχεις καμιά δικαιολογία αντίθετα θεωρείς ότι όποιος βγάλει ο λαός μπορεί να ρημάζει και να διαλύει ότι τον συμφέρει χωρίς αντίδραση, κι όποιος λογικός μιλήσει να κάθεται καλά. Τέτοιοι λοιπόν άνθρωποι φίλε είναι πολύ επικίνδυνοι ιδιαίτερα να είναι διοικητές δήμων. Μου κάνει εντύπωση πως ακόμη δεν έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος .Αν αυτό γινόταν εδώ στο Ηράκλειο θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν.

      Διαγραφή
    2. Παραμερίζοντας το προσβλητικό και άηθες περιεχόμενο του σχολίου σας μένω στην ουσία του θέματος. Άραγε, έκαναν ή κάνατε καλά (αν είσαστε ένας από τους δράστες), που κατεδάφισαν τη βρύση και τα άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία της πλατείας; Μήπως πρέπει να τους επαινέσουμε δημόσια για το κατόρθωμά τους;
      Στερεύει η λογική και λειτουργούμε αθέμιτα καταγγέλλοντας την καταστροφή ενός έργου που έγινε από το υστέρημα των δημοτών, από παλαιότερη δημοτική αρχή και με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις; Δεν θα ήταν καλύτερα να κάνουν νέα έργα για τον τόπο, αντί να καταστρέφουν, και μάλιστα εντελώς παρανόμως, έργα που δημιούργησαν άλλοι;
      Σε ότι αφορά τη θέση στην οποία μας κατέταξε ο δημότης, θα το συζητήσουμε όταν τα ινδάλματά σας τύχουν της προτίμησης των δημοτών του Αρκαλοχωρίου, έστω και μία φορά, σε σχέση με τις 7 συνεχόμενες φορές που είχα αυτή την εξαιρετική τιμή, και μάλιστα από πραγματικούς δημότες και όχι … εισαγόμενους. (Υποθέτω ότι κάτι γνωρίζετε επ αυτού).
      Σε σχέση με την τελευταία συμβουλή σας (βάλτε μυαλό), απαντώ με το γνωμικό: «η πρόοδός μου οφείλεται στις συμβουλές των καλών μου φίλων που ΔΕΝ ΑΚΑΛΟΥΘΗΣΑ».
      Δεν παύει όμως να είστε καλός φίλος γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να επανέλθω για ένα τόσο σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης και να θέσω εκ νέου το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΒΡΥΣΗ;

      Διαγραφή