Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΛΥΚΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ!

 Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ

Είναι πολύ μεγάλη απόλαυση η παρακολούθηση από κοντά του έργου της ανασκαφής αρχαίων οικισμών.



Όταν αυτό γίνεται με την παρουσία και την διεύθυνση του ανασκαφικού έργου, από δύο διάσημους καθηγητές της αρχαιολογίας, που διδάσκουν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του Κόσμου, πέραν των άλλων, νιώθεις ότι συμμετέχεις σε ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο ιστορίας και αρχαιολογίας!

Ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές κ.κ Άγγελο Χανιώτη και Αντώνη Κοτσώνα, για την φιλοξενία που μου επιφύλαξαν και για τα τόσα πολλά που έμαθα από εκείνους, την λίγη ώρα που έμεινα στον ανασκαφικό χώρο.




Εύχομαι από καρδιάς να είναι καλά και να ολοκληρώσουν το τεράστιο έργο της ανασκαφής και ανάδειξης της πάλαι ποτέ κραταιάς και φημισμένης πόλης.

Θερμές ευχαριστίες στον αεικίνητο, δυναμικό και πολύτιμο φίλο Πρόεδρο της (νέας) Λύκτου, για όλα όσα κάνει για την υποστήριξη και προώθηση του τεράστιο έργου της ανασκαφής, που μας αφορά όλους και οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι και με κάθε τρόπο.



Αυτή η μεγάλη αρχαία πόλη, όταν αναδειχτεί και αποκαλύψει τα μυστικά της, έχει την δύναμη να αλλάξει και την σύγχρονη ιστορία του Τόπου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου