Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ.

Τι πιο φυσικό από αυτό; Ο υπηρέτης, ο εργάτης, ο προαγωγός του πολιτισμού,  ο άνθρωπος που έχει έργο ζωής τα γράμματα και τις τέχνες, ο άνθρωπος που όσο  κανένας άλλος έφερε τον απλό πολίτη κοντά στον πολιτισμό     και αντιστρόφως,   είναι ο καταλληλότερος για το αξίωμα του υπουργού.
Πανάξια η Μαρίνα μας για αυτή την τιμητική θέση! Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε η επιλογή της,  εκτός από τιμητική για την ίδια, να είναι τιμητική και για αυτούς που την πρότειναν.
Σοφά τα λόγια της κατά την ανάληψη των καθηκόντων:
“Εκείνο που προτίθεμαι  να κάνω η ίδια, εκτός από τις ιδέες που θα καταθέσω και οι οποίες ίσως να μην υλοποιηθούν, αλλά θα αποτελέσουν γόνιμο σπόρο γι’ αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς, είναι να καταγράψω όλα τα προβλήματα που έχει η διοίκηση του υπουργείου Πολιτισμού".  
"Πρέπει να αναδείξουμε το ρόλο του πολιτισμού σε μια κοινωνία που περνά βαθιά κρίση. Γιατί δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά μια βαθύτερη ηθική, πολιτισμική κρίση. Και νομίζω ότι αν το συνειδητοποιήσουμε ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για να την υπερβούμε."
Με λίγα λόγια τα είπε όλα!
Εύγε Μαρίνα! Θερμά συγχαρητήρια από όλους τους συμπατριώτες σου, από όλους που εκτιμούν το έργο σου, από όλους εμάς που σε αγαπάμε γι’ αυτό που συνολικά είσαι!
Θερμές ευχές για υγεία και δύναμη! Όσο για την επιτυχία στα νέα, έστω και βραχυχρόνια καθήκοντά σου, είναι βέβαιη και αναμενόμενη!
29.8.2015
Χ Γιαννόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου