Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΠΑΤΑΛΗ

Ο μικρός περίπατος μετατράπηκε σε δυσάρεστη εμπειρία.
Γι' αυτό το λόγο προβάλλω σήμερα αυτό το VIDEO και αυτές τις φωτογραφίες και όχι τις άλλες που είχα προγραμματίσει. Αυτές μία άλλη φορά!




            Χαίρομαι πραγματικά όταν μετά από οδοιπορία μίας ώρας περίπου φθάνω στο όμορφο δασύλλιο του Λευκοχωρίου. Κυκλοφορώ σε όλο το δάσος, παρακολουθώ την εξέλιξή του, παίρνω φωτογραφίες, μελετώ την εξέλιξη της κάθε μορφής βλάστησης και ζωής ανάλογα με την εποχή, αναπνέω το οξυγόνο του και όταν το αφήνω επιστρέφοντας στο σπίτι μου νοιώθω "άλλος άνθρωπος".
            Χαίρομαι που οι άνθρωποι του χωριού αγαπάνε αυτόν τον ωραίο βιότοπο και το δείχνουν με την προσπάθειά τους να διατηρούν καθαρό το  χώρο και να προφυλάσσουν το δάσος από κάθε κίνδυνο.  Είναι άξιοι συγχαρητηρίων, ο σύλλογος και γενικότερα η κοινωνία του χωριού για την προσπάθεια ολοκλήρωσης του έργου των αφοδευτηρίων, που δείχνει τον σεβασμό στο περιβάλλον, την αγάπη στο δάσος, τον σεβασμό στον επισκέπτη και κυρίως την έμπρακτη υπηρεσία στον  πολιτισμό του τόπου μας.  

            Κάνοντας αυτές τις σκέψεις έφτασα  στις δεξαμενές του δήμου, στην άκρη του δασυλλίου, από τις οποίες υδρεύονται 15 περίπου χωριά μας. Ακούγοντας ένα ισχυρό συνεχή θόρυβο, παρατήρησα να κελαρύζει το νερό αναβλύζοντας από ένα σωλήνα εξαερισμού. Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος της δεξαμενής είδα να τρέχουν τεράστιες ποσότητες νερού από το σωλήνα υπερχείλισης. Από την ποσότητα και την έκταση που κάλυπτε προχωρώντας το νερό,  συμπέρανα ότι έτρεχε νε αυτό το ρυθμό τουλάχιστον για 48 ώρες. Κυριακή πρωί , ώρα 8. Το πρωινό μου χάλασε! Απογοήτευση! Εκάθησα εκεί 1 ώρα περιμένοντας να δω αν θα γίνει κάτι για να μην χάνεται άσκοπα τόσο νερό. Τίποτα! Έφυγα λυπημένος και θυμωμένος.
            Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κατά τις 6μμ, ξαναπήγα στις δεξαμενές και ξαναείδα ότι και το πρωί! Το νερό έτρεχε με τον ίδιο ρυθμό, όπως δυστυχώς και τα χρήματα όλων των δημοτών μας προς τη ΔΕΗ! Το να έλθει το νερό σε αυτές τις δεξαμενές, από μία βαθιά γεώτρηση του Νιπιδιτού,  ισοδυναμεί σχεδόν με το να πάμε νερό από το Αρκαλοχώρι στο Οροπέδιο Λασιθίου!
            Φανταστείτε τι δαπάνες πληρώνουμε στη ΔΕΗ! Είχα αποφασίσει  να το αφήσω, για να δω πόσες ημέρες θα τρέχει το νερό άσκοπα. Όμως, το λυπάμαι να χάνεται και γι' αυτό δημοσιεύω αυτό το κείμενο τώρα, ελπίζοντας ότι οι "υπεύθυνοι" θα ξυπνήσουν επί τέλους! Εννοώ για το συμφέρον του συνόλου, γιατί για τα υπόλοιπα είναι πάρα πολύ ικανοί!

            Φεύγοντας αργότερα μέσω Λευκοχωρίου, είδα τις λάμπες σε όλους τους στύλους της ΔΕΗ να ανάβουν ενώ λαμποκοπούσε ο ήλιος, μία και πλέον ώρα πριν τη δύση! Το ίδιο δυστυχώς είδα και στο Αρκαλοχώρι που έφτασα μετά από λίγο.  Συμπέρασμα: Όχι μόνο δεν έχουν χρήματα αλλά αντίθετα τους περισσεύουν για να τα σπαταλούν με αυτό τον τρόπο!
ΑΣ ΜΗΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!

4 σχόλια:

  1. Τελικά στο τόπο με μέλλον η θα κλέβουν το νερό οι ημέτεροι η θα το αφήνουν να χάνεται άσκοπα την ώρα που πολλοί απο εμάς δεν έχουν νερό κάθε μέρα.Δεν υπάρχει σαυτό το δημοτικό συμβούλιο ένας ευσυνείδητος? Φυσικά όχι αν υπήρχε θα ειχε παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον πρώην δήμαρχο ότι η αλόγιστη σπατάλη από νερό η ρεύμα πρέπει να περιοριστή γιατί το κόστος αυτό θα πέσει στις πλάτες των δημοτών. Αλλά δεν μου αρέσει ο σχολιασμός ανώνυμα , δεν το βρίσκω αντρίκιο και μην με κατηγορήσει κάποιος για αντιγιαννοπουλικό γιατί ίσως είμαι από τους ελάχιστους που τον έχουν ψηφίσει όσες φορές έχει εκτεθεί (ΟΦΑ,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣ)

      Διαγραφή
    2. Για να μην παρεξηγηθώ με τον ανώνυμο συμφωνώ με το σχόλιο του αλλά το ήθελα επώνυμα

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Βραχνάκη έχεις δίκιο. Σε διαβεβαιώ ότι θα ήθελα πάρα πολύ να γράψω επώνυμα. Όμως όπως ξέρεις και εσύ και όλοι μας
    τα τελευταία χρόνια στο δήμο μας υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας που δεν σου κρύβω ότι το φοβάμαι.
    Και εσύ που με θάρρος δηλώνεις ποιόν στήριζες και συμφωνείς μαζί μου, είμαι σίγουρος πως δεν θα έγραφες αυτά ποτέ επώνυμα.
    'Ετσι δικαιολογείται γιατί γίναμε μια κοινωνία βουβή ,φοβισμένη ,απαθής χωρίς αντιδράσεις και αντιστάσεις.
    Δες την καθημερινότητα μας ,τους άθλιους δρόμους μας, την βρωμιά, την παραμέληση όλων των δομών ,τη νέκρωση υπηρεσιών και
    πες μου ποιος υπεύθυνος ασχολείται για όλα αυτά. Αλλά είναι δυνατόν να ενδιαφερθεί κάποιος από ένα συμβούλιο που όλοι οι πρωτοκλασάτοι μένουν στο Ηράκλειο και δεν τους δυσκολεύει τίποτε? Επισκέπτες αδιάφοροι και υπερήφανοι που με όλα τα χάλια τους ο κόσμος τους επέλεξε. Εμείς αγαπητέ κ Βραχνάκη ήρθαμε εδώ υπάλληλοι τότε πού ο Δήμος αυτός ήταν στις δόξες του, με ανέσεις και ευκολίες με πολιτιστικό επίπεδο, ηρεμία και ασφάλεια. Δεν απειλούσε κανείς κανένα ,δεν έκλεβαν ζώα και αυτοκίνητα εξυπηρετούσαν όλους όχι μόνο τους ημετέρους. Τώρα προσπαθούμε να πάρουμε μετάθεση για την πόλη που ζει ο δήμαρχος μας και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ξέρω αν σε άλλους δήμους γίνεται αυτό τόσο σκανδαλωδώς, οι διοικούντες αυτή την περιοχή να μένουν αλλού.
    Εσείς όμως που θα μείνετε εδώ σηκώστε το ανάστημα σας και τη φωνή σας επώνυμα η ανώνυμα, δεν έχει τόση σημασία, και προσπαθήστε να σώσετε ότι έχει απομείνει από τη λαίλαπα που έκανε επιδρομή στην περιοχή σας. Πριν είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή