Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΟΤΑΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Ο πολίτης του πρώην Δήμου Αρκαλοχωρίου είχε ανακύκλωση των απορριμμάτων και την σταμάτησαν.    Είχε υψηλό επίπεδο καθαριότητας και αυτό υποβαθμίστηκε κατά πολύ. Είχε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών φωτισμού και αυτό δεν υπάρχει πλέον.
            Όμως, ενώ δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω, συνεχίζει να πληρώνει τα ίδια υψηλά τέλη όπως και παλαιότερα που τα είχε. Πληρώνει μέχρι και  50% παραπάνω από ότι πληρώνουν οι συνδημότες του των άλλων δημοτικών ενοτήτων Καστελλίου και Θραψανού.
        Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη απρέπεια και ασέβεια προς τους δημότες της δημοτικής ενότητας Αρκαλοχωρίου. Όμως χειρότερη και από αυτή την απρέπεια, είναι η δικαιολογία που βρήκαν να εκστομίσουν στην τελευταία  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν είπαν ότι δεν φταίνε αυτοί, αλλά η  ευθύνη ανήκει στη ΔΕΗ η οποία δεν τους έχει δώσει στοιχεία, δεν τα έχουν συγκεντρώσει, και άλλες αστείες δικαιολογίες  και γι αυτό υπάρχει αυτή η διαφορά στα τέλη! Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο για τον πρώτο χρόνο, μετά την δημιουργία του νέου δήμου, αλλά και τότε θα ήταν άδικο για αυτούς που πληρώνουν περισσότερα.
          Φαίνεται λοιπόν ότι δεν φτάνει η περιφρόνηση στην αξιοπρέπεια και στην υπόληψη των πολιτών, αλλά υποτιμούν και τη νοημοσύνη τους. Επί πέντε χρόνια όταν γινόταν συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ετίθετο από εμάς  το θέμα της εξομοίωσης των τελών,  με το επιχείρημα ότι είναι παράλογο για τις ίδιες υπηρεσίες, να πληρώνουν άλλοι δημότες περισσότερα και άλλοι λιγότερα.
            Η οποιαδήποτε δικαιολογία είναι απαράδεκτη.    Ο νόμος προβλέπει ότι, κάθε χρόνο, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού, λαμβάνεται απόφαση για τον καθορισμό των τελών για όλες τις περιοχές του δήμου και τότε η απόφαση αυτή προσκομίζεται στην ΔΕΗ η οποία εισπράττει τα αντίστοιχα  τέλη που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Ο νόμος επίσης δεν προβλέπει μόνο το ύψος των τελών αλλά και τον τρόπο κατανομής τους σε όλους τους δημότες κατά δίκαιο τρόπο.
            Άλλωστε το ίδιο  επιβάλλεται και από  το  άρθρο 4  του Συντάγματος που προβλέπει την ανάλογη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών,  δηλαδή την ίση κατανομή  των βαρών  μεταξύ τους όταν οι υπηρεσίες που τους  παρέχονται είναι ίδιες.
          Με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Αρκαλοχωρίου πληρώνουνε   παραπάνω για  την πενταετία αυτή για  τέλη καθαριότητας και φωτισμού  πάνω από  400.000 €, χωρίς να έχουν τις υπηρεσίες που είχαν στο παρελθόν.
           Αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν τις οικογένειες οι οποίες άδικα και παράλογα τα κατέβαλαν. Εάν υπάρχει έστω και ελάχιστη τσίπα στους διοικούντες, πρέπει άμεσα να γίνει η επιστροφή αυτών των χρημάτων σε αυτούς που αδικαιολόγητα τα πλήρωσαν. Η κρίση,  που τόσο εύκολα επικαλούνται, πλήττει όλους τους πολίτες και όχι μόνο ορισμένους. Οι δημότες της δημοτικής ενότητας Αρκαλοχωρίου, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επιδοτούν  άλλους συνδημότες και μάλιστα χωρίς να έχουν ερωτηθεί από κανένα!
            Επειδή θεωρώ βέβαιο ότι τέτοια ευαισθησία δεν υπάρχει, παρακαλώ τη δημοτική μας ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και την ελάσσονα αντιπολίτευση να προσβάλουν την απόφαση για τον προϋπολογισμό του 2015, στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης και να  ζητήσουν να  εξομοιωθούν, επί τέλους,  τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας και να γίνουν ισόποσα για όλους τους δημότες. ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!

Αρκαλοχώρι 10.12.2014

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.
    ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ
    .ΚΑΛΑ ΠΑΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ.
    ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΗΣ ΟΜΕΛΒΑ ΝΑ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
    ΑΡΑΓΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΠΙΔΗΤΟ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙ? ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΣΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ "ΤΙΤΛΟ".
    ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΙ , ΠΟΛΛΟΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΠΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΚΑΙ ΗΛΘΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΘΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΥ -ΚΑΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Κ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ-ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ .ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    Ο ΚΛΗΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΣΑΣ . ΕΙΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή