Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

Όλο το προηγούμενο διάστημα που γίναμε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων , πρώτη είδηση των καναλιών και εύκολος στόχος ευτελών, χαμερπών, και ανεύθυνων συκοφαντών, έλεγα: Δεν μπορεί, η δικαίωση δεν θα αργήσει! Η δικαίωση των αθώων, των έντιμων και ανιδιοτελών θα ικανοποιήσει και αυτούς τους  άγρια συκοφαντημένους αλλά και το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
            Η πρώτη δικαίωση ήταν από το ίδιο το πόρισμα του ορκωτού, που παρά την προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας, δε μπόρεσε να σκεπάσει, να συσκοτίσει την πραγματικότητα: «ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τον αντίστοιχο αναλυτικό λογαριασμό»!! Επίσης ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε επανειλημμένα: «δεν είπα ότι χάθηκαν χρήματα»!! Έτσι ο πρώτος και βασικός στόχος των συκοφαντών έπεσε στο κενό αφού και επίσημα από τον έλεγχο αποδείχτηκε ότι ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ!!
            Έμενε πλέον ο δεύτερος στόχος των αδυσώπητων φίλων μας: Ο ΦΠΑ! Η οφειλή της επιχείρησης στην εφορεία!! Τα 281.000 ευρώ τα οποία όπως «περίλυποι!» έλεγαν, θα έφθαναν, με τα πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα 600.000 ευρώ κατά την άποψη κάποιων, το 1.000.000 ευρώ για κάποιους άλλους ή και το 1.500.000 ευρώ για τους πλέον «(απ)αισιόδοξους» από αυτούς!! Η «λύπη» τους βέβαια ήταν δυσβάστακτη διότι αυτό το ποσό θα βάραινε τους δημότες οι οποίοι δήθεν θα πλήρωναν τα σπασμένα! Έτσι σε όλους τους τόνους έλεγαν ή άφηναν (ακόμη χειρότερα) να εννοηθεί ότι αυτό δεν θα το επέτρεπαν αλλά το κόστος θα το έριχναν στους «υπεύθυνους», δηλαδή σε εμάς!!! ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΛΟΙΠΟΝ!!!
Απέκρυπταν βέβαια το γεγονός ότι γνώριζαν το θέμα της οφειλής της επιχείρησης (και όχι δικής μας!) από το τέλος του 2010 ή (αν δεν έχουν το θάρρος να το παραδεχθούν) τις αρχές του 2011 και επομένως είχαν την υποχρέωση να εξοφλήσουν το παραπάνω ποσό και μάλιστα  χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, έως το τέλος του 2011. Νόμος 4002/2011!! Γιατί δεν το έκαναν; Η οφειλή δεν ήταν προσωπική κανενός αλλά της επιχείρησης που συνεχίζεται ανεξάρτητα από τις διοικήσεις  που διαδέχεται η μία την άλλη!!  Απλά, έπρεπε να «σιτέψει» το πράγμα ώστε να φθάσει η προεκλογική περίοδος!!!
Ήρθε  λοιπόν η ώρα να καταρρεύσει και η τελευταία τους ελπίδα! Το Κράτος, η Βουλή των Ελλήνων αποδέχθηκε το δύσκολο έργο των Δημοτικών επιχειρήσεων,  την έλλειψη επαρκούς προσωπικού, τις ελλιπείς επιχορηγήσεις,  το ανεπαρκές θεσμικό και νομικό πλαίσιο καθώς και τις πρωτοφανείς οικονομικές συνθήκες που οδήγησαν αυτές τις επιχειρήσεις σε οικονομική ασφυξία και σε αναπόφευκτες αδυναμίες πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων. Ουσιαστικά το Κράτος αποδεχόμενο τις δικές του ευθύνες θέσπισε το Ν 4170/13 όπου στο άρθρο 77  προβλέπεται:  
«Για οφειλές που δεν έχουν κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης βεβαιωθεί εν ευρεία εννοία σε βάρος των αναφερόμενων στην παρούσα παράγραφο επιχειρήσεων και οι οποίες προκύπτουν από έλεγχο που έχει ήδη διαταχθεί και δεν έχει ολοκληρωθεί: (γα) ολοκληρώνεται ο έλεγχος και συντάσσεται σχετικό πόρισμα, προκειμένου να εκδοθούν οι οικείες καταλογιστικές  πράξεις, (γβ) βεβαιώνονται σε βάρος του οικείου Ο.Τ.Α. μόνο τα ποσά των κύριων οφειλών». Δηλαδή δεν θα υπάρξουν πρόστιμα και προσαυξήσεις!! Υπάρχει μάλιστα μεγάλη πιθανότητα, λόγω της περαίωσης που είχαμε κάνει με Νόμο του 2004 να έχει παραγραφεί οριστικά ένα ποσό πάνω από 70.000 ευρώ (οφειλή του 2006)  οπότε η επιχείρηση θα πληρώσει πολύ λιγότερα από τα πραγματικά οφειλόμενα!!
Ελπίζω αυτή η ωραία είδηση να ευχαριστήσει όλους γιατί ωφελεί όλους!

             

1 σχόλιο:

  1. Σ'αυτές τις δύσκολες εποχές για τον τόπο εκείνο που φαντάζει πολυτέλεια είναι ο διχασμός στην κοινωνία. Η πολεμική τον τελευταίο καιρό κατά του προσώπου του προηγούμενου Δημάρχου εμπεριέχει όχι μόνο σπέρματα διχασμού αλλά αποτελεί δυναμίτιδα στα θεμέλια της. Γιατί αυτόν τον συγκεκριμένο κύριο τον αναδείκνυε για πέντε συνεχόμενες τετραετίες ο κόσμος της κοινωνίας αυτής. Με τις κατηγορίες αυτές αισθάνεται το ολιγώτερο προσβεβλημένη ή επι πέντε φορές απατημένη κάνοντας ισάριθμες φορές και πεισματικά το ίδιο λάθος. Επειδή όμως δεν ισχύει το δέυτερο καθώς η κοινή γνώμη δεν κάνει λάθη ή μη μόνον σπάνια ... μένει το πρώτο να νιώθει δηλαδή ότι προσβάλλεται βλέποντας να βάλλεται βάναυσα, χωρίς φραγμούς, μεθοδευμένα και χωρίς ντροπή το πρόσωπο του ανθρώπου στον οποίο στήριξε επί τόσα χρόνια τις ελπίδες του για την πρόοδο του τόπου και που αναδείχτηκε σε αναμορφωτή του πρώην Δήμου Αρκαλοχωρίου. Η επιτυχημένη του διαδρομή αναγνωρίστηκε όπως είναι γνωστό ακόμη και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση στα όρια του πρώην Δήμου. Από την ιστορία αυτή καθώς εξελίσσεται και βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια γύρω από εκείνα που του καταμαρτυρούν, βγαίνει πανηγυρικά ενισχυμένος. Ο κόσμος ουδέ επί στιγμή πίστεψε τις ανυπόστατες και κακόβουλες καταγγελίες των αντιπάλλων του. Τόν αγκάλιασε εκδηλώνοντας με κάθε τρόπο την αγάπη του, τη στήριξη του και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του.
    Ο χρυσός δεν αλλοιώνεται όση βρωμιά και λάσπη κι αν του πετάξεις. Με ένα απλό σκούπισμα ξαναβρίσκει την πρώτη του λάμψη. Με την ψυχραιμία, τη λογική σκέψη που διαθέτει και τη σοβαρότητα που τον διακρίνει είμαι βέβαιος ότι δεν θα δώσει συνέχεια στη ιστορία με την έννοια της αντεκδίκησης και με τη στάση του θα βοηθήσει να εμπεδοθεί η ομόνοια και η τάξη στους κόλπους της κοινωνίας του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή