Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ


Οι καιροί ου μενετοί

Οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων τριών μηνών, εκτός του προφανούς γενικού καλού που δώρισαν στη διψασμένη Κρήτη, συνοδεύτηκαν από ένα όχι και τόσο προφανές κακό.
Η ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΙΚΟΝΑ
Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η δημιουργηθείσα αίσθηση της επάρκειας και αφθονίας, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα των υδρολογικών δεδομένων του Νησιού σε μήκος χρόνου, καθώς αυτά δεν συμφωνούν και δεν επιτρέπουν την βεβαιότητα που τείνει να επικρατήσει ανάμεσα σε όλους, και ιδίως στους υπεύθυνους και ειδικούς, ότι δήθεν ξεπεράστηκε το πρόβλημα και αδίκως ανησυχήσαμε!

Αυτό το τελευταίο, όπως συνήθως γίνεται στην Κρήτη, μπορεί να οδηγήσει σε απραγία, σε αναστολή των προσπαθειών, σε αλλαγή των προτεραιοτήτων και τέλος, σε μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον και ως συνήθως με πολύ οξύτερη μορφή. 
ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛ ΚΡΗΤΗΣ
Όπως γνωρίζουμε όλοι, αρκεί να ακολουθήσουν δύο ξηρά υδρολογικά έτη, ώστε να ανατραπεί η παρούσα ευφορία και να μετατραπεί η βεβαιότητα της ασφάλειας σε ανασφάλεια και σε απόγνωση! Επομένως, βρέχει δεν βρέχει, οι καιροί ου μενετοί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου